applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

Fuji S5600 Noise Değerleri Ve Yorumlar

arkadaşlar yeni başlayan birisi olarak dün sonunda kararımı verip, bir fuji 5600 aldım.. aslında canon s2 ve fuji 9500 arasında gidip geliyordum son günlerde.. ama gördümki fuji 5600 makinenin diğerlerinden pek de aşağı kalır yönleri yok, hatta fazlaları da mevcut. en önemlisi iso değerleri 50-1600 aralığında ve noise çok çok az oluyor. düşündüm canona ikiyüz milyon fazla vermektense, (fuji 9500 daha da pahalı üstelik çok büyük canona göre) 550 milyon civarında bir arkadaş yurtdışından aldı benim için sağolsun
Biz amatörüz ve bu tür makinelerle kendimizi geliştirmek durumundayız. bence çok pahalı dslr-like makinelere para vermektense bu tür daha kompakt makineler almak daha mantıklı. veya daha çok parası olan direkt olarak slr almalı.
sonuç olarak bu yeni aldığım makine gerçekten çok güzel.. objektif sabit tünel biçiminde. kavrayış ve dış malzeme çok kaliteli. dört adet kalem pille çalışıyor ve epey dayanıyor. (iki gündür yoğun bir biçimde kurcalıyor ve fotoğraf çekiyorum hala alkalin pilleri bitiremedim) enstantene hızı 1/2000 diyafram aralığı biraz düşük video çekimi 640*480 30 fps ve gerçekten kaliteli
ilk izlenimlerim bunlar.. tabiki çok yeniyim ama buradaki değerli arkadaşların sayesinde çok mesafe kat ederiz inşallah.. biraz daha tekniğimi geliştirip, makineyi daha iyi çözünce fotolarda gönderecem.


#applemac' tarafından 30.10.2005 18:23:47 tarihinde düzenlendi.


#applemac' tarafından 30.10.2005 18:25:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2005, 16:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar arkadaslar..
applemac oncelikle hakkimda soylediklerine tesekkur ederim..
fuji s5600'in macro mesafesi benim bildigim 10.023 santimetre.. 10 degil.. neyse.. konuya donecek olursak..
pazarbey, inan haklisin aslinda, su compact'lardan fazla anlamiyorum.. lutfen sen yardimci ol bu konularda..
ikincisi bende de close-up lensleri var.. dikkatini cekerse lensleri dedim.. yani birden fazla.. aslinda 4 tane..
benim gozlemledigim kadariyla +2'den sonrasinda hem fokus kabiliyetinde hem de goruntude azalmalar oluyor.. iste o yuzden oncelikle hangi kuvvetde close-up filtresi kullanilacagini cok iyi bilmek gerekiyor..
bu arada aman ha close-up lensine 220 euro falan vermeyin!!!! dunya para valla..neymis o oyle?..aaaa..
...applemac, close-up lensleri dedigin gibi makinenin daha yakindan fokus yapabilmesi icin gerekli.. eger ki daha yakindan fokus yapmak istiyorsan close-up lensi kullanmalisin..
ama benim sana tavsiyem, bir de, en uzun telephotodayken macro cekmeyi denemen.. super macrosu falan varsa oyle denemen..
ama iste bu noktada pazarbey hakli oluyor.. cunku ben bu makinelerden gercekten anlamiyorum..
ama su kadarini soyleyebilirim ki, close-up lensi daha yakindan fokus yapman yarar evet..
sonrasinda aldigin goruntuyu, istersen photoshop gibi bir programla image size yaparak buyultebilirsin de.. fazla buyultmeden de fotograf kalitesinde fazla kayip olmaz..
daha baska.. ha.. bir de en uzun telephotoda cekmeyi dene macroyu..
..gorusmek uzere..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 13:50 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

vay dadanagastta biliyormuş bu işi.

Ya aple mac işte 400 milyon fazla vermezsen arasnı böyle yada 100 euroluk lense 220 euro verissin.
Dadanagastın dediğini dene diyeceğim ama her makinanın telede makro kabiliyeti farklı oluyor.
Zaten makro lens alıncada full telede çekiyorsun.Yani daha yakından çekmiyorsun.35 cm den çekiyorsun.
Konverterlerin belli bir büyütmeden veya yakınlaştırmadan sonra görüntüyü bozduğu ise bir gerçek.Buna sanırım yapacak birşey yok.
Çözüm dslr galiba.90 mm 1/1 değilmi dadanagast.

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 18:56 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

pazarbeyciğim haklısın fiyatın yüksek olması konusunda ama ben zaten ebayden 26-35 usd arası close up bulabiliyorum. kargosu ile 60-70 usdye mal oluyor.. fujinin orjinalini kullanmak bence saçmalık zaten verilir mi o kadar para yav..

sonuç olarak deneyi görecez valla.. bakalım nasıl olacak.. o zaman bende makine hakkında daha detaylı bilgiler ve kullanım raporu sunacağım.. ama şimdilik özellikle iso değerleri ve sensör kalitesi olarak bu makinenin kompakt sınıfta çok üst sıralarda olduğunu söyleyebilirim.. bu arada ben aynı zamanda canon s70 kullanmaktayım.. canonu biliyorum nasıl bir alet.. belkide o yüzden fujiyi denemek istedim.. ve şimdi canonu satmak istiyorum. bilmem anlatabildim mi?

ama ilk bulduğum fırsatta panasonic fz5 ve canon s2 yi de deneyip daha iyi bir fikir sahibi olmayı istiyorum.. herhalde bir makineye "işte bu!!" deyinceye kadar imkanlarım ölçüsünde deneme yapacağım.. son kararım bu galiba..

ama kahve bahane, gönül sohbet istiyor, forum istiyor, yorum istiyor.. [>:D

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 19:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gonul kahve, sohbet, forum ister..
..pazarbey, tabii almisken en iyisi dslr almak.. bir tane de macro lens.. mesela 90mm f/2.8 macro..
applemac sen de bosver makine bakinmayi artik.. hemen bir tane dslr al ve gercek kaliteyi gor.. herbir makineyi deneyecegim diye dunyanin parasini harcama.. gel seni de dslr'li yapalim... (tabii dukkandan alip, biraz kullandiktan sonra geri iade etmeyi dusunuyorsan birsey diyemem..)
..bu arada pazarbey haklisin, her makinenin teledeki macro kabiliyeti farkli oluyor.. o yuzden kesin birsey soyleyebilmek cok zor..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 21:28 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

dadanagast kesinlikle haklısın dslr konusunda.. bir dslr çok iyi olur.. ama şu an maddi gücüm yok o kadar.. body için param yetse, objektif için yine yok.. şimdilik canon A1 var, onunla idare edeyim bakalım. ben makineleri alıp satarken zarar etmiyorum.. yurt dışından geliyor, ufak bir karla veya başabaş satıyorum tekrar.. allaha şükür böyle bir imkanım var..
ama canon 350d veya nikon d50 düşündüğüm makineler.. ama gücüm yetsede şimdilik amatörlüğü bu makinelerde atmak ve dslr makinenin hakkını bilerek vermek daha mantıklı geliyor bana.. ama dua edin yakın zamanda alabilecek gücüm olsun..

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 00:09 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

applemac, dslr'in hakkini verirsin atbii, baksana canon a1 kullaniyormussun...
ama sendeki imkanda hosmus hani.. oh.. makine gelsin, makine gitsin, digeri gelsin.. harika bir durum..
..eger ki canon s2 alacaksan, bence bir daha da degistirmeyeceksin.. ama tabii, sirf degistirmis olmak icin degistirmezsen..

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 00:16 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

A1 amcamın.. yani emanet olarak bende.. kendisi gazeteciydi.. A1 de işin tekniğini daha iyi kaparım diye düşündüm.. daha hiç birşey bilmiyorum demiştim zaten.. canon s2 yi satarmıyım satmazmıyım bilmiyorum.. ama dediğiniz gibi en son olarak onu denemek daha mantıklı gibi..
sanırım marjinal faydayı s2 ile sağlayacak gibiyim.. fakat fujiyi de hiç değiştirecek gibi hissetmiyorum kendimi..
yalnız kesinlikle değiştirmiş olmak için makine değiştirmem, bu konuda kendimden eminim.. sadece yeni başlamış olmanın merakı bendeki..

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 00:23 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

evet s2 kompağın üst sınırı şu anda. ondan sonra dslr başlıyor bence.Tabi pro 2 çıkınca dengeler altüst olacak.

 

Tarih: 6 Kasım 2005, 00:45 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Pro1 kullanmış biri olarak, Pro2'de Pro1 gibi canon'a yakışmayan vasat bir makina olacaksa eğer hiç üretmesin daha iyi. adını pro koymakla pro olmuyor

 

Tarih: 11 Kasım 2005, 17:04 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pro 2 olursa sayet fotoman, tahminim sony r1 gibi birsey olacak.. ki oyle de olmasi gerekir..

 

Tarih: 11 Kasım 2005, 19:45 - İp: yok