adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Tripodun Önemi

ARKADAŞLAR ÇEKİM YAPILAN KONULARA GÖRE TABİİKİ TRİPOD KULLANMALIYIZ . AMA EĞER İÇ MEKANDA OLSUN DIŞ MEKANDA OLSUN TRİPOD KULLANIN FARKKINI GÖRECEKSİNİZ.
SAYGILAR

Tarih: 4 Haziran 2005, 19:22 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hangi tripod'u onerirsin adopro?
ben de yakinda kendime iyisinden bir tripod almayi istiyorum.. kullandigim tripod'da is yok dogrusu; velbon cx 300..

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 23:28 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Adapro çok haklısın. Enstantene ne kadar yüksek olursa olsun elle ve tripod ile çekilmiş fotoğraflar arasında netlik farkı oluyor. IS olsa bile.

http://www.fotokritik.com/forum_goster.php?konu_id=26390

bir ara burada tartışmıştık.

 

Tarih: 7 Haziran 2005, 08:52 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam suysal..
yaziyi okudum.. kokopelli'nin yorumu bence cok mantikli.. 1/2xodak uzunlugu.. 200mm ile 1/400'de.. yarin deneyecegim insallah..
cunku farkettim ki 1/60 veya daha yavas bile olsa fluluk olusabiliyor fotograflarda..
ben birsey daha eklemek isterim konusulanlara; agir bir objektif ile de sarsintisiz kullanmak guc.. cok hafif bir objektif'de -benim gibi egitimsiz biri icin- ve genis acida (ki bu da mantikli, yuksek boyutta print alinmayacaksa farkedilmesi zor olacaktir..) daha yavas shutter'larda titreme olmaksizin cekim yapilabilir..
kullandigim 70-200 objektifi ile bugun yaklasik bir saat bahcede alistirma yaptim.. en az nasil titreme olusmasini saglarim diye.. 40-50 tane fotograf cektim.. (ayni objeyi.. bir cicek dalini..)..
benim yontemim, once makineyi yere dogru egimli hale getirmek sonra hizla fotografi cekecegin yone dogru yoneltmek.. yukaridan asagiya dogru getirerek objektifi.. istedigim noktaya gelince de nefesimi tutmak.. ve o noktaya odaklanmak..
ama yarin iki nefes den sonra 5-6 saniye bekleme yolunu da deneyecegim..
tesekkurler suysal fotokrikikteki konuyu bizlerle paylastigin icin..

not: yeni bircok sey ogrenmis olduk.. 1/60 ile 2 saniye arasinda tripod bile kullansan titreme oluyormus; mirror lock-up yapip cekmek gerekirmis..
ben cogu zaman mirror lock-up yapip da denedim; ama makinemin ozelliginden oturu mirror lock-up yaptiginda ve zamanli cekim yaptiginda 2 veya 3 saniye (tam hatirlamiyorum, ikisinden biri..) icerisinde cekiyor fotografi.. tripod'um da dandik oldugundan, biraz ruzgarli yerde olunca da (ki bizim burasi her zaman ruzgarli..) 2-3 saniye sonrasinda makine halen dengeye gelmeye calisiyor ki bu da sarsintiya neden oluyor.. ama 10 saniye zamanlamayi kullandigimda olusmuyor.. tabii bundan sonra hatirlayacagiz; 2 sn'den uzun olmak kosuluyla..

#dadanagast' tarafından 08.06.2005 05:20:18 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 8 Haziran 2005, 05:18 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Rica ederim Dadangast.

 

Tarih: 8 Haziran 2005, 11:00 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

dadanagast biliyorsunki hepsinin farklı kullanım özelliği var
sana hangisi kolay ve rahat geliyorsa ono al bence compact ve manifetto olabilir
saygılar

 

Tarih: 13 Haziran 2005, 16:07 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Bende makineyi düşük enstantenede titretme konusunda bi şey söyleyim arkadaşlar. Eğer sigara ve içkiyi fazla içiyosanız titreme o kadar artıyor ve tripod ihtiyacı hissediyosunuz. Az içiyor veya hiç içmiyorsanız Düşük enstanteneler vız geliyor. Haberiniz olsun. Bi de alıştırmayla ilgili bi durum. Zaman geçtikçe eliniz alışıyo. Ben tripodu genelde özel çekimler için kullanıyorum. Birde Tripod seçiminde dikkat edilecek en önemli husus: Tripodun sallanmayacak kadar ağır, Taşınmasını kolaylaştıracak kadar da hafif olması gerekmektedir.

 

Tarih: 16 Haziran 2005, 12:07 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 22:02 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

dadanagast googleda senin tripoda bakrım oldukça güzel ve pro.bir tripda benziyor.Sen neden şikayetçisin?

 

Tarih: 3 Temmuz 2005, 22:05 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

iste ceko'nun da bahsettigi nedenden birincisi.. cunku sallanmayacak kadar agir degil; ama allahtan tasinacak kadar hafif.. tabii ortada degil.. bana aldigim bir dergiye 1 senelik abonelik hediyesi olarak vermislerdi; yani pro falan degil aslinda.. uyduruk birsey..
ustelik makineyi dikey bir sekilde kullanmana izin de vermiyor..
kolayca ayarlanamiyor..
70-200 lensle tasiyamiyor makineyi..
.. yani oyle boyle degil hatalari..
..

ben alacagim tripodu biliyorum aslinda ama parasi yuzunden hemen alamayacagim.. zaten pek disari da cikamiyorum su aralar; hava hep yagmurlu.. yaz mevsiminde..
..

ceko cok hakli.. ben de sigarayi birakmistim tekrar basladim.. icki falan icmem zaten.. (40 yilda bir hani..) o yuzden farki su anda cok rahat gorebiliyorum.. veya gordugumu zannediyorum.. belki de stres falan yuzunden ellerimde titremeler oluyor, kimbilir..
valla isin gercegi; ben 1/50 oldugu anda psikolojik olarak ellerimi titretmeye basliyorum..

 

Tarih: 4 Temmuz 2005, 12:32 - İp: yok
pikanto
pikanto (üye)
İstanbul / Amatör

dadanagast; şu titreme ve titretme işi sakın yaşla ilgili olmasın ... hem sonra o kadar para verip niye tripod alacaksın ki, insanoğlu en mükemmel varlık değil mi? zaten fiziki olarak duopod'umuz yok mu?...
daha önce fotoğrafın için yakışıklı demiştim ama, yakışıklılık yaşlanamayı ve titremeyi engellemiyor ... bir soru daha sorsam kızarmısın acaba, teknoloji bu kadar ileriyken niye insan vücuduna kaliteli bir image stabilizer veya antishake takılamaz mı?

#pikanto' tarafından 04.07.2005 15:03:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Temmuz 2005, 15:01 - İp: yok