acesur
acesur (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Vitrindeki Yansımaları Engeleyemiyo

Bukadarı da fazla diyebilirsiniz ama ne yapalım acemilik...
Herneyse problem şu bazı mağzalar vitrinlerinin dışarıdan görüntüsünü istiyorlar. Fakat ben vitrini çekerken vitrindeki ürünlerden başka herşey çıkıyor. mesela çevredeki evler gibi. ne yapmalıyım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tarih: 12 Eylül 2005, 17:03 - İp: yok
acesur
acesur (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşlar dadanagast ilgin için teşekkür ederim.
tavsiyelerini en kısa zamanda deneyeceğimden hiç şüphen olamsın biliyorsun ben grafikerim. aynı zamanda çekimleride yapıyorum. Bu yüzden herzaman çekim yapma imkanım olmadığından biraz yavaş sayılırım. Hood hakkındakı tavsiyelerini biraz uyguladım. açılı çekimlerde istediğim sonucu vermedi. fakat tam cama yaıştırınca iyiydi.
droral verdiğin linke baktım. Polorizeli olan çekim daha iyi fakat yansımalar tam kesilememiş. Galiba bu iş birazda tecrübe istiyor. Yani benim gibilerin (seni tenzih ederim) kat edeceği daha çok yol var.

 

Tarih: 19 Eylül 2005, 09:14 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

acesur, cekim zamani da cok onemlidir.. kizgin gunesin altinda degil de gunesin yumasadigi saatlerde cekim yapmalisin..
neyse.. dene de bizlere de anlat.. insallah basarirsin..

 

Tarih: 19 Eylül 2005, 18:27 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili acesur, beni tenzih etmene hiç gerek yok, çünkü ben de bir acemiyim. Yansıma problemine gelince, ne kadar tecrübeli olursan ol, ne yaparsan yap tabii ki yansımayı "0"a indirmen mümkün değil, sadece azaltırsın. Hiç yansıma olmamamsı için çok uygun bir ışıklandırma ve belki de ilave photoshop desteği gerekecektir. Sonuçta bir dış çekimde mevcut ışığa mahkumsun. Işığın miktarı ve konumuyla da ancak dadanagast'ın dediği gibi günün uygun zamanını kollayarak oynayabilirsin ama yine de açılı bir çekimde "0" yansıma biraz imkansız bence....

 

Tarih: 19 Eylül 2005, 23:53 - İp: yok
volky
volky (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili acesur,

Yansıma, yansıma meydana gelen camın hemen arkasında kalan kısımda varolan ışık yoğunluğunun, camın senin bulunduğun tarafta kalan ışık yoğunluğundan az olmasından kaynaklanır. Bunu halledebilmenin yolları;

1. çekimi gerçekleştirmek arzusunda olduğun açıyı bulmak ve buradan yapacağın çekimde nelerin ne şiddette yansıdığını görmek ve bu yansımalara göre en iyi ışık saatini beklemektir.

2. Bu da kifayet etmiyor ya da o saatte başka unsurlar çıkıyorsa polorize filtre kullanarak, filtre ringini en iyi konuma ayarlamakla sonuca gitmeye gayret etmek gelir.

3. Tüm bunlara rağmen yansıma kesilemiyorsa, vitrin içine ışık kurmak ve iç ışığı anlık yükseltme ile bu yansımalardan kurtulmak çözüm olabilecektir.

Ancak tüm bu yazdıklarımla birlikte, işin özü mat sprey ya da antireflection filmler kullanılmasıdır. Zamanın kısıtlı ve iş bütçen el veriyorsa işin yapılma şekli budur. Bu malzemelere SONMAR A.Ş. Istanbul dan ulaşabilirsin. www.sonmar.com.tr adresinden irtibata geçebilirsin. Bizler reklam çekimlerinde kullandığımız bu materyallerle yansımayı sıfıra indiriyoruz.Özel mail attım ve sana iki değişik örneğin fotoğrafını gönderdim. Fikir edinebilirsin.

çalışmalarında başarılar dilerim.

#volky' tarafyndan 05.11.2005 06:27:09 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 06:06 - İp: yok
wide
wide (üye)
İstanbul / Meraklı

acesur bence vitrini sök sorun çözülür

 

Tarih: 5 Kasım 2005, 15:21 - İp: yok
volky
volky (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili acesur,

" Hoşgeldin." mesajın için teşekkürler. görüntüleyemediğin fotoğraflardan bir tanesi yani " atireflection film " dediğim, sitedeki portfolyomda, " GÜZEL MEKAN 01 " adıyla yayınlanıyor oradan da bakabilirsin.

Ayrıca dediğin gibi " pişmek " konusunda haklısın. inan bana bu iş kilometre işi. Karşına sorunlar çıktıkça başetmeyi öğreniyor ve dağarcığına bir ustalık konusu daha ekliyorsun. Başarılarının devamını dilerim

 

Tarih: 7 Kasım 2005, 11:10 - İp: yok
afrikalı
afrikalı (üye)
Yurtdışı / Amatör

volky bu konuda profesyönel olduğunu kanıtladı. Önerdiği çözüm pahalı olabilir ama teknolojik harikalar bunlar. En basiti ışığın vitrine cepheden gördüğü anı seç ve sirculer polarasing filtre kullan.Filtre ringini döndürerek yansımanın minimuma indiğini göreceksin. Uygun ışığı beklemek zordur ama Ersin Alok bir mendirek fotoğrafı çekmek için kurduğu ekipmanın başında günlerce bekledi. nerede mi? Sorun kendisine Libya'nın Mısurata şehrinde liman mendireğnde elbette.

 

Tarih: 10 Kasım 2005, 18:00 - İp: yok