mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Hareketli Ekranın Avantajı?

Arkadaşlar fotoğraf makinesi seçimlerinde gördüğüm bi konu dikkatimi çekiyor. Bazı arkadaşlar hareketli ekranı olan fotoğraf makinesini büyük bir artıya sahip olarak değerlendiriyorlar. Mesela yeni çıkan CANON A700 ile A620 yi kıyaslarken A620 nin hareketli ekranını büyük avantaj olarak gösteriyorlar ve bu bile A700 ü geride bırakması için yeterli diyorlar. Ancak ben bunu anlayamıyorum. Acaba hareketli ekranın bir fotoğraf makinesine katkısı nedir? Yani ne gibi bir ayrıcalık sağlar? Hangi tür çekimlerde işimize yarar? Açıkçası ben fotoğraf çekerken böyle bir özellik aramadım hiç. Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Tarih: 8 Nisan 2006, 10:33 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör
canarslanc
canarslanc (üye)
Sakarya / Amatör

Bende Canono Powershot A-95 var.. Hareketli ekran. Diyelim ki kucuk bir cocuk cekeceksiniz.. Cocuk boyu kadar egilmeniz gerekmiyor.(Ozellikle de benim gibi belinden rahatsiz olanlar icin bu cok onemli) Fotofraf makinesini bel hizaniza dogru indiriyorsunuz ekrani L seklide kendinize ayarlayip titretmeden son derece rahat cekim yapiyorsunuz. Diyelim ki bir kalabaligi tepeden cekmeniz gerekiyor o zaman fotograf makinesini yukarıya kaldirip yine ekrani size gore ayarliyorsunuz. Hatta 360 derece donebildigi icin cekilen kisinin bile kendini gorme sansi var. Eh daha ne olsun. Gene alacak olsam hareketli ekran alirdim.

 

Tarih: 8 Nisan 2006, 12:59 - İp: 85.***.**7.253
mstfckr61
mstfckr61 (üye)
Trabzon / Amatör

Teşekkürler arkadaşlar. İnsan ekranı dönen bi makine kullanmayınca onun ihtiyacını da hissetmiyor belki de. Ya da kendisine ne kadar yardımcı olabileceğini düşünemiyor. Sayenizde bunu da öğrenmiş oldum. Teşekkürler.

 

Tarih: 8 Nisan 2006, 14:28 - İp: 81.***.**0.51
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

bende bir örnek vereyim geçenlerde Ayasofyadaydım. Gezmeye gittim. Gittiniz mi bilmiyorum ama kıble tarafında isa ve kucağındaki çokcuk fotorafını çekmek isteyen bir turist vardı resimin aşağındaki da abizim imamın durduğu kısım vardı oraya yaklaşmak yasak o duvar diyim tam kadraj baştan aşağı almaya çalışıyordu sanırım tahmin ediyorum ve adam iki büklüm olmuştu ve vizörden bakıyordu artık gerisini sen düşün yerde makine siz vizörden bakıp bir 40 mlik duvar tam kadraj alamaya çalışıyorsun ama lcd dönse idi makineyi indir aşağıya sende çözel makinenin açısı yeter ise bas gitsin

aslında ben o turisti çeksem güzel bir foto olurdu aklıma gelmedi işte

 

Tarih: 12 Nisan 2006, 20:19 - İp: 194.***.**9.29
gokhanjan
gokhanjan (üye)
Çanakkale / Amatör

bende Nikon 8800 aldıktan sonra hareketli ekranın faydalarını öğrendim. çok kalabalık bir ortamda fotoğraf çekeceksiniz. önünüzdeki insanların kafalarının fotoğrafta yer almaması için lcd ekranı ayarlayın ve kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın ve çerçeveyi lcd ekrandan ayarlayın. ayrıca linkini verdiğim fotoğrafta herşeyi özetliyor. aynı yerde biz fotoğraf çekerken lcd yi çevirdik hafif eğildik ve fotoğrafımızı çektik
fotoğraf--fotoğraf çekmek bu kadar zor olmamalı

#gokhanjan' tarafyndan 14.04.2006 13:53:24 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Nisan 2006, 01:56 - İp: 81.***.**8.211
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Yaw hocam adaş bu adam/kadın hangisi ise sanırım turuist yoksa yere yatmaz idi neyi çekiyor önemli olan o merakketim valla neresi ayrıca istanbul mu? izmir mi?

 

Tarih: 13 Nisan 2006, 19:50 - İp: 194.***.**9.29
gokhanjan
gokhanjan (üye)
Çanakkale / Amatör

hocam ordaki herkes turist yer Liberty Island New York Özgürlük Anıtını çekmeye çalışıyorlar. çeken kişi kadın. poz veren amcamda eline meşaleyi denk getirmeye çalışıyor. ortaya da böyle bir kare çıkıyor.

 

Tarih: 14 Nisan 2006, 13:51 - İp: 81.***.**5.157
  • 1