cbdemirtas
cbdemirtas (üye)
İstanbul / Meraklı

Epson Stylus Photo Px820 Kağıt Mürekkep

Merhaba bu yazıcıyı kullanmaya başladım ve baskı maliyetlerini düşürmek adına bir kaç sorum var.

Öncelikle kısaca üründen bahsedeyim 6 renkli, Epson Claria Fotoğraf Mürekkep kullanan, 5760 x 1440 DPI'a kadar baskı alınabilen bir ürün.

Bu ürünü doldurulabilir kartuş yada sürekli besleme yöntemi ile kullananlardan en kaliteli baskıları alabileceğim mürekkep markalarını öğrenmek istiyorum. Piyasada oldukça fazla mürekkep üreten firma var. Hangisinin sözlerinin doğru olduğunu malesef test etmeden öğrenme olasılığımız yok. Bu nedenle herkes tecrübelerini paylaşırsa memnun olurum.

Birde fotoğraf kağıdı seçimi konusunda Epson Premium Glossy Photo bildiğim kadarıyla en kaliteli orjinal kağıtlardan biri. Bu kaliteye yaklaşan yada aşan ekonomik çözüm önerilerinizi heyecanla bekliyorum

Özetle her ne kadar ticari amaçla kullanmasamda kalite ve ekonomiden minimum ödün vererek yani en ideal verimi alabilmem için gereken mürekkep ve kağıt markalarını merak ediyorum.

Yanıtlayan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Tarih: 18 Aralık 2011, 05:37 - İp: 78.***.**7.12
kurumali43
kurumali43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

merhaba. bende bu cihazın 720 si var . gayet güzel. kağıt ve mürekkep konusunda yardım edebilirim.

http://www.facebook.com/Studyofotoilker

ulaş bana

 

Tarih: 18 Aralık 2011, 11:41 - İp: 78.***.**2.252
opposite-13
opposite-13 (üye)
İstanbul / Firma



Merhaba ; bu ürünü sürekli besleme sistemi ile kullanmanızı tavsiye ederim.Kagıt konusunda dikkat etmenizi özellikle tazsiye ederiz ki sebebi kagıtla mürekkebin uyuşmaması bu nedenlede zamanla baskıda solmalar gercekleşmektedir.Bu konuda dilerseniz size örnek baskılar yada demo kagıt örnegı ulastırabilirim.

 

Tarih: 19 Aralık 2011, 16:02 - İp: 78.***.**8.27
beyatli
beyatli (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba

CANYON mürekkep ve kart ceşitleri,EPSON ile entegre üretilmiştir
eğer fotoğraf kalitesi arıyorsanız
Bu ikiliden şaşamayın

EPSON cihazı olanlara Tavsiye edilir ve Garanti verilir
100.lük canyon 10x15 parlak 10.TL
diğerleri icin Lütfen
www.beyatlifoto.com ziyaret edin

saygılarımla

 

Tarih: 19 Aralık 2011, 22:09 - İp: 88.***.**3.65
ergincoskun
ergincoskun (üye)
İstanbul / Amatör

bende epson px730wd aldım çok iyi bir makina. hemen gidip doldurulabilir kartuş aldım . araştırdım ve Cescesor marka aldım. çok iyi çıktı. adamlar orjinal mürekkeple %95 uyar dediler. hakikaten de öyle. çok kaliteli bir baskı veriyor. renkler de çok canlı ve net. 6 kartuş + 60 ml lik 6 mürekkep 82tl. çok ta iyi fiyat. kesinlikle tavsiye ederim. www.cescesor.com ben o firmad falan çalışmıyorum sakın yanlış anlama, ama dene bak görüceksin, sonra da bana dua ediceksin.

 

Tarih: 11 Ocak 2012, 01:48 - İp: 85.***.**8.126
cbdemirtas
cbdemirtas (üye)
İstanbul / Meraklı

Mürekkep konusunda bir kaç farklı kaynaktan aynı mürekkep markasını duydum. Mürekkepte kesinlikle o Cescesor iyi. Fotoğraf kağıtları konusundada elimde yine bu markanın 3 farklı çeşit kağıdı var ama henüz baskı alma fırsatı bulamadım. Baskı alınca farklarını ve en kaliteli görüntüyü aldığım kağıt cinsini söyleyeceğim. İlginiz için çok teşekkürler. Benim asıl tercihim kullanıcıların yorumları zaten. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

 

Tarih: 11 Ocak 2012, 01:57 - İp: 88.***.**7.159
beyatli
beyatli (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba

Fotoğraf konusu çok farklı
Cescesor Firması evlere ve amatörler Hizmet eden bir firma
ve bu işi komple olarak yapmakta,ançak Fotoğrafın solması
yada sudan etkilenmesi ile ilgili bir çalışma
yapmadığını görmekteyiz

Fotoğrafcı arkadaşın dediği gibi Renkler cok güzel olabilir
ancak 1.yıl sonra bu arkadaşla Tekrar konuşmak ve görüşünü almak
gerekiyor.Benim bildiğim Bu satıcı firmadan Toptan alım yapanların
%90 solmadan dolayı şikayetciler.Kalite de sorun yok
zamanla ortaya çıkan bir sorun
Biz ürünümüzü sunduğumuzda defalarca deneyip test edip ve fotoğraf olarak kalıcılığına baktık
Kalitesi zaten çok yüksek

CANYON fotoğraf kartları uzak dogu ürünlerinin icinde belki de en iyisi.ANCAK bu konuda Tam kaliteyi elde etmek istiyorsanız
bu Tür amatör çalışan firmalardan,ancak Amatörce çalışanlar
tatmin olur
Fotoğrafta kalite Mitsubishi İNKjeck kağıtlarında dır
bunu kabul etmek lazım

 

Tarih: 28 Ocak 2012, 20:55 - İp: 88.***.**2.109
murtikan
murtikan (üye)
İstanbul / Amatör

bakma sen üstteki yoruma cescesor türkiyede bu işi en profesyonelce yapan firmadır. cescesor claria uv mürekkep ve rovi 280 gr premium sınıfı (parlak yada ipek mat) kağıtlarla solmaya karşı en dirençli inkjet fotoğraf baskısı elde edeceksin.

 

Tarih: 24 Ağustos 2012, 17:35 - İp: 88.***.**5.33
yalvacyesilcam
yalvacyesilcam (üye)
Isparta / Stüdyo Fotoğrafçısı

üstadım bu tarz makineleri ve bu makinelerde kullanıcak bütün mürekkep ve kağıtları kullandım . neredeyse piyasada bulunan bütün mürekkep ve kağıtlar 6 ay içerisinde solma yapıyor. yaklaşık bütün bu işle ilgilenen şirketlerin hepsinden mürekkep ve deneme kağıt aldım . 500 600 lira param boşa gitti . Uzun vadede sıkıntı yaşamak istemiyorsan bence (denedim ve Kesinlikle problemsiz) tek makine epson L800 dür orjinal mürekkeplerini 22 tl den alabilirsin 70 ml adet başı adres verebilirim. nerdesin bilmiyorum ama kağıt olarak ipekli kağıtlar var musa abi diye birisi satıyor fiyatına göre Türkiyede bulabileceğin en kaliteli kağıtlar. amatör işler içinse ipekli kağıt kullanırsan baskıda bursanın pigment mürekkplerini al derim. solma ömrü en uzun olan mürekkeplerdir. kafada kesinlikle tıkama yapmaz. ama parlak keğıtta kuruma problemi var . yok ben düşük maliyet isterim dersen (amatörler için) cescesor uv mürekkp ve epsonun ucuz orjinal kağıtları var adres verebilirim. şu an vsk lık düğün nişan bütün stüdyo işlerimi epson L800 den musa abinin ipkli kağıdına basıyorum. Amatör işlerimi epson orj kağıda cescesor mürekkeple basıyorum 30 x 40 işlerimi musa bainin ipkli kağıda bursa pigment mürekkple basıyorum ayrıca buralarda kuşe kağıda pigmentle poster falanda basıyorum.

 

Tarih: 12 Eylül 2012, 18:22 - İp: 95.***.**3.18
thsn_bt
thsn_bt (üye)
İstanbul / Amatör

Konu ile ilgili amatörüm. Araştırmalarım ve bu forumdaki öneriler doğrultusunda Epson L800 aldım. Kağıt konusunda karar veremedim. müşterilerime ait Fireworks veya Photoshop da hazırlanmış grafikler ile makine ile çekilmiş fotoların çıktısını almak istiyorum. rovi advanced bu tarz işler için uygun sanırım. Ayrıca ipek, saten ne anlama geliyor.
Birde BK Rc photo kağıt ile ilgili bilginiz varmıdır. saygılar.

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 15:14 - İp: 213.***.**2.21
yalvacyesilcam
yalvacyesilcam (üye)
Isparta / Stüdyo Fotoğrafçısı

Üstadım geç kalmışım Ama Kafanı karıştırmak istemem .. Lakin Cescesor mürekkep a mürekkep b mürekkep .. hepsinide kullandım . içlerinde bi kıyasla dersen Claria Serisi Cescesor - Pigment Serisi Bursa Kartuş Derim.

AMA UNUTMA SOLMAZ DİYENLERE İNANMA KESİNLİKLE NERDEN ALIRSAN AL SOLAR.

KUSURSUZ MÜREKKEP DERSEN L800 ORJİNAL MÜREKKEBİ TEK GEÇERİM.
KURUMASINI PROBLEM ETMEZSEN BURSAKARTUŞ PİGMENT DERİM- CESCESOR UV YE GÖRE DAHA DAYANIKLI. AMA BASKILARI PARLAK KAĞITTA ÇABUK ÇİZİLİYOR. BASAR BASMAZ ELLERSEN ELİNE MÜREPPEK GELİYOR AMA KURUDUKTAN SONRA ÇOOOK UZUN DAYANIYOR . AMA YİNEDE SOLUYOR.


ORJİNALLER HARİÇ SOLMAYAN MÜREKKEP YOKTUR
AKSİNİ İSPATLAYANA Bİ MAKİNEDE BEN ALIRIM. SÖZÜM SÖZ
DENEMEDİĞİM ÖRNEK GETİRTMEDİĞİM YER KALMADI SOLUYOR ARKADAŞIM.

KAĞIT DERSEN Bİ TOPTANCI ABİM VAR KORE MENŞEYLİ KAĞIT GETİRTİYO ARKASINA KODAK YAZDIRIYO KESİNLİKLE CESCES DEN FALAN ÇOOK ÇOOK İYİ .

HEM PARLAK HEM MAT .

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 11:30 - İp: 95.***.**1.197