gece bekci
gece bekci (üye)
Ankara / Amatör

Yarım Basmak

Doğaya ve fotoğrafçılığa meraklı olmama rağmen Duygusal nedenlerden dolayı sadece 2 gün önce canon a85 alarak olayı resmileştirdim.

Hem ağacın hemde yüksek bina ve tepelerin olduğu bir oda manzarasına sahibim. Makinenin manzara modunda direk çekmekle önce yarım basıp (ekranda birkaç tane kare beliriyor.) sonra çekmek arasında bir fark varmı?

herhangi bir çekimde alış veriş merkezi içi gibi.. yarım basmadan direk çekimlerde netlik problemi yaşanırmı?

Tarih: 10 Kasım 2004, 15:05 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

yarım basarak makinenin odaklanmasını sağlıyorsunuz makine odaklamayı yapmadan tam basarsanız fotoğralarınızın net olmadığını görürsünüz

 

Tarih: 11 Kasım 2004, 14:13 - İp: yok
butuh
butuh (üye)
İstanbul / Amatör

yarım basmak makinenin nereye odaklandığını gösterir. eğer bulanık resimler çekmek istemiyorsanız kullanmakta fayda var.

 

Tarih: 15 Kasım 2004, 15:52 - İp: yok
pyro
pyro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

zaten yarım basmadan fotoğrafı çemessiniz. siz tam bastığınızda makina önce yarrım basılınca yapılan işleri yapar sonra beklemeden çeker fotoğrafı

 

Tarih: 21 Kasım 2004, 10:10 - İp: yok
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

selam arkadaşlar aynen pyro'ya katılıyorum."siz tam bastığınızda makina önce yarım basılınca yapılan işleri yapar sonra beklemeden çeker fotoğrafı"

evet benim makinede yarım basınca odaklama zamanı geçen süreve çekim sonrası kayıt süre ile direk çekim için bastığım süre yaklaşık aynı diyebilirim bir şey değişmiyor.

yani ben hemen çek desemde hayvan önce kendi odaklamasını netliğini ayarlıyor sonra çekiyor.

 

Tarih: 20 Mart 2006, 21:20 - İp: 88.***.**3.157
  • 1