paradoksss
paradoksss (üye)
Giresun / Amatör

Fujifilm Hs20 İzlenimlerim

merhaba.. öncelikle şunu söylemeliyim ki zoraki olarak bu makıneyi aldım.üniversite öğrencisiyim ve video çeken, zoom yapabilen, makrosu iyi makıne arıyordum.500 tl bütçem vardı ve bu makıne benim için biçilmiş kaftandı.Neyse makıneyi aldım bikaç fotoğraf çektim, lcd ekranda fotoğraflar harikaydı.bu arada fotoğrafları manuel ayarda çektim. sonra fotoları pc de açtım. gördüğüm manzara beni oldukça hayal kırıklığına uğrattı. fotoğrafları biraz yaklaştırınca resimler telefonla çekilmiş gibi görünüyordu. önceki makinem canon 350d bile çok daha iyi görüntü kalitesi ve iso performansı veriyordu. Yapıcak bişey yok deyip pozitif düşünmeye başladım, param bu kadardı ve makrosu ve zoom performansı oldukça iyi denebilirdı. yüzlerce forumda makıne tartışmalarını okumuştum.
sinirimi bozan bu makıneyi yerden yere vuranların dediği, "bu makıne çok kötü, profesiyonel fotoğraflar için şu şu dslr ler şart " demeleriydi. sanki hergün moda defilesinde modellere katolog fotoğrafı çekerlermiş gibi...
dediğim gibi olumlu düşünmeye çalışıyorum, elde olan bu, çok şey beklememek lazım, kuşkusuz eksiklikler var ama elde olan buysa sonuna kadar en iyisi için uğraşmalıyım.

Tarih: 19 Ocak 2013, 01:12 - İp: 46.***.**2.186
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

Teknosa genel ağırlıklı olarak hep fujifilm modellerini satar.mesela benim kullandığım Canon sx50 hs teknosanın hiç bir şübesinde yoktur.diğer teknoloji marketlerdede yok. sadece vatan bilgisayarın stoklarında var.10 numara makina.Burada arkadaşlar internet üzerinden incelemeden makina alıyorlar.sonuç böyle hüsranla bitiyor.daha ne diyeyim yani.beklentiler sıfır oluyor.

 

Tarih: 20 Ocak 2013, 22:16 - İp: 78.***.**6.79
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

SX50 nin 8 milden ucak çekmesi çok güzel bir özellik..

 

Tarih: 20 Ocak 2013, 23:08 - İp: 88.***.**2.72
paradoksss
paradoksss (üye)
Giresun / Amatör

gold da fiyatı 1600 tl yazıyo. okadar param olsa dslr alırdım.

 

Tarih: 21 Ocak 2013, 00:18 - İp: 46.***.**2.40
silzey
silzey (üye)
Şırnak / Amatör

O makinanın heryeri ayrı özellik ve güzellik.bu makina ile ilgili youtubeden araştırın.nasıl çekilmiş bu ürün ile ilgili görseller.Kullanan bilir benim gibi.golddan alman şartmı kardeşim.bende sahibinden comdan aldım. onun yarı fiyatına arada sadece garanti yok.ama full açılmamış kutusunda geliyor.japonyadan üretimden çıktı, haftası bendeydi makina.burada anlatmakla bitmez.macro,standart çekimleri kendi otomotik ayarlıyor.full hd video çekimi.full frame video çekimi.özetli film çekimi hepsi süper özelliklerde var.

#zeysil' tarafından 21.01.2013 00:25:53 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Ocak 2013, 00:20 - İp: 78.***.**6.79
paradoksss
paradoksss (üye)
Giresun / Amatör

hmm merak ettim doğrusu bi araştırayım nasıl bişeymiş

 

Tarih: 21 Ocak 2013, 00:45 - İp: 46.***.**2.40
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Bence gerçekten birbirinize alışmanız lazım ,
Kaliteli fotoğraf sadece çözünürlük yada genel kurallara uyulması gibi etkenlerle oluşmuyor benim algılarıma ve seçimlerime göre.
Ayrıca gerçekten makinanızın ayarlamalarınıza verdiği reaksiyonlara alıştığınız zaman , sizin bile çok şaşıracağınız çalışmalar ortaya çıkacağına eminim.

Bende
Porst CR-3 var , İlk fotoğraf makinam ve ilk çekimlerimi yaptığım makina. Benim için oldukça karışık , birçok sıkıntı çıkarmasına rağmen
vazgeçmedim , çünkü bu bir tutku , bu bir yaşam tarzı.
Sizde başkalarının yaptığı yorumlara takılmayın , kendi yorumunuzu makinanıza yaptırın. Bırakın o konuşsun
Yeterli bütçem olduğu zaman bende Fuji Finepix HS-28 almayı düşünüyorum

 

Tarih: 24 Ocak 2013, 18:36 - İp: 78.***.**9.51
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

O makina ile güzel fotograflar çekersiniz. Moralinizi bozmayın. Nikon veya Canon dslr makinalarda durum sanki farklı mı? Hayır. Dslr ile fotografı çekersiniz. Makinanın lcd ekranında iyi görünür. PC ye attığınız ve büyük ekranda baktığınız zaman beğenmez, çok kötü dersiniz. Ama sonra da pc de çeşitli düzeltme proğramları ile renk, kontrast ve ışık verir sunuma hazır hale getirirsiniz. Düzeltmeden sonra fotograf çok değişmiştir. Bambaşka bir görünüme girmiştir. Herkesin yaptığı bu. Siz de yapın.

 

Tarih: 24 Ocak 2013, 21:10 - İp: 92.***.**9.111
boranyildirim
boranyildirim (üye)
İstanbul / Amatör

Xebra , tamam ozaman kimse fuji almasın , çözünürlükte kötü değil mi ? e ozaman biz bi 1000 lira daha koyalım üstüne , kitiyle felan bi dsrl makina alalım. Bak tripodsuz çektiğim ve ilk eklediğim fotoğraf , daha ekleyemedim başka zaten , ilk denemem.

http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=545301

Çözünürlük çok kötü , fotoğraf değeri yok , hmmm....
Fotoğraf sanatı çözünürlükle yapılmaz , çözünürlük sadece bir yan etmendir.Zaten bir fotoğraf için herkes aynı izlenime ve anlamlandırma
görüşüne sahip olsaydı , fotoğrafların anlamı kalmazdı...

 

Tarih: 31 Ocak 2013, 19:18 - İp: 78.***.**1.165