gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

Ters Objektif Teknigi

arkadaslar aranizda mesela canon eos 400d alaniniz vardir ve kit halinde aldigindan sadece 18-55mm lens vardir elinizde.
bir zaman cekimler yaptiktan sonra, makro cekim yapmak isteyenler 18-55mm ile bunu basaramadigindan makro lens alma ihtiyaci duyarlar.
bir makro lens oldukca pahali oldugundan bazen bu merak bir süreligine ertelenir.
simdi 18-55mm veya normal bir lensi makro lens haline nasil cevirecegimi görecegiz.
önce bize lazim olan iki sey vardir , birincisi bojenet kapagi ve bir uv filtre.
önce bojenet kapagini güzelce uv filtre caminin boyutunca keselim bu islemi kendimizde yapabiliriz fakat bojenet kapagini kirmadan yuvarlak bir delik acmak oldukca zor olabilir. bir ustaya kestirirsek yada yuvarlak delik acan makkaplar ile kesim yaparsak daha güzel verim aliriz.
kesilen bojenet kapagini güzelce temizledikten sonra , hic bir capak kalmamali ki sensörün üstüne bir plastik parcasi düsüp tüm zevkimizi bitirmesin.
bojenet kapagini makinemize vidalayip üstüne uv filitreyi koyalim güzelce ortalamamiz gerekmektedir, belirli cizgileri koyup bojenet kapagini sökelim ve kaliteli bir plastik yapistirici ile uv filtreyi bojenet kapagina yapistiralim.
bir saat sonra iyiye kurudugundan emin oldugumuzda objektifimizi ters cevirip , filtreye monte edelim.
sadece manuel fokus ve sabit diyafram olacagindan mesafeyi kendimiz ayarlamamiz gerekecektir. tabiki artik manuel ayarlar objektifin ön kismindan degil arka kismindan yapilacaktir.
artik cok güzel bir makro lense sahip olduk .
sineklerin veya kelebeklerin en hassas bölgelerine kadar ince bir makro cekim bizi bekliyor. deneme yapacak arkadaslar orjinal bojenet kapagi yerine sonradan satin aldiklari kapagi kullanabilirler.
sonuc oldukca basarili oluyor.

#gencmenn' tarafından 29.06.2008 19:23:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Haziran 2008, 19:22 - İp: 83.***.**9.61
tyler_drdn
tyler_drdn (üye)
Balıkesir / Amatör

emeğin için çok teşekkürler gencmenn..çok faydalı şeyler anlatmışsın..ama ben biraz daha araştırdım..bojonet kapağını falan delmeye gerek kalmadan kolaylıkla bulabileceğiniz bir ucu bayonete biğer ucu da objektifi ters olarak bağlayabileceğiniz vidaya sahip bağlantı adaptörleri buldum..buyrun burdaki linkde objektifinize uygun bir adaptör bulabilrisiniz,

http://arama.gittigidiyor.com/?aramakategori=&aramakelime=ters+objektif&submitit.x=0&submitit.y=0&submitit=ARAMA&search_type=detail

 

Tarih: 24 Nisan 2009, 13:37 - İp: 81.***.**1.213