barisyazgan
barisyazgan (üye)
Ankara / Amatör

Epson R3000 Printer Ve Epson Kağıt

Merhaba Arkadaşlar
uzun zamandır fotograf çekiyorum ve bu fotograflarımı duvarımda görmek için kendime Epson R3000 printer aldım.
Monitör olarak Eizo CG211 kullanıyorum. Ekranımı sürekli kalibre ediyorum. Buraya kadar tüm prosedürü yerine getiriyorum ama ekranımda gördüğüm görüntüyü bir türlü printerdan alamıyorum. orjinal mürekkep ve kağıt kullanıyorum. ekranımda açık olan görüntü printerda koyu çıkıyor. Ayrıca Printerın ve kağıdın ICC profillerini kullanıyorum. Ankarada veya İstanbulda bununla ilgili bir kurs vs. bir yer biliyormusunuz yol göstermenizi istiyorum.

Tarih: 28 Ağustos 2014, 23:38 - İp: 81.***.**9.100
lordsaladin
lordsaladin (üye)
Aydın / Amatör

Merhaba. Bende L800 aldım 1 hafta önce. Yeni ilgileniyorum bu işler. CS6 üzerinden aynı şekilde çıktı almaya çalıştım. Yabancı sitelerde Türkçe sitelerde çok araştırdım. Tüm ayarları yapıyorum fakat aynı sorun bende de oluyor. Her şey orijinal ama koyu çıkıyor. Epson'un kendi profilleri çok karanlık. Easy printten çıktı aldığımda ise bu sorun olmuyor. Ayrıca sadece sorun koyu çıkması değil. Çıktıda yeşile kaçma var. Easy printte çıktı alsamda var. Renkli fotoğraflarda çok belli olmasa da gölgelerde, hafif karanlık kısımlarda yeşillenme var. Ekranda bu kısımlar gayet temiz.
Bu durumlarda bir takım ince noktalara değinmişler. Mesela yazıcının renk yönetiminin kapatılması photoshopa bırakılması,doğru icc profili seçilmesi filan gibi ama yapmadığım şey kalmadı. Benzer sorunları yabancılarda yaşamış. Mesela kağıdı değiştirerek çözenler olmuş. Ben zaten orijinal epson kullanıyorum yine de değiştirdim ama sonuç yok. Atladığım neresi var henüz çözemedim.
Ben sadece evde ailemin eşin dostun fotoğrafını çıkartayım diye başladım ama çok detaylı iş. L800 kullanan fotoğrafçı arıyorum. Ayarları merak ediyorum.
Sizde çözüm bulursanız paylaşmanızı rica ederim.

 

Tarih: 29 Ağustos 2014, 12:17 - İp: 78.***.**5.22
lordsaladin
lordsaladin (üye)
Aydın / Amatör

Bu adresi bir inceleyin isterseniz.
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1376491&page=2
Tamamını okumadım ama adam tüm kalibreleri yaptım profilleri ayarladım ama cs6 da koyu çıkıyor demiş elemanın biri. Baya bir kurcalamış olmamış. Fakat sonunda qimage diye bir program ile yazıcısı istediği sonucu vermiş. Photoshop un yazılımsal bir hatası olabileceği tekrar silip yüklemesi gibi öneriler olmuş. Siz de q image yi deneyebilirsiniz. İnşallah yardımcı olur.

#lordsaladin' tarafından 29.08.2014 16:58:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Ağustos 2014, 16:56 - İp: 78.***.**5.22
yalvacyesilcam
yalvacyesilcam (üye)
Isparta / Stüdyo Fotoğrafçısı

ya arkadaşlar yapmayın allah aşkına yazıcı özelliklerinde renk ayar kısmı var deneme yanılma yöntemi ile ayarlayacaksınız ilk önce gama ayarı sonra da renk kalibrasyonu % 80 90 başarılı baskılarınız olur. 6 renkle cam gibi baskı beklemeyin ....

 

Tarih: 7 Ekim 2014, 12:16 - İp: 85.***.**2.65
ahmet_4
ahmet_4 (üye)
Malatya / Amatör

Arkadaşlar eğer epson kullanıyorsanız kağıt konusunda yardımcı olabilirim. uygun fiyatlı her boyutta kağıt var elimde

 

Tarih: 23 Temmuz 2015, 01:19 - İp: 85.***.**8.21
  • 1