makromikro
makromikro (üye)
Bursa / Amatör

Beyaz Ayarı İle İlgili

forumdaki birçok manuel beyaz ayarı tariflerini okudum fakat birşeyi göremedim . gri kart beyaz kağıt pringels kapağı falan bunların hepsi birer alternatif tabiki , ayrıca her beyaz ayarını bulunduğumuz ortamdaki ışığa göre yapmalıyız yani bu her fotograf öncesi değiştirilmesi gereken bir ayar buda açık fakat biz beyaz ayarını yapmak için beyaz kağıdı makinenin önüne tuttuğumuzda ve MF ayarına getirdikten sora bu kağıdı hangi pozlandırma değerleriyle çekicez eğer düşük pozlandırırsak makine o beyazı siyaha yakın bir renk olarak algılıycak , eğer fazla pozlandırırsak çok güçlü bir beyaz olucak . Bu konuda ne diyorsunuz ? yoksa şöyle mi yapılmalı ilk önce çekiceğimiz kadrajın doğru pozlandırması yapılmalı daha sonra bu pozlandırma sabit tutulup beyaz kağıt çekilmeli beyaz ayarı bu pozlandırmaya göre yapılmalı ve sonrada fotograf çekilmeli mi ? Bu konuda kafam çok karışık bence hangi malzemeyle beyaz ayarı yapılacağının bilinmesinden çok pozlandırma önemli bu konuda beni ve sorunu olan tüm arkadaşları bilgilendirirseniz sevinirim . İyigünler...

Tarih: 7 Mayıs 2006, 17:41 - İp: 85.***.**4.1
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

rgb algılayıcılar beyazda kendini sıfırlaya bilir.bu ndenle beyazda 3 renkte eşit sayıda vardır r255 g 255 b 255 hal böyle olunca beyaz renk elde edilmiş olur beyazı refrans alır makina diğer renkleri ona göre örnekler.

bazen bunula oyun oynakmata zebli oluyor mesela açık mabi bir nesneden beyaz ayarı yapınca bütü resim ler sepiaya yakın sarı aağırlıklı oluyor değişi efektleri çekerken elde etmiş oluyoruz.

 

Tarih: 8 Mayıs 2006, 20:48 - İp: 85.***.**1.35