tubs
tubs (üye)
Ankara / Meraklı

Dijital Makina Çekim Hataları

merhaba
yeni bir üye olarak sizinle olmaktan çok mutluyum. Benim sorunum makinamla yaptığım çekimlerde genelde bulanık çekimler yapmam. profesyonel bir makina değil ama bazen çok iyi sonuçlar alabiliyorum.ne dersiniz sorun bendemi acaba???

Tarih: 15 Kasım 2005, 17:25 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Fazla açıklayıcı yazmamışsın ama makinenle hem iyi hem kötü çekimler yapıyorsan büyük ihtimal sorun sendedir. ama bunu bir sorun olarak görme bence. Ben de işe çıktığımda çektiğim fotoğrafların yarısı ya bulanık ya karanlık ya da ışık patlamaları oluyor. bu zaten dijitalin getirdiği en büyük avantaj.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 23:00 - İp: yok
ısrarkeş
ısrarkeş (üye)
Ankara / Amatör

benim de yaklaşık 1,5 sene önce aldığım bir arçelik makinem ve bir zenith makinem var. gerçi zenithi pek kullanmama rağmen geniş açı zoomlu objektif aldım.
digital makine daha kolayıma gidiyor ama ben zenith kullanmak istiyorum.ah bir de ayarların tuttursam.
pratik olarak ayarları nasıl kavrayabilirim?

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 00:19 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Dijital-kompakt makineler bayağı yavaştır... Elini netleme süresiyle iyi senkronize etmeye alıştırman biraz sürebilir... Teknik ifadelerimi affet bazen ben bile çözemiyorum... Kısaca; netlemeye alışman biraz zaman alabilir...

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 10:35 - İp: yok
tubs
tubs (üye)
Ankara / Meraklı

anladığım kadarıyla dijital makine çekim işi aslında biraz şansa kalıyo (benim gibi acemiler için)

herkese teşekkürler

 

Tarih: 18 Kasım 2005, 11:31 - İp: yok
me_teen07
me_teen07 (üye)
Antalya / Amatör

Amatör bir fotoğrafçı olarak öncelikli tavsiyem, fotoğrafı çekmeden önce derin bir nefes alın ve makinanızı iki elinizle destekleyin. Daha sonra deklanşöre basarken sallamayın. Bu bulanıklığı bir nebze olsun giderir tabi doğru çekim modunda çekiyosanız. Varsa tripod kullanın yoksa makinanızı sabitleyecek alanlar seçin, tabi zaman varsa, derhal çekmek zorunda kalmıyosanız. Tripod kesinlikle öneririm ayrıca tripodda otomatik çekim yaparsanız sallama sıfıra iner ve buda ftoğraflarınızdaki bulanıklığı kaldırır.Tabi dedğim gibi eğer doğru çekim modundaysanız..

Saygılar

iyi fotolamalar..

 

Tarih: 27 Kasım 2005, 15:47 - İp: 85.***.**8.209
  • 1