ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Dx7590ı Verimli Kullanma Teknikleri

Merhaba Arkadaşlar, Uzun Bir Bekleyişin Ardından Almanya'dan 270€'ya Getirttiğim Makinama Kavuştum, Makina Gayet Hoş Ve Kullanışlı birde Bana Yarı Fiyatına Geldi. Bir Makinadan Verim almanın Temel Şartı Onu Kullanmayı Bilmektir, Ancak Bu Noktada sizlerin Yardımına İhtiyacım Var:

1. f (diyafram Açıklığı), ISO ve Denklanşör Hızı gibi Terimelerin En Basit anlamı Ve En pratik Manuel Kullanımı Nedir? (Örn: Gece Çekimlerinde Şu Şekilde, Çok Işıklı Çekimde, Hareketli Çekimde vs.. gibi)

2.DX7590 ile iç mekan çekimleri ne yaptımsa kapalı çıkıyor (yakın Çekim Flashlı bile), Bunu Nasıl Aşabilirim?

3. 7590'da hiçbir şekilde odak ayarı mümkün değilmi? Yani Arka Manzara Belirsiz olsun istiyorum, bunun bir yolu yokmu?

4. Makina USB'den Şarj Olabiliyormu?

İlginiz için Teşekkürler, Eğer Sizde Bir DX7590 Kullanıcısı iseniz Msn üzerinden Sohbet etmek isterim;
MSN: [email protected]

#ptmr' tarafından 18.09.2005 01:09:37 tarihinde düzenlendi.


#ptmr' tarafından 18.09.2005 01:09:53 tarihinde düzenlendi.


#ptmr' tarafından 18.09.2005 02:24:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2005, 01:09 - İp: yok
ayhanicen
ayhanicen (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım bendede dx 6490 var seninkinle ikiz sayılır. odak ayarı yapılmıyomu demişsin. tabiki yapılıyo.macro çekim modunda f:2.8 f:3.0 şeklindeki ayarlarıyla oynadığında arka planı net odak nesneyi buğulu yada tam tersini rahatlıkla yapabilirsin.gece çekimlerinde iso'yu düşür.az ışıkta diyaframı açıp karanlık foto çekmekten kurtulabilirsin. hareketli bir nesneyi çekerken enstantene ayrını 1/250 1/500 yada 1/1000 değerlerine çıkartabilirsin.. mesela 1/1000 enstantende musluktan ip gibi akan suyu çektiğinde tane tane su damlacıklarını sayabilirsin!! makinan hayırlı uğurlu olsun. iyide fiyata almışsın sonuçlardan memnun kalacağına eminim.yardıma ihtiyacın olursa ben burdayım.

 

Tarih: 18 Eylül 2005, 02:53 - İp: yok
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Tekrar Merhabalar, Forumda Kodak Kullanıcısı Pek Yok Sanırım, Birkaç Gündür Bakıyorum SAdece 1 Arkadaşımız Cevap Yazmış.. Evet Arkadaşım ilgin için Teşekkürler, Sanırım Yardıma ihtiyacım var;

1. Odak Ayarı Yapmak için Makro Modu Demişsin, Makinada Bunun için Bir Yüz ifadesi olan mod varki bunda odak ayarı mümkün değil, birde en uygun M yazan yani Manuel ayar kısmı varki orada aldığım sonuçlarda pek tatminkar değil. Açık havada Evin Üstüne Çıkıp f 2.8 yada 3.2 tutup ISO Değerini Arttırdım, Pozlama süresini değişik seviyelerde Tutup Işık Miktaını mümkün olduğunca 0'a yakın tutmaya çalıştım. Bu şekilde Hem Yakın Mesefe Hemde Uzak Mesafede Makinayı odaklamaya çalıştım ama aldığım sonuç çokta tatmin edici olmadı. Bende Zenit Manuel 122 Model vardı, Onunla Neredeyse Arka planı yada ön planı tamamen belirsiz sanki dijital fon gibi yapabiliyordum ama malesef kodak DX7590 bana bu konuda doyurucu gelmedi, ya ben makinayı ayarlayamıyorum yada Netlik Derinliği Çok İyi değil.

2. Kapalı Mekan Çekimlerinde Bazen Hareketli Çekim Yapmak isteğimde Flash Kulalnıp ışıkları açıp Manuel oalrak ayarları yapsamda Görüntü karanlık yada Noktalı gibi kötü çıkıyor. Pozlama süresini 1/30'un altına düşürmedikçe çok belirgin olmuyor ama Küçük bir bebeği ev ortamında çekmek eziyet oluyor,ne yapsanız azda osla eli kolu hareket ediyor ve Çekimde Bozukluk yaratıyor. Bunun Tek Çözümü Ortamdaki Işık Miktarını Daha da artırmak mı (Harici Flash Vb..)) ??

Özellikle MSN üzerinden Kodak Makina Kullanan arkadaşlarla Fikir Alışverişinde Bulunmak istiyorum, MSn Adresim; [email protected]

ilginize Teşekkürler..

 

Tarih: 21 Eylül 2005, 19:45 - İp: yok
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar Konuyu 70den fazla kişi okumuş ama 1 arkadaş dışında birşeyler yazan yok, neredesiniz Kodak Kullanıcıları?

 

Tarih: 30 Eylül 2005, 12:26 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Selam ptmr;

1. Diyafram, enstantane ve ISO terimlerini ve birbirleriyle olan ilişkisini Sn. Melih Özbek şurada çok güzel açıklamış. Okumanı tavsiye ederim. Ayrıca forumda da arama yaparsan bu konu ile ilgili çok fazla bilgi bulabilirsin.

2. Fotoğraf karanlık çıkıyorsa yani eksik pozlanıyorsa ya daha düşük enstantane hızı veya daha açık diyafram (rakamsal olarak daha küçük f değeri) veya daha yüksek ISO değeri kullanman lazım. Ya da duruma göre bunlardan ikisini veya üçünü birden de belli oranlarda uygulaman gerekebilir. Ama flaşlı yakın çekimin karanlık çıkmasına pek anlam veremedim doğrusu. Acaba makinende flash şiddeti ayarlama özelliği var ve ayarı(-) değerde kalmış olabilir mi?

3. Arka manzara belirsiz olsun istiyorsan çekeceğin konuya zoom yaparak, konuya mümkün olduğunca yaklaşarak ve diyaframı mümkün olduğunca açarak belli bir ölçüde bunu gerçekleştirebilirsin. Belli bir ölçüde diyorum çünkü kompakt dijitallerin sensor boyutundan dolayı düşük alan derinliği yaratma yeteneği dslr'lere göre çok daha kısıtlıdır.

4. Bilmiyorum.

 

Tarih: 30 Eylül 2005, 15:52 - İp: yok
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar,
Şu ana kadar anladığım kadarıyla makinayı tanımak ve verim alabilmek için frklı şartlarda ve ayarlarda bir sürü çekim yapmak gerekiyor ve fotoğrafçılık için grekeli olan teknik terimleri ve teknikleri öğrenmek gerekiyor..
SAyenizede ilk güngü çekimlerim ile şu ankiler arasında abartılı bir fark var, bilmiyorum alternatifi olmadığından ben böyle söyleyebilirm ama Kodak'ın bu modeli Kötü bir makina değil.. Adını bilmediğiniz bir makinanın en pahalısını almak yerine En azından bilinen bir markanın en ucuzunu almak her zaman daha doğrudur diye düşünüyorum. Belki Kodak Profesyonel anlamda en iyi marka değil ama en iyilerden biri..

ilginize teşekkürler..

 

me_teen07
me_teen07 (üye)
Antalya / Amatör

Ben de, hatta ev arkadaşım da, ve hatta sınıf arkadaşım da Kodak Dx 7590 kullanıcısıyız. Biz de makinaları alalı yeni oldu. İnanın sizin bildiiniz kadar bilgiye de sahip değiliz. Elimizde çok süper olmasa da bir çok makinaya taş çıkartabilecek bir makina var. Ben şahsen memnunum. Çok uygun fiyata da alınca daha memnun oluyo insan (540Ytl / 12 Taksit= Kutusunda orjinal. 14/10/2005). Biz de engin bilgilerinizi paylaşmak istiyoruz.
Msn adresim: [email protected].

Hepinize iyi çekimler..

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 01:28 - İp: 85.***.**0.140
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşım gayet iyi bir fiyata almışsın makinayı, nerden aldın acaba öğrenmemizde bir sakınca varmı? bu işe yeni başlayanlar için çok fazlasıyla yetecek hatta artacak bir makina bence hayırlı olsun tekrar..
Birde Bu kodak ürünlerinde Uluslararası Garanti varmı acaba? ben Almanya'dan internet sitesinden almıştımda..

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 19:19 - İp: 85.***.**4.199
banvit82
banvit82 (üye)
Aydın / Amatör

Merhabalar:Ben Kodak DX 6440 kullanıcısı olduğum için yanıt yazmamıştım.Ama sizin için araştırdım sitenin galeri bölümüne girip ARAMA butonuna makine adını yazıp ve makine adına göre arayı tıklatırsanız size 16 adet DX7590 kullanıcısının çektiği fotoğrafları ve kullanıcı adını gösterir.Bunun yanı sıra tavsiyem(bende öyle başladım) öncelikle kullanım klavuzunu iyice okuyup makinenizi tanımalısınız.Sonrada bol foto çekip deneme yanılma yoluyla engüzel ayarları(tabii manuel )belirlemenizdir.Hoş otomatik ayarda bile deklanşöre basma hızınız ,elinizin titremesi fotoyu etkileyen faktörlerdir.Bu güzel uğraşıda başarılar.Sevgi ve saygılar.

 

Tarih: 29 Kasım 2005, 20:13 - İp: 81.***.**5.93
ptmr
ptmr (üye)
Bursa / Amatör

Arkadaşlar Kodak Dx7590'da manuel odak yokmu? yani ben odağı istediğim noktaya kendim veremem mi? Bunu özellikle arka planı flulaştırmak için soruyorum, varmı acaba bu konuda fikri ve önerisi olan?
ilginize şimdiden teşekkürler..

 

Tarih: 20 Aralık 2005, 18:30 - İp: 85.***.**1.206
s12345
s12345 (üye)
Ankara / Amatör

PTMR BEN KODAK 6490 KULLANIYORUM.
KODAK TÜRKİYE ANA SAYFASINDAN İNCELEDİĞİME GÖRE İKİ MAKİNA ARASINDA FAZLA FARK YOK .
EĞER ELİNDE KULLANMA KILAVUZU YOKSA KODAK TÜRKİYE ANA SAYFASINDAN İNDİREBİLİRSİN.BEN KODAK 6490 İÇİN İNDİRDİM VE ÇOK YARDIMCI OLDU. SORDUĞUN SORULARIN GENEL OLARAK YANITINI BULABİLİRSİN.
ARKA PLANI FLULAŞTIRMAK İÇİN MAKİNANIN MAKRO YADA NORMAL MODUNDA YAPABİLDİĞİN KADAR ZOOM YAPARAK ÇEKİM YAPABİLİRSİN (F DEĞERİ 2,8- 3,7 ZOOMA GÖRE). İÇ MEKANLARDA ÇEKİMDEN BENDE MEMNUN DEĞİLİM. OLABİLDİĞİNCE FAZLA VE FARKLI ÇEKİM YAPARAK EN İYİLERİNİ AYIRIYORUM.

 

Tarih: 3 Ocak 2006, 13:48 - İp: 212.***.**5.240