transferbaski
transferbaski (üye)
Konya / Firma

Transfer Baskı

Herkese selamlar...Öncelikle transfer baskı tekniğini çok iyi bilmeyip bu sistemi kullanım alanlarında uygulayamayan arkadaşları bilgilendirmek istiyorum.

Transfer baskı sadece polimer kaplı polyester ürünlere baskı yapan bir sistem değildir. Şuanda penye üzerine kağıt izi olmadan baskı yapılabilir, plotter kullanarak koyu zemin kağıtlarını da kullanarak penye üzerine beyaz yazıları baskı olarak verebilirsiniz. Bu sistemle beyaz baskı yapamıyoruz diyen arkadaşlara küçük bir örnektir. Ayrıca hazır baskı kalıpları alarak baskı yapabilirsiniz. Bu arada t-shirt üzerine promosyonel baskılarda flatbed kullanmak maliyetlidir. Şimdi buna itiraz eden arkadaşlarda olacaktır. Tekstil açısından bu pahalı bir sistemdir. Eğer amacınız t-shirt üzerine yazı ve logo baskısı ise etching sistemini uygulayabilirsiniz. Hem kalıplarınızı da ömür boyu kullanarak serigrafideki gibi ipek maliyetleriniz olmayacaktır. Kalem çakmak gibi ürünlere baskı yapmak etching sistemi ile daha kalıcı sonuçlar verir. Penye üzerine baskı yapabilen transfer kağıtları ile de deri ve çanta üzerine baskı yapabilirsiniz...

Yani bu forumda kimse kimsenin ürününü out sistem olarak tanıtmasın...Fladped printer adı üzerinde ingilizcesi olan herkes bilir ki düz zemin baskısıdır. O zaman transfer ile yapılan sistemlerdeki kupalara nasıl baskı yapılacaktır? Tabiki + yönleri olabilir ama bu diğer sistemleri devre dışı bırakacağı anlamına gelmez...

Kişisel hediyelik fotoğraf yazı baskısını metallere camlara porselen ve seramiklere baskı yapmak isteyenlere ise sulu transfer sistemi uygulanır. Şimdi bunda da kalcı değil diyenlere bunu uygulama yöntemlerini bilmediğini söylemek isterim.


detaylı bilgi almak için mesaj atabilirsiniz.

Saygılarımla...

Tarih: 29 Eylül 2010, 10:28 - İp: 95.***.**6.222
mamiomabel
mamiomabel (üye)
İstanbul / Amatör

hayırlı akşamlar, öncelikle kendimi tanıtayım. afyonda sınıf öğretmeniyim adım mehmet işleyen, amatörce porselen tabak ve bardağa amatörce sulu baskı yapıyorum, yaptığım baskılar su temas edince çıkıyor, daha dayanıklı olması için ne yapabilirim, teşekkür ederim ilginize...

 

Tarih: 10 Eylül 2013, 21:37 - İp: 85.***.**3.61
printec
printec (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba,

Yazınıza 8 sene sonra googleda arama yaparken rastladım ve ellerinize sağlık. Tabi aradan o kadar uzun süre geçince biraz güncellenmesi gerektiğini fark ettim.

Tam bahsetmiş olduğunuz üzere polyestere bağımlı sublimasyon tekniği seneler önce eskidi. Artık yeni nesil lazer (tonerli) yazıcı transfer kağıtları kullanarak her türlü zemine baskı yapılabiliyor ve bu zeminlerin önceden bir işlem görmesi de gerekmiyor. Söylediklerinize ek olarak koyu renkli zeminlere baskı yapmak için plotter bağımlılığı da kalmadı. Biz İtalyan Shockline ve Alman Forever firmalarının Türkiye distribütörlüğü yapıyoruz ve koyu renkli kumaşlara da kesmeden, ayıklamadan, çok hızlı ve kolay bir şekilde dekupeli (yani boşluklarda iz bırakmayan) transfer baskı yapabiliyorsunuz. Örnek vermemiz gerekirse bu fotoğraftaki baskıyı sadece bir lazer yazıcı ve ısı presi kullanarak yapabilirsiniz.



Sattığımı bütün transfer kağıtları hakkında bilgi ve fiyat almak için online satış sitemiz olan Printec Online - Transfer Kağıtları adresine bakabilirsiniz.

Ayrıca YouTube Kanalımız'da çoğu ürünümüzün uygulama videolarını da seyredebilirsiniz.

Saygılarımla,
Selim Coşarcan - Printec Online

 

Tarih: 30 Nisan 2018, 18:25 - İp: 78.***.**1.49
transfermatik
transfermatik (üye)
Edirne / Firma

Süblimasyon kurslarımız açılsı sizleride bekleriz. https://www.transfermatik.com/blog

 

Tarih: 17 Temmuz 2018, 18:04 - İp: 85.***.**8.126
  • 1