fotodijital
fotodijital (üye)
Balıkesir / Stüdyo Fotoğrafçısı

Jıncheng Carrier Kurulum Hikayesi

Arkadaşlar dürüst olmak gerekirse ben bir süredir maddi sıkıntılardan ve sermayesizlikten dolayı bunalıma girmiş hayattanda fotoğrafçılıktanda soğumaya başlamış bir bitik meslektaşınızım.İntihar etmeyi bile düşündüm ama bir çocuğum olduğu için vazgeçtim.Benim durumumu düzeltebilmek için para kazanmam lazımdı ama nasıl ? BULDUM ! Eğer dijital bir minilabım olursa ben para kazanabilecektim…Ama nerdee minilab almak kolaymı fiyatı 10.000 ila 20.000 euro.Peki benim elimde ne var; başkasından bulduğum degeri 1000 tl olan eski bir JİNJENG carrier hepsi o.Gözümü kararttım ve FUJİ SFA 238 makine buldum ama satın alabilmak içinde 2 ay para biriktirdim kolaymı öyle 750 tl yi toplayabilmek? Neyse makinayı aldım getirdim.Yaklaşık 7-8 yıldır hiç çalışmamış Minilab a carrier taktırmak istedim. Biraz araştırma yaptım bazı kullanıcılar baskı kalitesinden çok memnun bazı kullanıcılar ise şikayetçiydi.Neden böyle oluyor diye aylarca düşünüp durdum ve çeşitli model ve markalarda minilabları ve carrierları inceledim, cihaz aynı Minilap aynı kullanılan kağıt aynı ama baskı sonuçları farklı diye. Sonunda buldum nedenini;SERVİS.Evet Carrierin kurulumu ve ayarları düzgün ve itinalı bir teknisyen tarafından yapıldığında sorun yaşanmıyordu.
Hemen telefona sarılıp birkaç teknisyeni aradım sağdece makinaya Carrier i kurmaya 700-1000 tl servis ücreti istedidiler, param olmadığından para bulana kadar bekliyeyim dedim. Bir süre sonra Netteki forumlardan ismini sıkça duyduğum BÜLENT TÜTÜNCÜ yü aradım görüştüm. Fuji nin çok temiz olduğunu ve çalışır durumda olduğunu (Meğer hiçte öyle değilmiş) söyledim. Kendisiyle sağdece carrieri makinaya takıp renklerini ayarlayıp teslim etmesi için anlaştık bu işlemin 1 günde olacağını söyledi.
Bülent Tütüncü arkdaşımız geldi önce makinayı inceledi ve benim çok temiz diye övdüğüm makinanın aslında tam bir HURDA olduğunu tesbit etti. Zira makinanın ne sirkiüe pompaları ne Takviye pompaları ne ne ısıtıcılar ne merdaneler ne kurutma vs. vs. ÇALIŞMIYORDU.!!! Bülent bey bir makinaya baktı bir bana baktı birde benim içler acısı durumuma baktı ( Maalesef evime hacizler gelince eşim beni boşadığından ve de ben ayrıca ev kirası ödiyemediğimden dolayı dükkanda yatıp kalktığımı ve dükanın elektrik leri kesik olduğundan dolayıda seyyar kabloyla dışarıdan elektrik aldığımı eğer bu hurda minilabı çalıştırıp amatör baskılardan para kazanamassam benim intihara meyilli olduğumu gördü) ya dedi -Seni hiç tanımıyorum çok zor durumda olduğunuda görüyorum seni bu halde bırakmaya vicdanım el vermeyecek dedi ve başladı Fujiyi sökmeye aman Allahım makinanın sökülmedik bir yeri kalmadı diyebilirim öyleki bi aralar içimden yok ya bu minilap hayatta geri toplanamaz artık sanırım hurdaya vermek zorunda kalıcam diye içimden geçirmedim değil hani. Fakat Bülent bey sabahtan akşam 12 lere kadar aralıksız 2,5
Gün sağdece makinayı tamir etmekle uğraştı değiştirilmesi gereken parçaları hurdaya ayrılmış bir SFA 248 den söküp temizleyip taktı sonunda herşeyiyle tam olarak çalışan bir minilab oldu. Kalan yarım günde ise asıl yapması gereken işi yani Carrier in kurulumunu yaptı.Carrier in takılması ve ayarları aslında sağdece yarım gün sürdü yani adamın 2,5 gününüde ben çalmış oldum halbuki Bülent beyin sırada bekliyen Bandırma da Bursada ve İstanbulda verilecek servisleride var olduğu halde.
Neyse uzatmayayım baskı sonucunu merak ediyorsunuz sanırım söyliyeyim : HARİKA .Renkler oldukca canlı beyaz da patlama yok koyudada detay var.Yakınımda bulunan AGFA D1 in amatör baskılarıyla test ettiğimde benim amatör baskılarımın daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Makinam bir haftadır çalışıyor günde ortalama 300 adet amatör baskısı yapmaya başladım artık yüzüm gülüyor para kazanmaya başladım sağolasın BÜLENT TÜTÜNCÜ hakkını ödiyemem hayatımı kurtardın, eğer yazımı okuyorsan yolun düşerse mutlaka uğraki param olmadığından kendi cebinden ödediğin otel ve yemek paralarını ben sana ödemek isterim.Jincheng Carrier in sonuçlarını merak eden meslektaşlarım olursada bana fotoğraflarını göndersinler ben ücretsiz olarak seve seve basar gönderirim.

Tarih: 25 Nisan 2012, 01:52 - İp: 88.***.**2.73
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Adını bilmiyorum fotodijital arkadaş hİKAYENİ OKUDUM iNŞALLAH BUNDAN sonra hAYATTA VE FOTOGRAFTA İŞİN RAST GİDER (ÖYLE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM VE İNANIYORUM!!!) , SANA SAĞLIKLI VE BOL KAZANÇLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM.... bU ARADA bÜLENT TÜTÜNCÜ bey gibileri içinde ne söylesek az helal olsun!!

#buzlucam' tarafından 25.04.2012 11:07:02 tarihinde düzenlendi.


#buzlucam' tarafından 25.04.2012 15:48:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 25 Nisan 2012, 11:06 - İp: 85.***.**6.12
efee
efee (üye)
Samsun / Stüdyo Fotoğrafçısı



#efee' tarafından 20.02.2013 09:59:54 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Nisan 2012, 14:28 - İp: 176.***.**2.149
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı




Güzel bir hikaye olmuş.. son satırlarda "hakkını ödemek" den bahsetmişken..




 

Tarih: 29 Nisan 2012, 20:36 - İp: 94.***.**5.25
bursevi
bursevi (üye)
Bursa / Stüdyo Fotoğrafçısı

bekir kardeşim baskı makinan hayırlı olsun içinde bulunduğun sıkıntıyı en kısa sürede aşmanı dilerim bizde sizden kısa bir süre önce çalışır durumda oldunu sandığımız sfa 238 aldık almadan önce makine ararken çevre illerden araştırırken bülent beyi tavsiye eden fotoğrafçı arkadaşlar vasıtasıyla duymuştum sonrasında bursadan 238 i aldık aldık ama başımız ağrımaya başladı aynı kareyi 3 kez bas 3 üde ayrı vesikalık basarsın renk ve poz tutmaz belli ki o makineye bülent tütüncü gibi biri servis vermemiş kendisinden zamanlı zamansız telefonla arayıp acil destek aldık bize servis verip vermeyeceği belli olmasada bizi kırmadı her telefonumuza cevap verip sorunları uzaktan kumanda ile yardımcı oldu sağolsun baktık ki adam gibi bakım olmadan çalışmayacak aradık geldi servis kısmı senin hikaye gibi eyvah bu adam bunu toplayamaz diye düşündüğümde olmadı değil makinenin analog baskı ile ilgili tüm aksamını iptal etti mercekleri modifiye edip yeni programı ile beraber ayarlarınıda yapınca sonuç mükemmel şu an makinemiz sorunsuz çalışıyor bende senin gibi bülent beyden çok memnunum tabiki sfa 238'dende.Hayırlı işler yollarımız kesişirse görüşmek dileğiyle bursa foto ülker.

 

Tarih: 5 Mayıs 2012, 15:51 - İp: 78.***.**4.125
tutunajans
tutunajans (üye)
İzmir / Firma

mete bey hikaye gerçeğe yakın ama kurmaca yani uydurulan birşeydir oysa biri gönende biri bursada iki makina gider görürsün ondan sonra ahkam kesmeye kalkarsın... bir zamanlarda kar savurtuyordu senin derviş. terbiyeli ol ve seni ilgilendirmeyen yerlere burnunu sokma.ne gereği var yazdığın yazının kim ne öğrendi yada yararlandı?

 

Tarih: 6 Mayıs 2012, 09:24 - İp: 176.***.**6.79
  • 1