kilsback
kilsback (üye)
İstanbul / Meraklı

Kupa Transfer Baskı Sorunu

Öncelikle merhaba. Elimde Epson'un L382 model yazıcısı mevcut, transfer mürekkepleri dolu. Kupa baskısı yapmaya çalışıyorum A4 kağıt denedim transfer kağıdı denedim net bir çıktı elde edemedim, Fotoğraf'ta sarı renk tonları çok açık oluyor ve fotoğrafı bozuyor fotoğraf çıktıları hep bardağa kalitesiz sönük bir renkte çıkıyor. Yazıcı baskı kalitesini artırıyorum mürekkep kağıtta dağılıyor yine bozuk çıkıyor. İnternet'te araştırma yaptım fakat net bir çözüm bulamadım.

Canlı renklerde net bir kupa baskısı nasıl yapabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim

Tarih: 18 Ocak 2019, 20:22 - İp: 82.***.**3.35
transfermatik
transfermatik (üye)
Edirne / Firma

Öncelikte hiç kimse neden cevap vermedi anlamadım ama size yazacaklarımı uygularsanız iyi bir netice alırsınız.

Transfer mürekkebi ile süblimasyon mürekkebi aynıdır bilin diye söylüyorum malum bu yazıyı başkaları da okuyacak.
A4 normal 80 gram kağıt lazer fotokopi kağıdıdır mürekkebi dağıdır ve çabuk sararıp yanar olmaz.

Transfer kağıdı da sadece sert zeminler için olan olmalıdır. Sert zemin transfer kağıdı ve lap toplar da renk ayarlaması olmaz masaüstü bilgisayar şart.

Kupa baskılar için epson transfer baskı kağıdı öneriyoruz biz.

Fotoğrafdaki sarı tonların açık çıkması ve kupanın üzerine az çıkan resimler genellikle, satın alınan kupa makinasının ısı basınç ve zaman ayarlanmasını doğru yapamamanız dan kaynaklanır.

Yazıcı baskı kalitesinide arttırsanız mürekkebi fazlada püskürtseniz bu sorunlar devam eder. Mürekkebin dağılması yalnış kağıt kullanımı ve ayarlanmasıdır.

Buraya kadar olanlar sizin sorularınızdı şimdi ben kupaya baskı nasıl düzgün yapılır onu anlatacağım maddeler halinde.

1-) Kupa baskı makinası'nın en başta basınç ayarlarını ısı ayarlarını yapın. Isı maxsimum 180 derece saniyede 240 saniye olacak.

Kupa makinasının basınç ittirme kol ayarlarını yapın, içine boş bir kupa koyun makinayı açmayın kapalı iken 1 kereye mahsus yapılacak ayarlamalar bunlar. Kupayı koyduktan sonra ittirme kolundaki vidayı sıkıştırın ve kol ne çok kolay kapansın nede çok faza kapanması için zorlansın.

2-) Makinayı açın ve 180 dereceye ayarlanmış makinanızın ısı değeri 160 derecedeyken kupaya sarmış olduğunuz kağıdı sağlam yapıştırın ve kupanın ısıtıcı bölümüne koyup koyu presleyin.

Derece düşmeye başlayacak bekleyin taaki 160 dereceye tekrar gelene kadar ve sonrasında zamanlama tuşuna basın 240 saniyeden geri sayacaktır. Önemli olan siz kupayı ısıtıcı kısma koyar koymaz zamanı çalıştırmayın biraz bekleyin derecce 120 lere kadar düşecek sonra derece yükselirken 160 derecede zaman tuşuna basın 240 saniye geri sayacak.

240 saniye geri sayınca kupayı çıkartın ve hemen transfer kağıdına bakın eğer transfer kağıdında çok fazla mürekkep kalmış ise olmaz ya makinanızın derecesi santigrat değildir yada derece az geliyodur yada basınç kolunu ayarlamamışsınızdır.

Eğer hepsini yaptıysanız halen renkler bozuk çıkıyorsa kağıdınızda sert zemin transfer kağıdı ise epson yazıcınızdan epson matte seçeneğini seçip imajı resmi masa üzerine kayıt edip oradan yazdıra basın ve kağıdın baskı alınan tarafına baskı yaptığınızdan emin olun. Eğer sorun devam ediyorsa bizi arayınız veya alttaki linkteki makaleleri okuyunuz.



https://www.transfermatik.com/



#transfermatik' tarafından 22.02.2019 16:07:31 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Şubat 2019, 16:04 - İp: 78.***.**5.242
  • 1