ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Dx7590ı Verimli Kullanma Teknikleri

Merhaba Arkadaşlar, Uzun Bir Bekleyişin Ardından Almanya'dan 270€'ya Getirttiğim Makinama Kavuştum, Makina Gayet Hoş Ve Kullanışlı birde Bana Yarı Fiyatına Geldi. Bir Makinadan Verim almanın Temel Şartı Onu Kullanmayı Bilmektir, Ancak Bu Noktada sizlerin Yardımına İhtiyacım Var:

1. f (diyafram Açıklığı), ISO ve Denklanşör Hızı gibi Terimelerin En Basit anlamı Ve En pratik Manuel Kullanımı Nedir? (Örn: Gece Çekimlerinde Şu Şekilde, Çok Işıklı Çekimde, Hareketli Çekimde vs.. gibi)

2.DX7590 ile iç mekan çekimleri ne yaptımsa kapalı çıkıyor (yakın Çekim Flashlı bile), Bunu Nasıl Aşabilirim?

3. 7590'da hiçbir şekilde odak ayarı mümkün değilmi? Yani Arka Manzara Belirsiz olsun istiyorum, bunun bir yolu yokmu?

4. Makina USB'den Şarj Olabiliyormu?

İlginiz için Teşekkürler, Eğer Sizde Bir DX7590 Kullanıcısı iseniz Msn üzerinden Sohbet etmek isterim;
MSN: [email protected]

#ptmr' tarafından 18.09.2005 01:09:37 tarihinde düzenlendi.


#ptmr' tarafından 18.09.2005 01:09:53 tarihinde düzenlendi.


#ptmr' tarafından 18.09.2005 02:24:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2005, 01:09 - İp: yok
cüneyt
cüneyt (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Selam,

Yeni gördüm konuyu. Bende Z7590 var, ayni sayilir. Üstüne üstlük bende de analog kamera olarak Zenit 122 var, o konuda da ilginc tesadüf yani. Dolayisiyla yazacagim seyler bendeki model icin gecerli. Cektigim resimler galerimde mevcut, bakabilirsiniz.

Bendekinde 14 tane motif cekimi var, ic mekân vs. icin. Dolayisiyla onlar gayet iyi calisiyor, DX'de de bunlardan olmasi gerek.

Odak icin bayagi sey söylenmis, "autofokus" ayarinda üc tane secenek var, genis saha, orta/merkez veya sag/sol seklinde. Dolayisiyla bunu manuelde tutup fokus yapilacak nesneye odaklamak en iyisi, öyle yapildigi zaman gayet iyi calisiyor.

Bir diger olay derinlik netligi (mi Türkcesi?), Almancasi Tiefenschärfe. Burada da f degeri ne kadar yüksek olursa derinlik o kadar artiyor, yani sadece bir nesneye odaklanip önünü ve arkasini flu birakmak icin düsük f degerlerinde cekmek daha iyi.

Dahilî cekimlerde ben simdiye kadar hic sorun cekmedim, konser cekimleri vs. yaptim, gâyet güzel calisti.

Z7590 icin konusayim, cok fazla secenegi olan bir makine, dolayisiyla devamli oynamak gerekiyor, ben alali 3 ay oldu, daha yeni yeni aletin ne yaparsam nasil tepki verecegini kavramaya basladim.

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 18:33 - İp: 137.***.**3.47
busbus
busbus (üye)
Ankara / Amatör

Odaklanma konusunda bende soyle bir tavsiyede bulunabilirim.odaklanmak istediginiz nesneyi tam ortaya alın deklansore yarm basılı olarak odaklanın ve makinayı ileri geri goturmeden nesneyi saga sola asagı veya yukarı istediginiz yere goturun bu dijitalde cok kullanılan bi yontemdir belki biliyorsunuzdur ama ben yinede bi yazayım dedim iyi calısmalar...

 

Tarih: 5 Ocak 2006, 21:44 - İp: 85.***.**1.36
photoman
photoman (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşım ben yaklaşık 1 yıldır kodak dx 7590 sahibiyim ve açıkcası memnun değilim profesyönele yakın olan bu makinanın nasıl olurda gece çekimi bu kadar kötü olabilir aklına gelen bütün ayar kombinasyonlarını yapmama rağmen istediğim sonuca ulaşamadım.Sana şöyle anlatayım makinenin normal diyafram enstantane ayarları ve iso ayarları kesinlikle bi slr makinesinin ayarlarının yakınından bile geçmiyo yani normalde bi manuel nikon f75 ile çektiğim 125-11 ayarını(çok net ve iyi çıktığı halde) kodakla çektiğim zaman karanlık bi resim çıkıo meydana bu da kodak mühendislerinin yanılgısını ortaya koyuyo kendi ayarlarını oluşturmuşlar ama kesinlikle optik zoom a bişey denemez 10x optik zoom ile harika ama dediğim gibi kesinlikle gece çekiminde berbat çünkü manuel otomatik modda en azından gündüz iyi çekio (değerler başka makinalardan farklı olsa da).diyafram aralığını artırınca yani f i ne kadar azaltırsan azalt enstantane yi en azından 0.5 saniye yapmadan gece flaşlı çekemio ama çekse bile bu sefer mutlaka titretmek zorunda kalıosun çünkü hız bu sefer azalıo.Yani makinenin en büyük yanılgısı diyafram ayarı yani istenilen kadar ışık almaması.Otamatik ayar bi rezalet gece sanki flaş yetişmiyo manuel de flaş parlaklığını yükseltsen bile sadece insanların suratında parlıyo ortamı aydınlatmıo sebebi çok açık ışık alamıo içine en az f:2.8 o bile yetişmio o yüzden ben bu makinadan çok şikayet ediorum.
Ayrıca makinenin manuel modunda focus işlemini değiştirecek modlar bulunuo böylece istenilen netlik elde edilebilinir merak eden arkadaşlar için.
Bişey daha scn moddaki bazı ayarlar gereksiz mesela karda scn modda kar ayarındaki makine auto ayarındakinden kötü çekio.Gece portre ayarında kesinlikle resim bulanık çıkıo çünkü mutlaka tir tir titrio.....



 

Tarih: 6 Şubat 2006, 02:33 - İp: 85.***.**2.255
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Evet Arkadaşım, Gece Çekimleri konusunda Sana Hak Veriyorum, Bende Mauel Zenit Makina Kullanmıştım, Dediğin gibi Gece Çekimlerinde 7590 Yetersiz kalıyor. Bunda bence Makinadan Başka 2. Bir Etken Flaş Olabilir. Çünkü Analog Amkinaların Flaşları Dijitallerden Daha Güçlü..
Bence Gece Çekiminden Başka 2. Eksiklik manuel Odaklanma olmaması. Ben Analog Mainayla Açık Bir Alanda Nesne Çekimi Yaptığımda arka Planı Tamamen Flulaştırıp Kaybedebiliyordum ama Dijitalde Bunu Başaramadım.Belli Oranda Arka Plan Flulaşıyor ama Bu Çok Az. Ancak Zoom'u Çok Arttırıp Flaşlı çekim Yapıldığında iyi oluyor.
Manuel ayar kısmında Focus Değiştirilebiliyor Demişsiniz Bunu Biraz Açabilmeniz Mümkün mü Acaba? Benim Görebildiğim Kaarıyla Multi Zone, Selectable Zone Gibi Ayarlar Varsanırım bunları kastediyorsunuz ama odaklanma konusunda bana bunlar istediğim neticeyi vermiyor.
Birde Bu AF Nedir, Ne işe yarar? Bazen Makina Kırmızı Bir El işareti ile AF Uyarısı veriyor bu nedir? sizin bilginiz 1 yıldır kullanıyor olmanızdan dolayı daha fazla olacağını düşünüyorum.

ilginize Teşekkürler..

#ptmr' tarafyndan 07.02.2006 15:22:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Şubat 2006, 15:16 - İp: 85.***.**8.34