applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

Fuji S5600 Noise Değerleri Ve Yorumlar

arkadaşlar yeni başlayan birisi olarak dün sonunda kararımı verip, bir fuji 5600 aldım.. aslında canon s2 ve fuji 9500 arasında gidip geliyordum son günlerde.. ama gördümki fuji 5600 makinenin diğerlerinden pek de aşağı kalır yönleri yok, hatta fazlaları da mevcut. en önemlisi iso değerleri 50-1600 aralığında ve noise çok çok az oluyor. düşündüm canona ikiyüz milyon fazla vermektense, (fuji 9500 daha da pahalı üstelik çok büyük canona göre) 550 milyon civarında bir arkadaş yurtdışından aldı benim için sağolsun
Biz amatörüz ve bu tür makinelerle kendimizi geliştirmek durumundayız. bence çok pahalı dslr-like makinelere para vermektense bu tür daha kompakt makineler almak daha mantıklı. veya daha çok parası olan direkt olarak slr almalı.
sonuç olarak bu yeni aldığım makine gerçekten çok güzel.. objektif sabit tünel biçiminde. kavrayış ve dış malzeme çok kaliteli. dört adet kalem pille çalışıyor ve epey dayanıyor. (iki gündür yoğun bir biçimde kurcalıyor ve fotoğraf çekiyorum hala alkalin pilleri bitiremedim) enstantene hızı 1/2000 diyafram aralığı biraz düşük video çekimi 640*480 30 fps ve gerçekten kaliteli
ilk izlenimlerim bunlar.. tabiki çok yeniyim ama buradaki değerli arkadaşların sayesinde çok mesafe kat ederiz inşallah.. biraz daha tekniğimi geliştirip, makineyi daha iyi çözünce fotolarda gönderecem.


#applemac' tarafından 30.10.2005 18:23:47 tarihinde düzenlendi.


#applemac' tarafından 30.10.2005 18:25:03 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ekim 2005, 16:04 - İp: yok
nihat
nihat (üye)
İstanbul / Amatör

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın.

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 16:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gule gule kullan applemac.. 1/2000 hic de kotu degildir, daha fazlasina ihtiyacin yok zaten..
s5600 gercekten iyi bir makine.. iyi tercih yapmissin..

 

Tarih: 29 Ekim 2005, 22:19 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

Arkadaşlar aşağıda çekmiş olduğum üç basit resimin linklerini veriyorum. Bu resimlere bakıp, noise oranları hakkında yorum yapmanızı rica edeceğim..

Bu basit resimleri, floresan ışık altında iso 1600 değerinde çektim ve çeşitli enstantene aralıkları kullandım. 3 numaralı link siyah beyaz çekilmiş olan fotoğrafa aittir.


1.) Düşük enstantene
2.) Yüksek enstantene
3.) Siyah-beyaz düşük enstantene

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..


#applemac' tarafyndan 30.10.2005 16:36:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 16:28 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

noise oranlari tabii ki cok iyi applemac.. zaten fuji'nin bu yeni serisinin en buyuk artisi da bu..
ama benim kotu buldugum tek nokta, senin microsoft mouse kullanman.. ben de bir apple'ci olarak bu durumdan hic de hoslanmadim dogrusu..

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 19:59 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

valla dadanagast şimdi microsoft değil desem inanmıyacaksın ama o mouse'un kimlik bunalımı var.. şimdi terapi görüyor.. bende bizim hanımı ikna etmeye çalışıyorum apple mouse için bu arada
neyse şaka bir yana sizlere sormak istediğim birşey daha var.. şimdi ben bu makine için close up lens almak istiyorum.. yardımcı olursanız sevinirim.. pazarbey gibi makro çektiğim zaman kendimi birşeyler yapıyor hissedeceğim
bir tane kenko marka bir lens buldum ama kalitesinden bihaberim tabiki.. sizce bu marka nasıldır veya önerebileceğiniz markalar nelerdir?

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 22:44 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

applemac, bende de apple wireless mouse var, ama hic tavsiye etmem valla.. en iyisi yine microsoft mouse'lar bu konuda..
..
neyse.. konuya donecek olursak..
kenko iyidir applemac.. bence fazla hangi marka olsun diye bakinma.. bende sonia diye adi sani duyulmamis close-up lens seti var.. idare ediyor valla..
zaten fotograf kalitesinden kayip oldugu icin fazla tercih etmeyeceksin..
once sen bir macrolari cekmeye basla makinenle, baktin yetmiyor o zaman alirsin kenko'lari..

 

Tarih: 30 Ekim 2005, 23:13 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

dadanagast belki bu sorduğuma gülümseyeceksin ama bir iş de yeni olmak ve o yeni ile uğraşmak bayağı zordur.. Sağolasınki -ben yeni- ile ilgilenen ve sitedeki her foruma cevap yetiştiren genellikle sen varsın.. allah senden bir şekilde razı olsun..
soruma gelince.. ben kendimce bazı eşyaların (kış gelince şimdilik böcük möcük bulamıyorumda.. ) yakın çekimlerini yapıyorum ama bir türlü makro hissi vermiyor bana.. elimdeki makinenin makro mesafesi minimum 10 cm. Acaba bundan mı kaynaklanıyor. sanki sitedeki o böcükler ve çiçekleri çeksem dahi o kadar detay olmayacakmış gibi geliyor.. Eşyaları 10 cm den çekiyorum ama üzerine focus yapınca netlik bozuluyor. Mesela o mouse resimleri yaklaşık 10 cm den az mesafede ama netleşmesi için wide focus yapmak zorunda kaldım. Macro lensler burada mı devreye giriyor yani? Beni bu konuda biraz aydınlatırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim..

 

Tarih: 31 Ekim 2005, 04:57 - İp: yok
ilinsor
ilinsor (üye)
Ankara / Amatör

s5200/5600 ü şimdi inceledim ama iki ayrı sitede (biri dpreview.com) makro mesafesi 1 cm, enstantene hızı 1/4000
verilmiş.. kafam karıştı doğrusu

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fujifilm/fuji_finepixs5200z.asp

http://www.eniyidijital.com/DC_Techspecs.php?dc=Fujifilm_S5600

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 12:44 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

aplemac hayırlı olsun makinan.Fujileri genel olarak sevmem lakin.Şu yapıları insanı cezbediyor.Olduğundan çok daha profesyonel görünüyorlar.
Dadanagast gene esmiş .Ona birçift sözüm var.Dadanagast sen dslr sınıfında at tut.Kompak makinaları bize bırak. Kim demiş closu up lens görüntüyü bozuyor diye. BEnim ki niye bozmuyor acaba.
Tamam telephotoda haklısın.Zaten ben kendimde kenarların bozulduğunu söylüyorum.Ama close up bozmuyor.
On niçin close up tavsiye ederim.Fujinin orujinal coluse upu yokmu acaba.Yok galiba dcrp sitesinde göstermiyor.Bildiğim kadarı ile piyasada 55 mm close upta yok.Biride aramıştı oda bulamadı.

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 12:57 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili ilinsor,
dpreview deki özellikler sanırım s9500 ile karıştırılmış.. bu makine 1/2000 ve makro mesafesi 10 cm.. diğer yazılanlar doğru lakin.. özellikle sensörü mükemmel yorumluyor düşen ışığı.. tabiki bu sınıfta.. diğer türkçe site ise zaten dpreview den kopyalayıp türkçeye çevirerek yazmış dikkat ettiysen..

sevgili pazarbey,
close up lense gelince 55 mm var ama orjinali 220 euro.. lakin çevirici adaptörler ile 58 mm ler 55 e uyumlu oluyor.. ama tabi bulması biraz daha zor 55 lerin.. fujileri bende tutmuyordum ve senin gibi canon s2 alıyordum az daha.. ama sonradan iso değerlerinin yüksek olması ve bununda titreşimden kaynaklanan bulanıklığı yüksek iso değerlerinde neredeyse sıfırlaması beni cezbetti.. ve şimdilik aldığıma çok memnunum çünkü çektiği fotolar mükemmel.. özellikle ışık az ortamlarda.. o yüzden canona fazladan bir 400 milyon vermeyi düşünmedim.. zaten bu makineden sonra bende d350 almayı düşüneceğim sanırım..

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 13:13 - İp: yok