housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

Nıkon Coolpix 4300 İle Ürün Fotografı

arkadaşlar
şimdiden yardımlarınız için tşk ederek durum anlatmaya başlamak istiyorum.nıkon coolpix 4300 ile ürün fotografı çekmek istiyorum.fakat makinenin ayarlarını yapmak konusunda prof arkadaşlardan bilgi almak isterim.
istenilen kareler: ön taraftaki ürünümüz net arkasındaki alan flu sekilde olmasını tercih etmekteyiz.
1-white balance ayarı(AUTO/WHİTE BAL PRESENT/FİNE/INCANDESCNT/FLOURESCENT/CLOUDY/SPEEDLİGHT)
2-metring (matrix/spot/center-weighted/spot AF area)
3-BSS(on/ofF)
4-ımage adjustment(auto/normal/more contrast/less contrast/light ımage/darken ımage/b&W)
5-ımage sharpenıng(auto/hıgh/normal/low/off)
6-lens(normal/wide adapter/telephoto1/telephoto2/fisheye1/slide copy adptr)
7-ISO(auto/100/200/400/)
8-EXPOSURE OPTIONS(Exposure mode......p/m
9-EXPOSURE OPTIONS(AE LOCK..............OFF&ON)
10-EXPOSURE OPTIONS(+7DEN -7YE KADAR DEĞER)
11-FOCUS AF AREA MODE(AUTO/MANUAL/OFF)
12-FOCUS AUTO FOCUS MODE(CONTINUOSU AF/SINGLE AF)
13FOCUS CONFORMATİON(MF/ON/OFF)
14-AUTO BRACKETING(ON/OFF/WB bracketing)
15-NOISE REDUCTION(ON/OF)

ARKADAŞLAR MAKININ AYARLAR BU ŞEKİLDE PARANTEZ İÇİNDE DEĞERLERİ VERMEK İSTEDİM.BUNLARDAN HANGİLERİNİ SECEREK GEREKLİ UYUMU YAKALAYACAĞĞIMI BİLEMİYORUM.

COK NET URUN FOTOSU ALMAM İÇİN NELER YAPMAM LAZIM.
AYRICA ARKASI FLU ÖNDEKİ RESİMLER NET NASIL BİR AYAR YAPMAM GEREKLİ YARDIM EDERSENİZ COK SEVİNİR.YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR.TEŞEKKÜR EDERİM.

Tarih: 20 Aralık 2010, 21:39 - İp: 85.***.**1.69
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

SANIRIM BİLEN ARKADAŞLAR YOK BU GECE FORMUMUZDA

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 22:09 - İp: 85.***.**1.69
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

22 KİŞİ OKUMUŞ AMA HİÇ KİMSE CEVAP YAZMAMIŞ.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.BU SİTEDE PROFESYONELLER OLDUĞUNA İNANIYORUM ARKADAŞLAR.

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 23:15 - İp: 85.***.**1.69
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1. forumda o bahsettiginiz on net arka flu olayını anlatan onlarca konu var, belliki hiçbir arama yapmamıssınız.
2. internet jargonunda buyuk harf kullanmak bagırmak anlamındadır, cogu forumda, uyarı bile vermeden banlanma nedenidir.
3. forumda konu acmadan once forum kurallarını okudum kabul ediyorum diye bir onay veriyorsunuz,ama belliki kuralları okumamıssınız.

**********

sorunuzun cevabı forumda var, yazdıgınız maddelerdeki cogu seyin konuyla hiç alakası olmaması fotografcılık hakkında hiç bilginiz olmadıgı izlenimi veriyor.
elinizdeki makineyle alan derinligi saglamanız zor.
fotografcılık bilginiz olmadan, iş gormeyecek bir makineyle dikkate deger sonuclar almanız daha da zor.
tavsiyem iş bilen bir fotografcıdan profesyonel yardım almanızdır.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 02:38 - İp: 217.***.**1.174
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

Bakın siz konuyu gayet güzel anlamışsınız.evet çok haklısınız ben fotografçılık konusunda çok şey bilmiyorum.bu yüzdende formun içinde dolaşsam da bazı şeyleri anlasam da makinemin dilinden anlamadığımdan onlar bana ışık tutamadı.ben elimdeki makinenin menüsünü o yüzden yazdım.(üşenmeden)belki biride benim için makinenin 12 seçeneğini biraz olsun istediğim işe uygun olarak ayarlayabilir diye.
siz cevap verince resminizden tanıdım sizi.(herkese yazdığınız bu tarz mesajlarınızdan tanıdım) ve anladımki siz hemen okumadan saldırıya geçme hedefli yazmaya başlayıp hiç ne yazdığıma bile bakmamışsınız.
bilmiyorum fark ettiniz mi daha soruyu sormadan önce teşekkürlerle başlayıp teşekkürlerle bitiren birisinin o büyük harfleri bağırmak anlamında kullanmadığı oradan anlaşılmıyor mu.sorusunun cevabını bile kafanızdan idrak edememişsiniz.
siz bana biraz yardım edeceğinize oturup dur şimdi buna baştan bakıyım nereden eleştirebilirim diye yazmışsınız üşenmeden, keşke bu kadar yazıyı biraz yardım etmek için yazsaydınız.
Şimdi esas konuya gelince,benim işim nikah sekeri ve davetiye satıcılığı. henüz yeni bir işletmeyim ve bir bayan olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum.
elimde olan makine bu. ben henüz o pahalı, her şeyi yapan makinelerden alamadım.kusura bakmayın elimde olan bu makine ve mecburen bununla bir şeyler yapmak zorundayım.
Ayrıca sizin düşündüğünüzü bende düşündüm bir fotografçı ya gittim ve ürün resimleri çektirmek istediğimi söyledim.bana tanesine 10tl. alacağını söyledi.benim 250 tane seker modelim.250 tane davetiye modelim.ve bunun yanında bebek şekeri, sepetler, kına modellerli,aksesuarlar, anı defterleri,sünnet şekerleri ve bir sürü başka ürünüm var.toplamda 850-900 ürüne ulaşıyor.sizce ben ne yapmalıyım.benim bu kadar çok param yok henüz.diyelimki buldum bu parayı ve ürünlerin resimlerini çektirdim.ama yine anlamsız.çünkü ürünlerimiz 1 yılda (malzemelerin ithal olmasında ve parti mallarıyla üretim yapıldığından )2 yada 3 kere değişiyor.heran yeni bir malzemeden ürün yapabiliyoruz.yılda 3 kez aynı bedeli kim fotografcıya ödeyebilir size soruyorum.
şimdi ben tüm foruma soruyorum.
ve ben her dakika nasıl fotografcıya gidebilirim.bizim arka planlarımız bir stantımız var. Fotografcı bunu her saniye benim için 1 foto için yapamayacağını kendisi söyledi. Bu yüzden ben elimdeki makine ile alacağım en iyi verimi almak zorundayım…
forumu okumamışsınız demişsiniz az önce yaa….ben bu tarz diyaloglar gördüm formda bir çoğunda da sizin bu tarz eleştirilerinizi de gördüm.hatta ne kadar kötü dedim.konuyu ben çok biliyorum diyenlerin burada bilmeyenlere yardım edeceğine hemen eleştiriye başlamışlar.
beni bunlara çekemezler diye düşündüm.ama hiç üşenmeden uzun uzadıya yazdıklarınızı görünce zor sinirlenen beni bile tartışma ortamına çektiniz tebrik ederim.
sonuçta forumlar bilgi paylaşımı içindir diye düşünüyorum ama görüyorum ki kimse burada bilgi paylaşımı için bulunmuyor(DİĞER ÜYELERİ TENZİH EDERİM).forumlar bilgi paylaşmak içindir.bence siz esas başlangıçta okudum diye eleştiridiğiniz kısmı esas kendiniz okumamışsınız.okusanız forumların yardım için olduğunu anlayabilirdiniz.üstelikte zor geldiyse siz cevap vermeseydiniz.ben siz cevaplayın demedim ki….makinenin özelliğine göre yardım istedim ben… nıkon coolpix 4300. tamam makine ürün fotosu cekmek için uygun olmayabilir.bunada eyvallah ama sonuçta elbette bu makineninde doğru bir ayarlaması yada yüksek performans alınacağı bir noktası elbette vardır.fotoları gün ışığında cekiyorum bu arada onuda belirtiyim. yardımlarınız için çok teşekkür etmek isterdim.ama malumunuz.edemedik…
ayrıca sunuda belirtmeden gecemeyeceğim..sanırım siz profesyonelsiniz demek isterdim ama profesyonellik ana mantıkta bu değildir zaten.üstelikte burada profesyonelim diyen herkeste sunu düşünmeli.sadece işi ile ilgili foto cekmek isteyen insanlar illaki bunu dışarıdan para karsılığı satın alacak değil ya. Her işletme başlangıçta mali sıkıntılar ve olanaksızlıklar dolayısıyla bazı işleri kendi bünyesinde hallederek yola devam edebilir.--türkiyenin durumu ortada.— prof. Fotografcılar neden bunu anlamak istemiyor.hemen git fotografcıda cektir,git profs. Biri ceksin kelimesine sarılıyor anlamıyorum.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 11:16 - İp: 85.***.**1.69
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Siz, ayarlarin nasil olmasi gerektigini sordugunuz bu 15 ozelligin her birinin ne ise yaradigini biliyor musunuz, bilmiyorsaniz arastirmaya ve ogrenmeye niyetiniz var mi? Yoksa size sunu soyle yap, bunu boyle yap diyen hazir bir cevap mi bekliyorsunuz? "Nikon Coolpix 4300 ile nikah sekeri ayarlari" diye hazir bir ayar recetesi ne yazik ki yok.

1-Ortam isigina gore degisir.
2-Cekenin zevkine gore degisir.
3-Kullanim kilavuzuna bakiniz
4-Cekenin zevkine gore degisir.
5-Cekenin zevkine gore degisir.
6-Lense gore degisir.
7-Ortamdaki isik siddetine gore degisir.
8-Cekenin istegine gore degisir.
9-Urun fotografi icin gerekli olmayabilir.
10-Elde edilen sonuclara gore + veya - ayarlanabilir.
11-Cekenin netlemeyi nasil yapacagina gore degisir.
12-Cekenin netlemeyi nasil yapacagina gore degisir.
13-Cekenin istegine gore degisir.
14-Urun fotografi için gerekli olmayabilir.
15-ISO'ya ve/veya makinenin gurultu uretimine gore degisir.



#ocaklilar' tarafından 21.12.2010 14:11:38 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 13:23 - İp: 208.***.**1.239
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

okadar boş konusmussun ki okurken sıkıldım.
gercekten sıkıldım.
onyargılarına bukadar yenik olmasan ciddiye alır birşeyler soylerdim ama,
"forumda gormussun benide, resmimden tanımıssında, herkese eleştirel yaklasıyormusum da."
boş lakırdı.
***
bu forum ınsanlara yardım etmek için, ve binlerce insana yardım edilmiş burada, sen acıp okumak yerine, bana su makine için bir recete verinde yarama sureyim diyorsun.olabilir normaldir, sabır, azim, istek herkesin ortak paydası degil.
ama yok oyle bir recete, onceki mesajımda da belirttim.
senin fotografcılık hakkında bilgin yoksa, senin makinen hakkında bilgin yoksa cektigin hiçbir fotograf birşeye benzemez.
makineni küçük gördüğümden degil, alan derinligi saglamak zor olacagından işini görmez demişim o da açık ve seçik.

sırf urunlerini guzel cekemedigin için iş kaybedersin.
şimdi durup dusuneceksin biraz, cok zor degil, ben bir iş yapıyorsam bunu en iyi sekilde nasıl yaparım diye.
en basit işin bile belli baslı harcamaları vardır.
ayakkabı boyasan bile bir boya sandıgın olmalı.
benim boya sandıgım yok boyalarımı migros poşetinde tasıyorum diyemezsin.
dersen, müşterin yandaki boyacıya gider.

bu işi bilen birine yaptırmanın bana degil sana faydası var. bunu anladıgın zaman zaten gidip adam gibi bir fotografcı bulacaksın. tanesi on liradan fotograf ceken adam yerine tanesi 3 liradan çeken, yada butun işi belli bir fiyattan yapan bir fotografcı bulacaksın.
piyasa durgun, boyle devamlılıgı olan buyuk bir işin ustune atlar millet.

haa param yok diyorsanda bir zahmet fotograf cekmeyi ogreneceksin. oyle hazır recetelerle degil, ne nedir, ne ne işe yarar ogreneceksin. yine bunun için harcama yapacaksın. izmir gibi bir yerde fotograf kursu bulmazk zor olmasa gerek..

buraya butun menuyu yazayım, makineyi gormeden etmeden, ortamda nasıl ısık var bilmeden, ürünün ozelligi nedir bilmeden recete bekliyorsan zaten gercekten habersizsin bu işten demektir. malesef iki şık var, ikiside işine gelmiyor.

normalde boyle senli benli yazmam tanımadıgım kişilere ama acık konusayım, zerre saygı haketmiyorsun. ne kadın oldugun için, ne benden yaslı oldugun için.

********************************

şimdi bana su yorumdaki saygısızlık yaptıgım yerleri gostermeni istiyorum.
yok gosateremezsen bu senin ne kadar onyargılı oldugunu gosterir.
yardım isteyene sonuna kadar yardım ediyoruz da, az biraz hakedecek, kurallara da uyacak.

benim yorumum:

1. forumda o bahsettiginiz on net arka flu olayını anlatan onlarca konu var, belliki hiçbir arama yapmamıssınız.
2. internet jargonunda buyuk harf kullanmak bagırmak anlamındadır, cogu forumda, uyarı bile vermeden banlanma nedenidir.
3. forumda konu acmadan once forum kurallarını okudum kabul ediyorum diye bir onay veriyorsunuz,ama belliki kuralları okumamıssınız.


sorunuzun cevabı forumda var, yazdıgınız maddelerdeki cogu seyin konuyla hiç alakası olmaması fotografcılık hakkında hiç bilginiz olmadıgı izlenimi veriyor.
elinizdeki makineyle alan derinligi saglamanız zor.
fotografcılık bilginiz olmadan, iş gormeyecek bir makineyle dikkate deger sonuclar almanız daha da zor.
tavsiyem iş bilen bir fotografcıdan profesyonel yardım almanızdır.


bu yorumun saygısızlık içeren kısımlarını yazmanı istiyorum.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 14:16 - İp: 217.***.**1.174
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

şimdi bende bir konuda foruma gireyim.tüm sorulara onu sorma bunu sormama diyemi yazayım.soruyu sormuşum.sen beğenmediysen cevaplama. üstelik benim yazdığıma bak kendi yazdığına bir bak dilersen.sen dahada uzakmışsın.hala neden yazıyorsun.neden cevap veriyorsun.ilgilenme sen.
bak ocaklilar beyfendinin yazdığı gayet acıklayıcı olmuş.bu bana biraz ışık tuttu.hiç olmazsa böyle böyle işi bir yoluna koymaya calışacağım. tafsiyelerinide kendine sakla.gördüğün gibi Bİ ZAHMET (SEN ÖYLE YAZMIŞSIN YA) kendimiz fotograflarımız cekmeye gayret gösteriyoruz.ilgilenmesem burada işim ne.birde kuru gürültü yapmasa senin gibiler daha kolay ilerliycez.boş muhabbbete cevap yetiştirmekten iş yapılmıyor bu ülke zaten. üstelik neden anlamak istemiyorsun koskocaman stant var. sürekli resimler değişiyor.ilgilenmek cok zor dedi fotografcı.(3 tane fotografcıda aynı cevabı verdi).sizin bulunduğunuz yerde bu işi halletmeniz lazım dedi.bunu neden anlamak istemiyorsun.fotoları bir sekilde kendimiz cekmemiz lazım.herkes bu işi bilerekmi doğdu.öğrenmeye çalısan insanlarla neden hoş görülü olamıyorsun.elimdeki makineye özgü soru sordum aynı makineye sahip başka birilieri varsa ve hatta o makine ile ürün fotosu cekmiş olabilirde bilgi paylaşımında bulunabilirim diye düşünüp soru sordum.nasıl sora soracağımıza diğer üyelermi karar veriyor.lütfen cevap yazma sen başka yardıma ihtiyacı olanlara yardım et.bana etme.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 14:58 - İp: 85.***.**1.69
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bana bu yorumdaki saygısızlığı goster once bir, kim boş konusuyormuş görelim.


1. forumda o bahsettiginiz on net arka flu olayını anlatan onlarca konu var, belliki hiçbir arama yapmamıssınız.
2. internet jargonunda buyuk harf kullanmak bagırmak anlamındadır, cogu forumda, uyarı bile vermeden banlanma nedenidir.
3. forumda konu acmadan once forum kurallarını okudum kabul ediyorum diye bir onay veriyorsunuz,ama belliki kuralları okumamıssınız.


sorunuzun cevabı forumda var, yazdıgınız maddelerdeki cogu seyin konuyla hiç alakası olmaması fotografcılık hakkında hiç bilginiz olmadıgı izlenimi veriyor.
elinizdeki makineyle alan derinligi saglamanız zor.
fotografcılık bilginiz olmadan, iş gormeyecek bir makineyle dikkate deger sonuclar almanız daha da zor.
tavsiyem iş bilen bir fotografcıdan profesyonel yardım almanızdır.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 15:16 - İp: 217.***.**1.174
housefly
housefly (üye)
İzmir / Firma

1-EVET OLABİLİR O KONUDA YORUMLAR VAR ONLARA BAKTIM.BEN AMA DEDİM YA BEN MAKİNEYİ DAHA YENİ ELİME ALDIM.BİR SÜRÜ KELİME VAR BİLMEDİĞİM.TAMAM KONU ACILMIŞ, OKUDUM BİR COĞUNU. AMA BENİM AMACIM AYNI MAKİNEYE SAHİP OLAN İNSANLARLA ÜRÜN FOTOGRAFI CEKİMİ HAKKINDA BİLGİ ALMAKTI.
2-Buyuk harf kullanma nedeni bağırmak anlamında olmadığını kurduğum kelimelerden anlayabilirsin.daha soruya başlamadan teşekkür ederek başlamak sanırım içinde bağırma anlamı tasımayan bir eylem.
3-ben forum kurallarının ana ögesinin bilgi paylaşımı olduğuna inanıyorum.bilenlerin bilmeyenlere cevap vermesi.ama daha cevaptan cok sabahtan beri bak burada soruyu nasıl neden sorduğum ve şekliyle ilgili felsefe yapıyoruz.
4-canım kardeşim sen keşke yazmasaydın yaa.sen okuyup gecseydin.nıkon coolpix 4300 ile ürün fotografı çekmeye calıstınmı denedinmi?ben onlarla konuşmak istiyorum.yada makinelerden cok iyi anlayan bana basitce bir KABA TASLAK- -GENEL-BASİT –ÇOK YÜZEYSEL—bilgi verecek bir bilenle konuşmayı arzu ettim.ne cok şey istedim ben ya..
Söyle bak.asagıdaki cevap gibi bir sey bekledim
1-white balance ayarın gün ışıgında cekim yaptığın için şu olabilir.
2-metring ayarını matrix yap ürün cekeceğin için
3-bss kapalı olsun
4-ımage adjustmentın normalde kalabilir su nedenden
5-ıso 100 olabilir.cünkü sen gün ışıgında cekiyorsun vs. gibi
Anladınmı ?
Lütfen cevap yazma artık.

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 15:46 - İp: 85.***.**1.69
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bana oradaki saygısızlıgı goster.
bana şu soyledigin yanlıs de


1. bana deki forumda arama yaptım,yapmamıssın

2 bana deki buyuk harf kullanmadım, enazından de ki bilmiyordum boyle birsey oldugunu yanlıs olmus.

3. bana deki forum kurallarını okudum, okumamıssın.. okumadıgın kurallarda, birbirinin benzeri konular silinir yazıyor, forumda konu acmadan once arama yapın yazıyor. sen tutmuş forumların asıl kuralı bıdı bıdı diyorsun. demogoji yapma, bu konu kilitlenincede aglayacaksın konum neden kilitlendi diye.

4. bana deki fotografcılık bilgim var

5. bana deki elimdeki makineyle istedigim gibi alan derinligi saglarım

6. bana deki zerre bilgim olmadan iyi sonuclar alırım.

7.bana deki senin profesyonel fotografcıyla calıs tavsiyen yanlıs bir tavsiyedir.




bana deki bu soylediklerinden herhangi birisi yanlıs.

sonra bana bu yorumdaki saygısızlıgı goster.

burada yazdıklarımın birinde bile saygısızlık yokken,
sen içindeki onyargıyı kusacak yer arayıp sacmaladın.
bütün mesele bu.
şimdi demogoji yaparak, haksız cıkısını haklı gostermeye calısıyorsun.





 

Tarih: 21 Aralık 2010, 16:09 - İp: 217.***.**1.174