salvax
salvax (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Stop-motion Film Tekniği

Merhabalar Arkadaşlar,

Stop-Motion başlıkda da belirtildiği gibi aslında bir film tekniği olmasına rağmen fotoğrafçılıkla direkt olarak alakalı olan bir teknik olması nedeni ile bu başlığı bu siteye ve buraya açmayı uygun gördüm.

Bir süredir bu teknik ile hobi maksatlı yakından ilgileniyorum. Daha işin çok çok başında olmama rağmen Türkiye'de bunun ile ilgili hiç bir kaynak bulunmamasından dolayı bir Türkçe site yapmaya karar verdim.

Sitede çekim tekniklerinden, diğer ayrıntılara kadar bir içerik sitesi oluşturmayı, bu işle ilgilenenleri bir arada toplamayı düşünüyorum. Asıl amacımın, birazda bu işi gördükten sonra çok heves eden arkadaşlarıma tek tek anlatmaktansa geniş içerikli bir site yapma fikrinden çıktığını söyleyebilirim.

Bu kadar uzun bir girişten sonra geleyim konuya. Eğer bu işle en amatöründen bile olsa (benden amatör olamaz) ilgilenen arkadaşlar varsa, ve bu işe sadece emeğini-bilgilerini koyabilecekse benimle lütfen irtibata geçsin. Böylece fikirlerimizi paylaşıp bu konuda bir hareket oluşturmayıda beraber başlatabiliriz.

Eğer bu konunun forum yapısına çok ters olduğunu düşünüyorsanız, yeni bir netfotograf kullanıcısı olarak özür dilerim. Fakat bu işle ilgilenen başka hiç birini başka bir yerde bulabileceğimi sanmıyorum.

Saygılarım ve Sevgilerimle,

Serdar Sahin

Tarih: 31 Ağustos 2006, 22:41 - İp: 220.***.**8.140
muratsebah
muratsebah (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaslar. Ulkemizde bu konuda yeterli bilgi ve kaynak bulunmadigi dusuncesiyle bende bir site hazirladim. Zaman icerisinde site icerisinde daha fazla kaynak edinimide olusturmaya calisacagim. Simdilik dunyadan ve Turkiye'de hazirlanmis filmlerin paylasimini yapmaktayim. Web sayfami ve facebook adresimi paylasiyorum.
Sevgiler.

www.stopmotion.gen.tr
https://www.facebook.com/stopmotionfilm

 

Tarih: 9 Mart 2014, 20:03 - İp: 174.***.**9.133