serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

Termal Baskınn Beyaza Gıcığı mı Var

ya arkadaşlar ayarlarım herşeyim tamam.balans deyin ne derseniz deyin herşey tamam.bir gelinliğin üzerindeki tüm detaylar çekimde var.ama kodak 6850 ile baskı yapıyorum detay diye birşey kalmıyor.bu sorunu yaşayan ve aşan termalci meslektaşlarımdan önerilerini bekliyorum.şimdiden teşekkür ederim

#serdarca' tarafından 21.07.2008 23:45:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Temmuz 2008, 22:58 - İp: 81.***.**7.98
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

kodagı bilmemde.. Acık alanların hemen patlamaya meyilli oldugunu bende diger termallerden biliyorum. Bu kodakda aşırımıdır bilinmez. Benim dediklerim pek sırıtmayan cinsten.

 

Tarih: 22 Temmuz 2008, 08:09 - İp: 212.***.**9.195
esoes
esoes (üye)
İçel / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba bende kodak 605 kullanıyorum ama o kadar büyük bi beyaz sorunum yok ama ayarların doğrumu bilmem ben baskı yaparken ekranda normal gördüğüm beyazın ayarına girip -5 kontras çıkıyorum patlama oluyor...

 

Tarih: 28 Temmuz 2008, 23:39 - İp: 78.***.**4.162
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

termallerde sarı ve beyaz dengeyi asla bulamazsınız. sebebi adı üstünde termal yani ısıdır. en ufak dalgalanmalar detayları bozar. en iyi baskı dijital norıtsu.bu makinalarda ace denilen özellil ve lazerde bir numara.

 

Tarih: 29 Temmuz 2008, 15:20 - İp: 88.***.**9.53
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Termalle ilgili sorulan sorulara sadece o cerceve icinde cevap verirsek dah aiyi olur. Her termal sorusuna "digital minilabdan başkası yalan" şeklinde cevap yazmalar sıktı artık.

 

Tarih: 1 Ağustos 2008, 10:24 - İp: 212.***.**9.195
serdarca
serdarca (üye)
Artvin / Stüdyo Fotoğrafçısı

onu iyi dedin kontrast.ben mesela bulunduğum yere param dahi olsa minilab almam.hesaplıyorum.memleketin tüm işini toplasam öteki fotoların işlerini bile ben baskı yapsam yinede o makineyi hergün açacak işi bulamam.biz anca termallde çare ararız.ve şimdi ben öyle ayarladım.koçun bulamazsınız dediği sarı beyaz dengesini yakaladım ve minilabdanda daha iyi netice alıyorum.ilginize teşekkür ederim

 

Tarih: 12 Ağustos 2008, 14:05 - İp: 81.***.**6.197
shinko_tr
shinko_tr (üye)
İstanbul / Firma

İyi çalışmalar arkadaşlar,
Doğru renklerin yakalanması için :
1. Kullanılan fotoğraf makinesinde doğru renk uzayının seçilmesi lazım. Genellikle srgb seçilir. Renkleri daha kolay kontrol etmek için. Adobe renk uzayı daha fazla renkle çalışmaya olanak sağlar fakat rengi bilmek gerek.
2. Kullanılan monitörün doğru renk ayarında olması ve kalibrasyon cihazlarıyla belli aralıklarda kalibre edilmeli gereklidir. En basit yol . Monitörde srgb ayarı varsa bunu seçmek veya 6500 K ısı ayarına ayarlamak ve kontrastı %100 almak ve parlaklığı çıktıya göre ayarlamak. Mönitör kalibrasyonu her zaman çalışılan ışık ortmında yapılmalıdır.
3. Photosop ayarınızın yazıcınızın renk profiline göre ayarlanması veya baskı uzayı eşleştirmesini yazıcıya bırakılması gereklidir. Bütün baskı cihazları mönitörde görülen renkleri basamaz bu nedenle renk profillerinin bir çalışma motoru ile eşteştirilmesi gereklidir.
Bu eşleştirme sistemi doğru rengi olmada çok önemlidir.
4. Baskı cihazının doğru renk profili eşleştirmesine göre baskı kabiliyetininde iyi olması gereklidir. Cihazınızın sürücüsü üzerinden doğru renk ayarının yapılması gereklidir.

Bayazı alma noktasında anladığım kadarıyla cihazınızın baskı ayarında parlaklık dengesiyle oynamış olablirsiniz. Parlaklığın gama ile ayarlanması bu noktada daha doğrudur.

Darfilm olarak sizlere her zaman
iyi hizmet vermek için yanınızdayız.

Sorunlarınız ve önerileriniz için www.darfilm.com web sitemizden bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Şahin Saçlı
Darfilm-Shinko
[email protected]

 

Tarih: 12 Ağustos 2008, 20:56 - İp: 78.***.**3.167
berkayy09
berkayy09 (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

SERDAR CA KARDEŞ SEN TERMALLE DEVAM BAKMA AĞZI OLAN BİLENDE BİLMENDE KONUŞYO YOK BEYAZ OLMAZMIS YOK PATLAMA OLURMUŞ NE ALAKA TIKIR TIKIR RENKLER BEN COK GÜZEL NETİCE ALIYORUM BİZ KÜÇÜK ESNAF OLARAK BUNLARI ALMAK ZORUNDAYIZ YOKSA ZATEN ORJİNAL MİNİLAP ALIRDIK BU KADAR BENCE UZUNU KISASI YOK BU İŞİN 30,00 EURO 40,00 EURO VERİP MAKİNA ALAMAYIZ ALSAKTA NE BASICAZ 30 FOTOĞRAFCI İŞİ OLMASI GEREK ARKAMIZDA BENCE KISA VE ÖZ KENDİN YAP VE BAS BU KADAR

 

Tarih: 19 Ağustos 2008, 13:55 - İp: 88.***.**9.14
stdsesim
stdsesim (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhabalar ben 7 aydır termal sony updr200 kullanıyorum belirttiğiniz sorunları başta çok yaşadım ancak renk profillerini ve photoshop ayarlarını bi müddet sonra oturttuktan sonra baskılar çok iyi netice verdi defalarca laboratuvardan gelen baskılarla karşılaştırdğımda baskı kalitesinin daha iyi olduğunu gördüm tüm atölyelerimi basıyorum ve çok memnunum lab. göre (15x21) 0.25 YKR pahalıya mal oluyor ama müşterilerime istediğim tonlarda fotoğraf veriyorum kısca memnunum tüm meslektaşlarıma hayırlı işler diliyorum. (Bu beyaz patlamalarını lab. gelen işlerde daha fazla yaşadım)

 

Tarih: 23 Ekim 2008, 11:12 - İp: 88.***.**7.49
cem50
cem50 (üye)
Ankara / Amatör

Aydından artvine akılvermek kolay aydın termal için çok uygun bir iklime sahip ama artvin hem çok nemli hemde ısı biraz problemli beyaz ve özellikle detay konusu termallerde malesef görmezden gelmeye çalışsakta var .
(en basittinden göz bebeklerine bakın)

 

Tarih: 23 Aralık 2008, 17:59 - İp: 88.***.**3.162
konyafoto
konyafoto (üye)
Konya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Ekim 2009, 18:12 - İp: 88.***.**8.253
  • 1