gendis
gendis (üye)
Eskişehir / Amatör

S8000 Püf Noktaları, Faydalı Tknklr

Selamlar. Taze taze fuji s8000fd siparişimi verdim ve haliyle kamera hakkında oldukça fazla bilgi edinmeye çalışıyorum. Bu bölümde de bu makineyle ilgili bir başlık olmadığı için bu konuyu açmamın uygun olacağını düşündüm.

S8000'le ilgili oldukça fazla inceleme okudum ve bazı negatif yönlerinin bizi en az şekilde etkilemesi için ne gibi ayarlara başvurulabileceğinin bu başlık altında özellikle s8000 sahipleri tarafından paylaşılması oldukça faydalı olacaktır.

Benim öncelikle dikkatimi çeken bu makinenin sahip olduğu MP ye göre küçük (göreceli tabi) kalan bir CCD si olması. Küçük bir ccd ye gereğinden fazla mp ile çekim yapmanın görüntü kalitesini bozacağı söyleniyor. Peki bu makine ile en yüksek ayarda değil de daha küçük boyutlarda fotoğraf çekerek bu sorunu aşabilir miyiz?

Ayrıca makine 200 ve üzeri iso larda kumlanma yapıyor fakat auto mod da kullanırken alet yüksek isolara yöneliyor gördüğüm kadarıyla. Sizlerin bu makine de ortamlara göre kullanılması gereken iso değerleri hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Yoksa auto mod un tercihleri doğru mudur?

Bu makinede purple fringing ve chromatic aberration (türkçelerini bilmiyorum) kusurlarının da birazcık da olsa fazla olduğunu okudum. Anladığım kadarıyla bu zoom seviyesine sahip bir optiğin bunu yapması normalmiş. Yine de bu kusurlardan kaçınmak için dikkat ettiğiniz ayarlar varsa paylaşmanız oldukça güzel olur.

Fotoğrafçılık dünyasına gireli (girer gibi olalı : )) henüz 56 saat oluyor. Şu anda internet explarerın diğer sekmelerinde 20 kadar teknik konu başlığı açık ve hepsini okumak niyetindeyim. Fotoğrafçılık gercekten kocaman bir dünyaymış ve hızla ilerlemek istiyorum. Özellikle aynı makineye sahip olduğum arkadaşlar bu makineyle ilgili ipuçlarını paylaşırlarsa oldukça güzel bir başlık olacağını düşünüyorum. Makineyi kullandıkça sanırım ben de birşeyler keşfederim.

Herkese iyi çekimler.

Tarih: 7 Nisan 2008, 04:41 - İp: 85.***.**3.71