erkan07
erkan07 (üye)
İstanbul / Amatör

350d Hakkında Bir Kaç Soru

herkese iyi geceler
350d kullanıcısıyım ve hala bılmedıgım bır kac sey var tahminimce çok basit şeylerdir
1. metering mode ne işe yarar? hangi çekimlerde hangi ayarı yapacağız?
2.quality kısmında her formattan 2 adet var biri parabolik diğeri köşeli farkı ne?
3.AF modda bulunan AI Servo,AI Focus ve One Shot tam olarak ne için?
benim tahminim AI Servo : art arda çekim
AI Focus : macro çekim (!)
ONE Shot : tek kare çekim
doğru mu?
4.son olarak Color Space de bulunan sRGB ile Adobe RGB arasında ne gibi farklılıklar var?birbirinden avantajı neler?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

Tarih: 16 Aralık 2006, 03:19 - İp: 160.***.**4.86
tunj
tunj (üye)
İstanbul / Meraklı

@mavus

350d yarı profesyonel değil, giriş seviyesi dslr dir. aslında bakarsan iki çekit foto makinesi var zaten, kompakt ve slr(pro olanlar)

 

Tarih: 20 Mart 2007, 21:46 - İp: 85.***.**4.211
jagermanx9
jagermanx9 (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğrafçılığa yeni başlayan birine ilk b aştaki gibi cevap vermek ayıptır.Forumların amacı bu gini şeyleri tartışmaktır.danışman olan arkadaş(nasıl danışmansa) ayıp etmiş.Erkan 07 arkadaşın sorduğu şeylerin yanıtı verilmiş;olması gerektiği gibi.

DEMEK Kİ ERKAYALARDAN CANON ALACAKSAK ÖNCE PROFESYONEL FOTOĞRAFÇI OLMAMIZ GEREKİYOR.YOKSA GELMEYİN KARDEŞİM ERKAYALAR'A VERMEZLER VALLA SLR.

 

Tarih: 21 Mart 2007, 22:08 - İp: 85.***.**4.160
immortal-3
immortal-3 (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Otofokus Sistemi
350D, 300D gibi çerçevenin merkezinde bir haç deseni dizilmiş yedi sensörleri ile otomatik odaklama sistemine sahiptir. Elle dikkat etmek kamera (merkez dışı konular için kullanışlı) bu seçebilirsiniz, ya da kamera karar sağlayabilirsiniz. Otomatik AF modunda işletim zaman, kamera yakın konu kısmına karşılık gelen sensör kullanabilirsiniz. EOS 350D Kullanıcı AF sistemi, One Shot AI Odak, ya da AI Servo AF modları çalışır, ve önceki Digital Rebel üzerinde bir mükemmel iyileştirilmesi, Rebel XT, size, Program AE odak modu, Enstantane Öncelikli, Diyafram Öncelikli sağlar Manuel modları. AI Focus AF modu otomatik olarak konuya bağlı olarak, One Shot ve AI Servo AF modları arasında döndürür. Konu sabit kalırsa, kamera One Shot AF modunda kalır. Ancak, konu hareket etmeye başlarsa, kamera otomatik olarak AI Servo AF geçiyor ve bu konuda hamle olarak izleme başlar. Bu, otomatik odak modu elle ayarlamak zorunda kalmadan hareket eden nesnelerin izlemek izin, kullanışlı bir özelliktir. Temel Bölge pozlama modu (Otomatik veya önceden ayarlanmış sahne seçimleri) herhangi bir çekerken, 350D odak modu Tek Çekim AI Servo kilit ve iki mod arasında geçiş yapmak değildir. AF sistemi, düşük ışık sınırı, AF yardımcı lambası ile birlikte EV 0.5, loş ışık koşullarında mükemmel odaklama sağlar. Digital Rebel XT 350D de sunduklarını temelde yaklaşan bir konu ya da kamera ile uzaklaşıyorsun ve sonra doğru konusu tahmin pozisyon dayalı odaklanır olan oranı hesaplar Canon "Önceden bilinebilir AF". (Spor fotoğrafçıları hiç şüphesiz takdir edeceği bir özellik.)

 

Tarih: 15 Temmuz 2011, 23:36 - İp: 94.***.**2.82