amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Fujifilm Finepix Hs28 Hakkında

Merhaba arkadaşlar, ben de Fujifilm Finepix HS28'i yeni alanlar arasındayım.

Yeni aldım fakat bir konuya değinmeden edemeyeceğim. İnternet üzerinden okuduğum yorumlar beni oldukça rahatsız etti; özellikle yorum yapan insanların, bilmiş tavırları da bu durumun komik yanı. Belki açmış olduğum bu konu birçok insanı rahatsız edecek ama silkinip kendinize gelmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Öncelikle bu bir "DSLR-LİKE (BENZERİ)" bir makinedir. Bunun bilincinde olan insanlar yine de bu makineyi DSLR makineler ile kıyaslıyor. Benim anlayamadığım şey, bunlar ayrı kategoriler, peki neden aynı kategorideymiş gibi kıyaslanıyor? Neden yeni alan insanların hevesini kırmak yerine, o insanlar aydınlatılmıyor? Neden empati kurulmuyor? Neden destek verilmiyor? Fujifilm ile de mükemmel resimler çekilebileceğini neden kimse söylemiyor? Neden karşımızdaki insanın maddi durumu göz önünde bulundurulmuyor?..

Ben bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Makine hakkında yorumuma gelecek olursak;

Ürünü aldığım mağaza görevlileri birçok özelliğini uygulamalı olarak gösterdi, diğer makinelerle de karşılaştırma fırsatım oldu.

Belki bunu kendi çıkarları için yapıyorlar ama özelliklerini karşılaştırdığınızda Fujifilm Finepix HS28'in birçok makineden daha iyi olduğunu göreceksiniz.

Canon ya da Nikon alıp zamanla yeni lensler almak yerine bu makineyi alıp ek bir lense ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Anlayacağınız masrafa gerek duyulmayacak bir makine.

Ayrıca pil ile çalışıyor, bunun da ayrı bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Diğer makinelerde şarjı bittiğinde şarj edecek yer bulamazken bu makinede yanınızda yedek piller bulundurarak çekime devam edebilirsiniz.

Menüsü de gayet kolay ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmış. Ben ilk defa bu tarz bir makine kullandım fakat 1 gün içerisinde her şeyi kavradığımı söyleyebilirim.

16 Megapiksel çözünürlük, 360 derece panorama, 24 mm geniş açı, elektronik vizör, titreşim engelleme, 1 cm süper makro, özel video kayıt tuşu, üst üste çekim (Multiple Exposure), 3D resim çekme, Slow Motion video çekme gibi birçok özelliğe sahip bir makine.

Video kayıt çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel. Full HD çekim yapma olanağınız var. Fotoğraf ve video kalitesi oldukça iyi.
Ayrıca 30X optik zoom ile uzağınızdaki birçok şeyi net bir şekilde çekebiliyorsunuz.

Ben de birçok insan gibi alırken çok kararsız kaldım ama şu an henüz bir pişmanlık yaşamadım, yaşayacağımı da sanmıyorum. Bir fotoğrafçı değilseniz, bu işi hobi olarak yapıyorsanız bence ideal bir seçim.

İnşallah zamanla çektiğim fotoğrafları paylaşacağım. Herkese iyi çekimler dilerim.

#mustafaavci' tarafından 15.01.2013 18:12:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ocak 2013, 18:10 - İp: 109.***.**6.80
tiwamne
tiwamne (üye)
Antalya / Amatör

Ben 1200 tl ye gittim hs25 aldım, adam o kadar çok övdüki. cok iyi zoom u var ayrıca çokta iyi makrosu ama yetmedi hiç sonra onu satıp 950 tl ye 550d aldım 2. el 450 TL yede 55 - 250 ıs II lens aldım 1400 Tl. sadece makro cekemiyorum istedigim gibi ama herturlu fujiden iyi oldugunu dusunuyorum ilk makinem fuji olmasına ragmen, aynı seyleri bende dusunuyordum aldıgımda makine cunku netteki yorumlara bakmak makineyi aldıktan sonra aklıma gelmiştiki senin de oyle anlasılan.. ve evet birisi dslr-like birisi dslr ama aynı ayrımı parasını verirkende yapıp bu dslr-like bu kadar para veriyorum degermi neden demedin ? ben ay fotografı cekmeyi cok sevdiğim için artısı zoom u sadece birde makrosu bunlar bazılarına gore benden cok sey ifade ediyor olabilir ama 550d de cektigim fotolardan daha cok haz alıyorum..

 

Tarih: 6 Kasım 2013, 00:55 - İp: 94.***.**5.222
davuty
davuty (üye)
İstanbul / Amatör

MERHABA ARKADAŞLAR
YENİ HS28 ALDIM VE ARANIZA KATILDIM
AÇIKÇASI FAZLA BİLGİM YOK .SON ZAMANLARDA MERAK BAŞLADI.
FUJİ HS 28 İLE HAREKETLİ BİR BİR RESİM NASIL ÇEKEBİLİRM ÖRNEGİN HAVADAKİ KUŞLARI.YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

 

Tarih: 10 Aralık 2013, 14:50 - İp: 212.***.**9.202
metin0ge
metin0ge (üye)
Adana / Amatör

konuyu açan arkadaşın dibine kadar arkasındayım.çok güzel bir yazı olmuş.İnsanlar öncelikle karşılarındaki insanlara önyargısız davranmayı sonrada,karşılaştırması gereken şeyleri iyi öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum.eğer bi karşılaştırma yapılacaksa eleştiri yapılacaksa aynı düzey aynı kategori ürünlerinde yapılmalı.Gidipte 1000 liralık fuji ile 3000 liralık canon karşılaştırması yapmasın herkes.HS28 kullanıcısı olarak makineyi çok başarılı ve yeterli buluyorum.Yeni başlayan insanlar için oldukça iyi bir makine.

 

Tarih: 17 Ocak 2014, 15:48 - İp: 212.***.**4.96
emrllh
emrllh (üye)
İstanbul / Amatör

Finepix hs28 siyah beyaz çekim modu varmıdır

 

Tarih: 29 Mayıs 2018, 23:10 - İp: 176.***.**4.94