housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

Nıkon Coolpix 4300 İle Ürün Fotografı

arkadaşlar
şimdiden yardımlarınız için tşk ederek durum anlatmaya başlamak istiyorum.nıkon coolpix 4300 ile ürün fotografı çekmek istiyorum.fakat makinenin ayarlarını yapmak konusunda prof arkadaşlardan bilgi almak isterim.
istenilen kareler: ön taraftaki ürünümüz net arkasındaki alan flu sekilde olmasını tercih etmekteyiz.
1-white balance ayarı(AUTO/WHİTE BAL PRESENT/FİNE/INCANDESCNT/FLOURESCENT/CLOUDY/SPEEDLİGHT)
2-metring (matrix/spot/center-weighted/spot AF area)
3-BSS(on/ofF)
4-ımage adjustment(auto/normal/more contrast/less contrast/light ımage/darken ımage/b&W)
5-ımage sharpenıng(auto/hıgh/normal/low/off)
6-lens(normal/wide adapter/telephoto1/telephoto2/fisheye1/slide copy adptr)
7-ISO(auto/100/200/400/)
8-EXPOSURE OPTIONS(Exposure mode......p/m
9-EXPOSURE OPTIONS(AE LOCK..............OFF&ON)
10-EXPOSURE OPTIONS(+7DEN -7YE KADAR DEĞER)
11-FOCUS AF AREA MODE(AUTO/MANUAL/OFF)
12-FOCUS AUTO FOCUS MODE(CONTINUOSU AF/SINGLE AF)
13FOCUS CONFORMATİON(MF/ON/OFF)
14-AUTO BRACKETING(ON/OFF/WB bracketing)
15-NOISE REDUCTION(ON/OF)

ARKADAŞLAR MAKININ AYARLAR BU ŞEKİLDE PARANTEZ İÇİNDE DEĞERLERİ VERMEK İSTEDİM.BUNLARDAN HANGİLERİNİ SECEREK GEREKLİ UYUMU YAKALAYACAĞĞIMI BİLEMİYORUM.

COK NET URUN FOTOSU ALMAM İÇİN NELER YAPMAM LAZIM.
AYRICA ARKASI FLU ÖNDEKİ RESİMLER NET NASIL BİR AYAR YAPMAM GEREKLİ YARDIM EDERSENİZ COK SEVİNİR.YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.TEŞEKKÜR EDERİM.

Tarih: 20 Aralık 2010, 21:39 - İp: 85.***.**1.69
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

Sen neden hala yazıyorsun ya.ne kadar sabit fikirlisin.
1-arama yaptım diyorum.ama makinemi tanımadığımdan orada yazanları uygulasamda o konu hakkında diğer ayarlarını düzgün yapamadığımdan sonuç alamadım ondan direkt makine odaklı soru yönelttim.
2-buyuk harfi senin düşündüğün manada kullanmadım.bağarmak amaçlı kullanmadım.öyle olsa daha bilgi almadan insanlara genel teşekkürle konuya başlamazdım.
3-yukarda yazdığım seyleri sen hiç okumuyormusun.başlangıcta formun amacı bilgi paylaşımıdır.konu kitlense artık kendim memnun olucam cünkü sayende nıkon coolpıx 4300 kulananlara ulaşamadım.bıdı bıdı yapan sensin.kardeşim senin nıkonun varmı sen bana onu söyle ben o kişilerle özellikle 4300 kullananlarla konuşmak istiyorum.senin başka derdin yokmu.sen avukatımısın senin yüzünden kitleniyor sayfa.yazma artık yazma.
4-sende anlama kıtlığımı var her mesajın basında zaten bilgim yok diye yazıyorum ya zaten.bilsem burada işim ne?
5-yine sende anlama kıtlığı var sanırım.yine her mesajda yazdım belki makine güzel değil amaca uygun değil.ama elimdeki bu bir öyle yada böyle verim alayım vasatta olsa mümkün olanı yakalıyım diyorum.
6-bak yine aynı soruyu sormussun.sorarken bir önceki soruyu sorduğunu unutuyorsun.zerre bilgim yok ama iyi bile olmasa bir sonuç alayım deneyim istiyorum
7-fotografcılar standtan dolayı bazen günde 1 bazen haftada 1 bazen gün içerisinde durmadan 30 dak. Bir ürün cekeceğimden yani belli bir zaman aralığı olmadığından gelme ugraşamayız dedi.sen kendin cekmeye calış dedi.stantı buraya nasıl taşıyalım her dakika yerimiz yok sürekli burada kalsa dedi.yani prof. Fotografcılar yanaşmadı.senin her dakika cemken gerekli bir katalog olsa yapalım ama sen durmadan işin gereği resim değiştirmek zorundasın OLMAAAZZZZZZZZZZZZ dedi.3 TANE FOTOGRAFCIYA GİTTİM.
Ben kimseye bir sey göstermiyorum.sen baktın demi benim actığım konuya kafan sarmadı yazmasaydın bu kadar sen neden artık bırakıp işine bakmıyorsun.YETER KARDEŞİM ÖLDÜRDÜN HEM BENİM GÜNÜMÜ HEM KENDİ GÜNÜNÜ……..

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 16:28 - İp: 85.***.**1.69
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

lütfen artık ne kadar cok boş vaktin var senin. neyi ispatlayacaksın.bu kadar enerjinin 2 mesaj önce yazdığım sekilde cevaplayamazmıydın.

#housefly' tarafından 21.12.2010 16:31:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 16:29 - İp: 85.***.**1.69
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

anlayısı kıt demek istememiştim ama baktım sen rahat rahat diyorsun onu da diyeyim.
madem okadar anlayıslısın 5 kere sordugum seye cevap ver.


bana sana yazdıgım ilk yorumdaki saygısızlıgı gostermeni bekliyorum hala.
nerede saygısızlıgım?
yok baska konulardada gormussunde yok herkesi eleştiriyormusumda, nerede arkadasım sana yazdıgım yorumdaki saygısızlık konussana madem boyle birşey var dilini mi yuttun konuyu degiştirip duruyorsun.










******************************


herhangi bir makineyle nasıl fotograf cekilecegini bilmek için o makineyı kullanmak gerekmiyor, fotograf cekmeyı bilmek gerekiyor.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 16:46 - İp: 217.***.**1.174
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

sen cözüm üretmiyorsun.daha cok kaos yaratıyorsun.sen daha bırak yardım edip soruya cevap verip bişey üretmeyi.soru stilimizi konumumuzu eleştiriyorsun.buraya bir sey yazmak için yazıyorsun.biliyorsun yardım edersin bilmiyorsan ilgilenmez geçip gidersin.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 16:54 - İp: 85.***.**1.69
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hala daha lafı kıvırıyorsun,
bana, yaptıgım ilk yorumdaki saygısızlıgı goster.
göstermedigin sürece soracagım,nerede saygısızlıgım diye ve sen cevap veremeyeceksin cunku biliyorsun ki o cevapta bir saygısızlık bir yergi yok.


birine camur atmadan once, iki kere düşün.
agzından cıkanı kulagın duysun...
iğrenç onyargılarınla hareket etmeyi bırak "büyük insan"


*************
insanı hayatından tiksindirirsiniz.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 17:00 - İp: 217.***.**1.174
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

siz cevap verince resminizden tanıdım sizi.(herkese yazdığınız bu tarz mesajlarınızdan tanıdım) ve anladımki siz hemen okumadan saldırıya geçme hedefli yazmaya başlayıp hiç ne yazdığıma bile bakmamışsınız.
////////////////////////////////////////
kardeşim ben bunu yazmışım saygısızlık yapmışsın falan yazmışmıyım ooraya.tek kişisel eleştirim bu olmuş.evet baktım bu tarz cıkışlar yapmıssın soru sora tecrübesi olan kişiler.(bu yada buna benzer)formu git oku bıdıbıdısı yapmıssın bu konu acıldı git oku bıdıbıdısı yapmıssın.
///////////////////////
sen ilk mesajını sonrada benim sana yazdığım cevapı okusan yetecek.orada saygısızlık yapmıssın yazıyormu git göster.
ne kadar uzattın sen yaa.cevap alamadım senin yüzünden 2. sayfaya senin kendi kişisel ego sacmalığında geldik. yeter kardeşim yaa.. gitsene.git başka seyle uğraş.ben hala anlatamadım sana derdimi.ben ne istemişim ne yazmısım sen yazmıssın.hala okumuyorsun..yazık.yeter kardeşim artık yaa.nıkonun varmı?onu söyle...yoksa artık yazmaaaaaaaaaaaaaa.

bak artık bağırıyorum.
YAZMAAAAAAAAAAAAAAA
YAZMA...........
yeter ya sen hayattan bezdirdin bugün beni.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 17:17 - İp: 85.***.**1.69
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

nıkon coolpix 4300 olan arkadaşlar.yada bu makineden anlayan gercek profesyoneller yazsın. bişeyler yazmak için yazmayın. lütfen arkadaşlar.

pencere kenarında gün ısıgında.minik ürünlerin fotografını cekiicem.
makinem coolpix4300. harika ve bu iş için uygun olmayan bir makine olabilir.ama mevcutla nasıl iyi sonuç alırım.......yardım ederseniz sevinirim.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 17:23 - İp: 85.***.**1.69
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Burada sinirlerinizi yıpratarak harcadığınız zamanı pratik yapmakla geçirseydiniz inanın Ara Güler'e asistan olacak seviyeye gelirdiniz. Dijital fotoğrafçılıkta deneme-yanılma en kolay öğrenme yolu, üstelik bedava. Çekinmeyin, koyun ürünlerinizi pencerenin önüne, o listelediğiniz ayarlarla oynayarak bol bol çekim yapın. Mutlaka en iyi sonucu veren ayarı bulacaksınızdır.

 

Tarih: 22 Aralık 2010, 14:36 - İp: 213.***.**5.242