suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

35 Mm Formatından Büyük Dfm - 22 Mp

35 mm. formatından daha büyük (Medium Format) makinalar var. 22 MP çekebilen bir Medium Format DFM örneği:

http://www.dphoto.us/news/node/view/346

Daha çok mimari fotoğraf çekimlerinde çok kullanılıyor diye biliyorum. Bir tanıdığımda filimlisini gördüm. Objektifi soba borusu gibi

Bu makinaların objektifleri 35 mm. formatına uymuyor sadece bu tip makinalarda kullanılıyor galiba. Tam detaylı bir bilgi almaya fırsat bulamadım.


Bu makinalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Large Formatı da var mı bu makinaların.? Nerlerde kullanılır? Objektifleri hakkında bilgi alabilir miyim? Enine boyuna büyük formatlı makinalar hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu makinalr ile ilgili bildiğiniz linkler var mı? Canon, Nikon gibi markalar bu makinadalardan üretiyorlar mı?

Tarih: 10 Mayıs 2005, 18:15 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

daha yeni gordum hasselblad sitesinde..

soyle yazmislar bir yerde:

"Reached the limits of your current DSLR equipment?
Then you’re ready for the new H1D"

turkcesi: kullandiginiz DSLR'la limitlere mi ulastiniz? o halde yeni H1D icin hazirsiniz..

iste olay bu.. yani 1Ds mark II artik yetmiyorsa alin demek istiyor amcalar.. suysal ben canon A510'da bile limitlere erisemem, ne diyo bunlar yahu?..
bu arada indirim yapmislar.. yasasin, hadi hemen bir tane alalim bari..
H1D ile viewfinder (viewfinder da ayri satiliyor bu arada..), HC 80mm lens ve 40 gb'lik image bank 'in fiyati 18900 euroymus.. tuh!.. ayrica VAT da dahil degilmis.. yani %18 dersek, 3400 euro da VAT'a.. yok yok.. ben 1200mm lens icin para biriktiririm daha iyi..

.. suysal su piyango bir ciksin, soz sana istediginden bir hasselblad seti kuracagim..

#dadanagast' tarafından 12.05.2005 11:07:14 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 11:04 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Sayende sınıfı geçtim . Kopyayla Epey fikrim oldu makina hakkında. Sağol Dadanagast. Renk derinliği olayı evet small format DSLR'de ) 12 bit. Bazı medium format makinalarda 16 bit x 3 dediğin gibi. 6400 ASA'lı makina var verdiğin linkte. Abi gelişmeler almış başını gidiyor haberimiz yok

Bu makinayı taşımak için objektiflerle birlikte en az iki kişi gerekiyor

300 mm. objektifi buna takmış olsan çektiğin resim uçan daire şekline yüzer

#suysal1' tarafından 12.05.2005 11:21:01 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 11:20 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Dadanagast; 48x36mm formatta focal çarpan 0,72x. (Hipotenüs olayı)

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 11:48 - İp: yok
silverstar
silverstar (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaslar asagidaki link i inceleyin belki isinize yarar.

http://www.dpreview.com/news/0209/02091903siliconfilmagain.asp

buda urunun orj.sitesi:http://www.siliconfilm.com/

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 11:57 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Dadangast s1'den yari pro.DSLR'ye, oradan tam pro DSLR'ye ,oradan orta format DSLR'ye oradan .... uff be bu işin sonu yok. Bırakıyorum fotoğraf çekmeyi...

Dadanagast çok sağol , piyango çıkarsa bir tane objektif temizleyici alıverirsen sevinirim

1200 mm. objektif alırsan Yengem evden kovar seni ))))))))))

Merhaba silverstar,

Varol sağol...

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 14:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sinifi gectin, ama izliyorum unutma..
nikon'daki ust sinif DSLR'lar zaten 6400 iso'lu degiller mi?

"Dadangast s1'den yari pro.DSLR'ye, oradan tam pro DSLR'ye ,oradan orta format DSLR'ye oradan .... uff be bu işin sonu yok. Bırakıyorum fotoğraf çekmeyi..."

bak ben allahtan direk DSLR'dan basladim da o kadar beklemek zorunda kalmayacagim.. acaba hemen bir taksitle falan 1Ds Mark II mi alsam, ne yapsam.. sonra gelsin H1D.. (cunku bedava verecekler ya..)

yok abi, elimizdekilerle mutlu olmayi bilmeliyiz..

"Dadanagast çok sağol , piyango çıkarsa bir tane objektif temizleyici alıverirsen sevinirim

1200 mm. objektif alırsan Yengem evden kovar seni"

aman suysal, ben 1200mm objektif demedim ki! hasselblad set demistim.. yok yoook, sen, bana piyango ciksin, onu "bir yerde okumustum; 15000mm bir lens varmis uzaydaki galaksileri incelemede...." konusmustuk, hatirlasana diye degistirirsin.. allahtan yazdiklarimiz burada delil olarak kalacak..
ayrica sen merak etme, esime; "zamaninda soz vermistim" derim.. birsey demez..
bu arada lens temizleme kitinden alirim merak etme..
ben, okudugum bir magazinden, objektif bezini esantiyon niyetine almistim.. hala saklarim.. ama artik kullaniyoruz.. cok ise yariyor aslinda.. tertemiz yapiyor..

.....

selam bitpire..

ben direk 36x24 / 48x36 yapmistim.. yani 0.5x..

bu arada asil sensor buyuklugu hasselblad'da 49x37mm imis.. yani focal carpani 0.70466 oluyor.. hic fena degil diyecegim, ama, lens yetistiremeyiz ona biz.. telephoto lens kullanip wide goruruz.. o yuzden zaten 35mm'den basliyor objektifleri; 35mm olani aslinda 24mm gibi oluyor.. ne guzel ama.. 18-55mm lens aslinda ultra wide klasina girerdi..

.....

selam silverstar..

silicon film de leicanin R9 icin tasarlanan digital back'inin benzerini kullaniyor olmali.. her ikisi de 10 megapixel.. tabii herbirseylerine bakmak lazim ki farkliliklari gorulsun....

zaten su dunyada leica ile hasselblad kullanabilmek ne buyuk mutluluk olurdu.. ahhhhh ah.. neyse, kimbilir belki de bir gun...................

 

Tarih: 12 Mayıs 2005, 19:33 - İp: yok
silverstar
silverstar (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba dadanagast,

bahsettigin urun sanirim tamamen ayni sey degil.o sadece bir model makineyi hem digital hemde analog kullanmayi saglayan bir sey,benimki butun makinelere uyumlu.

neyse bu konuile alakali bir topic acmak lazim sanirim.

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 10:24 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

onu kastetmedim silverstar; tabii ki leica'ninki sadece R9 modeli ile uyumlu calisan bir digital back..
bence yeni bir konu acmaya gerek yok onlarla alakali; kim burada onlara para verip alacak?..

 

Tarih: 13 Mayıs 2005, 20:22 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

arkadşlar bunlar fotoğraf makinesi değil biliyorsunuz dimi orta format ve geniş format makineler hep vardı zaten yeni çıkmadı

yoksa canon niye uğraşsın eos 1ds mark 2 s ile herkes alırdı bi large format makine kullanırdı.. bu makinelerin hiçbirinde dslr makinelerin opsiyonlarına sahip değilsiniz... sadece çekersiniz 22-30mp artık kaçsa evinizi veya apartmanınızı boya yaptırmassınızda fotoğrafınızı yapıştırırsınız dslr makineler sn de 15-20 kare fotoğraf çekerken bu makineler bi fotoğrafı kaç dakikada çekiyorlar belli değil
makineleri mp sini yükseltmek mesele değil takarsın eos 1 ds ye 10cm ye 10cm lik bir cmos sensör aha sana 50mplik makine olayın aslı budur arkadaşlar ben onlara fotoğraf makinesi gözüyle bakmıyorum sizde öyle yapın bence

 

Tarih: 14 Mayıs 2005, 23:07 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

aman tembeleryk, medium-format makineler tabii ki ezelden beridir vardi ama digital olanlari yoktu.. gectigimiz sene belirmeye basladilar.. ustelik nereden cikariyorsun kac dakikada bir fotograf cektiklerini; 2sn'de bir fotograf cekebiliyormus; buna image'i ekranda goruntulemesi de dahilmis.. ayrica bir fotografin boyutu 132 mb.. yani boru degil..
her fotograf makinesinin farkli ozellikleri var.. simdi sen kalkip da bir leica film makinesine 5-6 bin dolar sayip alir misin? almazsin tabii.. gider bir 1Ds mark II alirsin.. ama leica halen daha yapiyor, alani da var.. hasselblad'da olay; mukemmel kalitesi.. 1Ds falan hikaye.. su da var tabii; genelde bu gibi fotograf makinelerini kullanan prolar hem 1Ds'e hem de hasselblad'a sahipler; cunku her ikisinin de kullanilacagi sahalar farkli.. aman saniyede 3-5 yakalayim dediginde 1ds tabii.. ama eger ki olay "ultimate quality" ise, o zaman HASSELBLAD H1D..

 

Tarih: 15 Mayıs 2005, 23:06 - İp: yok