profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

20d Firmware Problemi ~?

Arkadaşlar makineme 2.0.2 güncellemesini yükledim fakat, yeni farketttiğim bir problem çıktı (en azından o sebepten olduğunu zannediyorum). Flaş açılırken içindeki mekanizması doğru çalışmasına rağmen makine flaşı hiç bir zaman tek seferde açmıyor ya 2 defa tık tık diyor ondan sonra açılıyor yada 3 defa açmayı deniyor ERR-05 flaş hatası veriyor ve makineyi kilitliyor. Diğer güncellemeyi yükleyen arkadaşlarda bu hata varmı. Varsa yapılacak nedir. Yeni güncellemeyimi bekleyeceğiz yoksa serviste eski yazılımımı yükleteceğiz.

Tarih: 8 Eylül 2005, 00:21 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

eger oyle bir problem varsa yakinda mutlaka cozum getirirler profesor.. bence kesinlikle eski firmware yukletme... tabii oyle eskisini tekrar yukleyebilme varsa..
hic saglikli olmaz kanimca..
birkac gun bekle bakalim.. forumlarda neler yazilacak bu konu hakkinda..

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 15:05 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Vallahi benim anlamadığım şu, bu insanlar paylaşmaktan korkuyormu. O kadar insan yeni firmware güncellemesi haberini okumuş bunların yarısında 20D varsa bile hiç kimseden ses seda çıkmıyor. Demekki bu insanlar sadece soracakları bi soru bi problem varsa soruyu soruyorlar cevaplarını alıyorlar, başkalaradı ne yaparsa yapsınlar diye düşünüyorlar. Kimse çıkıpta bu güne kadar evet yükledim ama bir problem yokda demiyor evet aynı problem bende de var demiyor. Haklı değilmiyim dadanagast.

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 19:21 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Merhaba profesor,
d20 kullanmiyorum ama o kadar serzeniste bulunmussunki bari cevap yazayim dedim.bahsettigin problemde firmware kodlayanlarin gozunden kacarmiydi bilemiyorum?
ama yabanci forumlarda bu konu hakkinda bircok benzer problem bahsedilmis.
ben kendi cameramda (d50) elimle flash kapagina engel olunca tik sesini bir kez duyuyorum makina bir daha bunun icin cabalamiyor. ama canonlarda durumun farkli oldugunu internetteki forumlardan ogrendim canon'lar entegre flasi acmayi 3 defa deniyor ucuncu denemedede acilamassa hata mesajini verip makineyi kitliyor. internette cogu kisi makinelerini servise yollamis, dediklerine gore herhangi bir firmware degisikligi yapmamis servisler. isin ilginc yani forumculardan biri sanirim kendisi japon, bu sorundaki d20'sini canon'nun japonya'daki tamir servisine goturmus adamlarda flasin makineyle olan baglantilarini degistirmisler, fakat sonra ariza yeniden baslamis. velakin kimse kesin bir sey diyemiyor. cogunun ortak dusuncesi makineyi servise yollamak.

hatta birinin dedigi cok guzel ''that sound like a warranty time'' ''bu ses garanti zamanina benziyor''. diyip ozetliyor.

bu arada problem bircok canon modelinde yaygin. benim gorduklerim d10, 300d, 350d'lerdede ayni problem yasanmis.

sanirim servis yollari gozukuyor.

 

Tarih: 10 Eylül 2005, 22:26 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ben olsaydim servise gondermezdim profesor.. en azindan makineni 15 gunlugune alikoyacaklar.. sonra aldiktan sonra aksiliklerin cogalma ihtimali de yukselebilir..
bence bir sure daha bekleyip, bir sonraki firmware'in cikmasini bekle ve yukle..
...

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 15:16 - İp: yok
profesor
profesor (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Vallahi polaris ve dadanagast ilginiz için teşekkürler ama anlaşılan her hangi bir gelişme yok bunun için bir sonraki güncellemeyi bekleyeceğim anlaşılan.
Tekrar teşekkürler...

 

Tarih: 11 Eylül 2005, 22:13 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

firmware'den olmadigi kesin bana sorarsaniz. Flas acilma mekanizmasinin firmware ile alakasi yok. Err-05 de "ben aslinda flasin acilmasini bekliyordum, ama hala acilmamis, kontrol et" hatasi... Yani flas acma dugmesine basip flasi elinizle tutup acilmasina engel olursaniz yine ayni hata cikar. Bence makinanin flas acma mekanizmasinda bir sorun var. cunku dugme yayi yerinden kurtardi mi durmadan 'slak' diye acilmasi lazim. Tam yeni firmware yuklenmesine denk gelmesi de kotu bir tesaduf olmus.

selamlar

Melih

 

Tarih: 13 Eylül 2005, 10:00 - İp: yok
  • 1