amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

Fujifilm Finepix Hs28 Hakkında

Merhaba arkadaşlar, ben de Fujifilm Finepix HS28'i yeni alanlar arasındayım.

Yeni aldım fakat bir konuya değinmeden edemeyeceğim. İnternet üzerinden okuduğum yorumlar beni oldukça rahatsız etti; özellikle yorum yapan insanların, bilmiş tavırları da bu durumun komik yanı. Belki açmış olduğum bu konu birçok insanı rahatsız edecek ama silkinip kendinize gelmenizde fayda var diye düşünüyorum.

Öncelikle bu bir "DSLR-LİKE (BENZERİ)" bir makinedir. Bunun bilincinde olan insanlar yine de bu makineyi DSLR makineler ile kıyaslıyor. Benim anlayamadığım şey, bunlar ayrı kategoriler, peki neden aynı kategorideymiş gibi kıyaslanıyor? Neden yeni alan insanların hevesini kırmak yerine, o insanlar aydınlatılmıyor? Neden empati kurulmuyor? Neden destek verilmiyor? Fujifilm ile de mükemmel resimler çekilebileceğini neden kimse söylemiyor? Neden karşımızdaki insanın maddi durumu göz önünde bulundurulmuyor?..

Ben bu durumdan oldukça rahatsız oldum. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Makine hakkında yorumuma gelecek olursak;

Ürünü aldığım mağaza görevlileri birçok özelliğini uygulamalı olarak gösterdi, diğer makinelerle de karşılaştırma fırsatım oldu.

Belki bunu kendi çıkarları için yapıyorlar ama özelliklerini karşılaştırdığınızda Fujifilm Finepix HS28'in birçok makineden daha iyi olduğunu göreceksiniz.

Canon ya da Nikon alıp zamanla yeni lensler almak yerine bu makineyi alıp ek bir lense ihtiyaç duymadan kullanabilirsiniz. Anlayacağınız masrafa gerek duyulmayacak bir makine.

Ayrıca pil ile çalışıyor, bunun da ayrı bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Diğer makinelerde şarjı bittiğinde şarj edecek yer bulamazken bu makinede yanınızda yedek piller bulundurarak çekime devam edebilirsiniz.

Menüsü de gayet kolay ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmış. Ben ilk defa bu tarz bir makine kullandım fakat 1 gün içerisinde her şeyi kavradığımı söyleyebilirim.

16 Megapiksel çözünürlük, 360 derece panorama, 24 mm geniş açı, elektronik vizör, titreşim engelleme, 1 cm süper makro, özel video kayıt tuşu, üst üste çekim (Multiple Exposure), 3D resim çekme, Slow Motion video çekme gibi birçok özelliğe sahip bir makine.

Video kayıt çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel. Full HD çekim yapma olanağınız var. Fotoğraf ve video kalitesi oldukça iyi.
Ayrıca 30X optik zoom ile uzağınızdaki birçok şeyi net bir şekilde çekebiliyorsunuz.

Ben de birçok insan gibi alırken çok kararsız kaldım ama şu an henüz bir pişmanlık yaşamadım, yaşayacağımı da sanmıyorum. Bir fotoğrafçı değilseniz, bu işi hobi olarak yapıyorsanız bence ideal bir seçim.

İnşallah zamanla çektiğim fotoğrafları paylaşacağım. Herkese iyi çekimler dilerim.

#mustafaavci' tarafından 15.01.2013 18:12:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ocak 2013, 18:10 - İp: 109.***.**6.80
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Evet arkadaşlar , zaten istediğim bir makina olan HS-28'i bugün itibariyle bende aldım. Ve okadar düşük bir beklenti içindeydim ki , gördüğüm resimlerin güzelliği ve yorumların şiddetli eleştirisi sayesinde.Dedim heralde resimler aldatıcı.Ancak evin içinde yaptığım bir kaç çekim sonrası gayet normal , etikette neyse içindede o olan bir ürün ve makina buldum karşımda.

Sonuç olarak , ençok kafamı karıştıran nokta resimler çekince güzel bilgisayarda biraz yakışlaştırınca hayal kırıklığı şeklindeki birkaç yorumdu.İlk denediğimde oydu nitekim ve şunu dedim ;
D700'ler D90'lar gördüm , bu karelerle aynı sonuçları veren.
Sözün özü o ki ,makina'nın class'ı belli fiyatı belli özellikleri belli , bu makina hobi yada kendimi geliştireyim , profesyonel olanları daha sonra diyenler için.
Tek olumsuz nokta , kutu içeriğinde hafıza kartı yok :D

#boranyildirim' tarafından 27.01.2013 14:42:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Ocak 2013, 14:41 - İp: 78.***.**4.175
efsanesami
efsanesami (üye)
Yozgat / Meraklı

hep fotoğraf merakım vardı.bir iki profesyonel arkadaşla geziye vs gidincede iyice heveslendim.karar verdim güzel bişey almaya.araştırıken nikon canon vs övdüler bakarken,teknosaya gittim.fujinin satış elemanlarının meğer meşhur olan paradaki yıldız okutma ,lcd ekranda çözünürlük oyunuyla yapılan ağa bende düştüm.fuji hs28 i aldım.hiç anlamam aslında.dslr - dslr like falan diyorlar forumlarda vs.onlara dahi yeni merak saldım:S.makina hoş ama manuel olarak kulanmayı öğrenmelisin diyorlar.türkçe menü olmasından çabuk öğrenirim diye aldım aslında.araştırmalarıma göre güzel makina ve başlangıç için masrafsız olacağını anladım.pişmanmı olsam tercihim benmdirmi desem bilemedim.ama üstadın biri bana yardımcı olursa sevinirim.uzak kare hastalığı var bende.zoomlayıp çekiyorum her ayarda deniyorum kitapçığı okuyorum istediğim gibi bi sonuç alamıyorum.kısacası fuji hs28 üstad yardımı lazım bana.daha doğrusu profesyonel arkadaşları dinleyip nikon 90 falan almadım şimdilik gerek yok diye şimdi onlardan yardım isteyemedim :S.fotoğraf işinin üstadından yarıma ihtiyacım var demek daha doğru olacaktır.

 

Tarih: 28 Ocak 2013, 02:01 - İp: 78.***.**8.45
gonuldostuu
gonuldostuu (üye)
Edirne / Amatör

slm mustafa kardeşim bende fujifilm hs28 aldım sana bir sorum olacak video çekiminde bir cızırtı var bu normalmi ....duyarlılığın için teşekkürler cevap bekliyorum

 

Tarih: 29 Ocak 2013, 00:48 - İp: 88.***.**7.114
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Cızırtıdan kastın bildiğin ses cızırtımı ? imkanın varsa videoya çek koy , doğru yorum yapalım. Bende 2gün önce hs28 aldım , pil bitince focus işlemi biraz tuhaf bir sesmiş gibi gelebiliyor.Malum güç kalmayınca her cihazda oldugu gibi bu da işlemi yavaş yada zorlaya zorlaya yapıyor sanırım :D
Dediğim gibi video çekip koyarsan daha doğru bir yorum yaparız

 

Tarih: 29 Ocak 2013, 09:34 - İp: 78.***.**4.208
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

boranyildirim, öncelikle makinen hayırlı olsun. 2 haftalık Artvin tatilindeydim ve yorumlarınıza cevap yazamadım, kusura bakmayın. Biraz gezi yaptım ve güzel kareler elde ettim, gerçekten insan deneyerek öğreniyor. Sizler de elinize makinenizi alın ve dışarı çıkın, binlerce güzel karenin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz. Ben makineden memnunum, sizin de memnun kalacağınızı düşünüyorum. En azından bu hobiye ilk adımımızı bu makineyle atmış olacağız.
Söylediklerine katılıyorum.

efsanesami, hemen umutsuzluğa kapılma. Ne tür resimler çekmek istiyorsun biraz bahset, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Bu arada, ben Manuel olarak kullanmayı denedim ama biraz zor. Bence AF (Auto Focus) olarak kullan, daha iyi sonuçlar elde edersin.

gonuldostuu, bahsettiğin ses bende de var, pek rahatsız edici bir ses değil aslında. Boran'ın da dediği gibi, odaklanma işleminin sesi o, makinende bir problem yok yani için rahat olsun.

Siteye resim eklemeye başladım; günde 1 kez resim eklendiğinden dolayı tüm resimleri Galeri'ye ekleyemiyorum, gün geçtikçe diğer resimleri de ekleyeceğim.
Herkese iyi çekimler dilerim.

#mustafaavci' tarafından 11.02.2013 21:19:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Şubat 2013, 21:19 - İp: 37.***.**2.138
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Çalışmalarını eklemeni bekliyorum
Bu arada video'da çıkan ses hakkında benim düşüncem şu yönde ;
Video kamera değil sonuçta , ayrıca AF kullanıldığında netlemeyi geniş alan ve tek işlem seçince sürekli netleme yapmıyor(fotoğraf çekerken kullandım videoda denemedim)böyle bir kullanım tekniğiyle kaydedersek videoları , sürekli netleme sesini duymak zorunda kalmayız sanırım.

 

Tarih: 11 Şubat 2013, 22:15 - İp: 78.***.**0.122
amacsizadammm
amacsizadammm (üye)
Bursa / Amatör

boranyildirim, güzel bir yöntem aslında, teşekkür ederim. Arkaplanın bulanık olmasına gerek duymayanlar bu yöntemi kullanabilirler.

 

Tarih: 12 Şubat 2013, 09:35 - İp: 37.***.**2.138
safak1
safak1 (üye)
Tekirdağ / Amatör

Öncelikle bir Fujifilm Finepix Hs28 kullanıcısı ve bu sitede bu makine ile çekilmiş ilk fotoğrafları yayınlayan biri olarak yorumunuza candan katılıyorum.

 

Tarih: 21 Haziran 2013, 14:28 - İp: 212.***.**0.20
fuatceyran
fuatceyran (üye)
Adana / Amatör

Öncelikle şunu belirteyim alışveriş yapan birisi olarak her zaman duyduklarıma değil gördüklerime inanırım psikolojisi vardır bende. 10 yıla yakındır fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. Bende ilk başlarda yorumlara bakınca "ACABA" sorusu oluştu kafamda. Gidip yerinde bakayım dedim nedir ne değildir diye. Sonuç itibari ile gerçekten de muazzam bir makine olduğuna kanaat getirdim. Benim yorumum şu olacaktır karalamalara yorumlara çok takılmayın. Gidin ve gözünüzle inceleyin gerçekten de istediğiniz sonuçları vermiyorsa zaten almamanızdır. Beni en çok cezbeden yanı 3D fotoğraf çekebiliyor olması bizzat denedim ve gördüm olağan üstü bir deneyim. İmkanınız varsa eğer sizde 3D çekimlere bir bakın derim. Bunun için 3D oynatıcınız yada uyumlu tvnizin olması yeterlidir.

 

Tarih: 21 Haziran 2013, 23:23 - İp: 95.***.**4.43
seymadonmzz
seymadonmzz (üye)
İstanbul / Amatör

Makineyi alkali 6 ay felan oldu gayet memnunum. Nikon ve canonun sadece adı var bunu unutmayın.

 

Tarih: 26 Ekim 2013, 13:54 - İp: 95.***.**6.150