mtbselim
mtbselim (üye)
İzmir / Amatör

Umduğumu Bulamadım

arkadaşlar meraba ben daha önce olympus c315 başlıklı bir konu açmiştım ve sizlerden cektiğim foto hakkında yorumlar bekledim ancak bir kişi yorum yapmış oysa ben daha fazla kişinin yorumlarını bekliyordum ki hatalarımı bileyim ve onları nasıl düzelteceğimi öğreneyim ancak bu umudum gercekleşmedi.çünkü ben foto çekmeye daha yeni başladım ve bilgilere hatta sizin yorumlarınıza ihtiyacım var.

Tarih: 20 Ocak 2006, 20:45 - İp: yok
orhan yum
orhan yum (üye)
Diyarbakır / Stüdyo Fotoğrafçısı

ÇEKTİĞİN EN SON FOTOĞRAFI BİR DAHA GÖNDEREBİLİRMİSİN.

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 01:17 - İp: 85.***.**8.161
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

ne kadar çok şey bilirsen o kadar çok ikilem yaşarsın...Değer mi hiç??
Sen olduğun gibi ol ve gönlünden geldiği gibi çekmeye devam et....Çektiğin fotoğrafları öncelikle kendin beğen önemli olan senin beğenindir. Eğer hep tribünlere oynarsan "tribün fotoğrafçısı"olur çıkarsın.Oysa tribünlere değil duygularına hitab edersen mutlaka sende duygudaşlarınla bir yerlerde buluşursun...
Sözün özü "boşver kuralı muralı içinden geldiği gibi çek .Sen sen ol başkası olma"

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 02:24 - İp: 85.***.**8.232
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
Büyük bir ihtimalle fotoğraflarınız görülmemiştir.Genelde de çok beğenilen fotoğraflar yorum almakta.Bu ilk başta kusur gibi görünse de, yorum alan fotoğraflarla almayan fotoğrafların arasında ki farklılıkları gözlemlerseniz iyi kötü sonuca varıyorsunuz. Ama ne kadar gerçeğe yaklaşırsınız bu da bir sorudur.Ama sanıyorum daha iyi olan alt sınıfta kalandan görsel açıdan kendini belli ediyor .Bu da zamanla edinilen bir yargıdır diyelim.Bu yargıya sahip olduğunuz an zaten siz de daha iyiyi üretmeye başlıyorsunuz. Fakat tavsiyem sadece burada yayınlanan fotoğraflarla kalmayıp ülkenin bir çok iyi fotoğraf ustalarının da fotoğraflarını takip etmenizdir. Çünkü fotoğraf görme işidir.Göz gördükçe terbiye olur, gördükçe gelişir,gördükçe ayrımlaştırması kolaylaşır.Mesela bazı filmler de sizi en az fotoğrafa bakmak kadar gözünüzü geliştirir. Daha iyi anlayabilmenzi sağlamak adına size karpuz Kabuğundan gemiler Yapmak adlı filmi öneririm. Fotoğraf görselliği kullanılarak yapılmış deli güzel bir filimdir. Film bittiğinde, fotoğrafın ne olduğu hakkındaki temel yargıya emin olun yüzlerce fotoğrafçının size yapabileceği yorumlardan çok daha fazlasını sağlayacaktır.
Fotoğraf görenlerin işidir, görenler bir zaman sonra gördüklerine kendilerini katarlar.Ama zaman dostum .En önemli süreç bu,fotoğraf makinanızı yanınızdan ayrmadan onunla tek vucut olana dek gereken zamandır.

sevgiler

 

Tarih: 21 Ocak 2006, 14:45 - İp: 85.***.**6.71
mtbselim
mtbselim (üye)
İzmir / Amatör

arkadaşlr yaptığınız öneriler cok hosuma gitti ben hiç böyle düşünmemiştim sagolun ama birisi birseyi yayınlıyorsa onun hakkında yorum yapmamak birz garip geliyor diye düşündüm.ama sizlerin dedği gibi eksiklerimi tavsiye ettiğiniz yöntemlerle gidermem daha iyi olacak.neyse yakında yeni fotolarımı yayınlayacağım herkese iyi cekimler.

 

Tarih: 23 Ocak 2006, 16:46 - İp: 193.***.**1.20
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar tekrar,
Buradaki çoğu arkadaşın sizin gibi olduğunu düşünü. Fotoğrafınızı yorumlayabilecek kişi sayının çok olmasına rağmen , kimin kim olduğu , fotoğrafçılığı ne derece olduğunu bilmeniz gereir ki verilen yoruma ona göre değerlendirip kendinizi yeniden giydirebilesiniz.
Çünkü fotoğraf tamamiyle kültürel bir faliyettir.Size güzel gelen, bir diğeri için hiç birşey ifade etmeyebilir.
photoshoptan nefret eden biri sizin saatlerce bs ekranı önünde gözünüzü yediğinizi düşünmeden doğal değil deyip es de geçebilir. Bu da sizin moralinizi bozmaktan başka bir işe yaramaz.AMa bir gerçek var ki çoğunluğun nasıl fotoğrafarı beğendiğini anlarsınız.Bu da az bir şey değildir, hatta çok ama çok bir şeydir.Her işin erbabı az olduğu gibi , burada da sizin istediğiniz biçimde fotoğraf yorumu yapacak , yapabilecek kişi sayısının yüzlerce olduğunu düşünmüyorum.Ama Her başlayan eğer arastırarak devam ederse ve de kompozisyon gözü de zaman içinde ya da doğuştan edindiyse.İYi fotoğraf pozlayan biri olablir düşüncesindeyim.Fotoğraf makinasının araba kullanmaktan daha zor olduğunu düşünmüyorum doğrusu. Asıl zor olan fotoğrafı fotoğraf edecek asıl gereken alt yapıyı zaman içinde biriktirebilmek.yani eğer bir tarihi yere gidiyorsanız oranın tarihini bilmek size onu pozlarken farklı bir görüş sağlayacaktır. Fotoğrafınız o nispette değer alacaktır gözünüzde.Çünkü pozladığınız fotoğraf sizindir onu anlatabilmelisiniz de..
Ahkamlar için özür , mutlaka bir çoğunu biliyorsunuzdur ,
benimkisi fikir alıp vermekten ziyade pek bir şey değil..

sevgiler

 

Tarih: 24 Ocak 2006, 03:27 - İp: 85.***.**9.192
  • 1