hekiro
hekiro (üye)
İzmir / Amatör

Değişik Baskı Çeşidi

biryerde gördüm adamlar baskı yapmıslar kusa kagıda ben matbada basmıslar sandım ama oyle degıl bıldıgımız yazıcıda basmıslar yanı kagıtdakı baskı degısık yakından bakınca böyle gazetelerdeki gibi pıksellerı yuvarlak baska bır tanesındede yuvarlagın ıcınde noktacıklar var cok ılgınc yanı hangı programda yapmıslar acaba yanı sokakta fılm afıslerınede bakınca aynı ozellık var acaba yardımcı olabılırmısınız hangı programla yapılıyor bende poster cıkarmak ıstıyorum ama renk tanecıklerını oyle ıstıyorum bılenler yardımcı olabılırmı

Tarih: 18 Şubat 2008, 12:46 - İp: 88.***.**6.67
resimtamir
resimtamir (üye)
Edirne / Stüdyo Fotoğrafçısı

http://www.kolayposter.com/scripts/default.asp


tıkla bakalım işine yarayacakmı

 

Tarih: 21 Şubat 2008, 22:50 - İp: 88.***.**7.2
hekiro
hekiro (üye)
İzmir / Amatör

abi şunu demek istedim hanı otobus duraklarında posterlere yakından baktıgımızda degısık bır pıkselleme var ben obaskı cesıdını programla yapıp normal yazıcıdan cıktı almak ıstıyordum
acaba bu konuda yardımcı olabılırmısın

 

Tarih: 25 Şubat 2008, 11:40 - İp: 88.***.**4.117
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

acaba ne istediğini biliyormusun.
tramlama tekniklerinden bahsettiğini sanıyorum..
pek çok printer LINE tram ile çalışır..
ofset ve film ile yapılan baskıda ise çoğunlukla ROUND tram kullanılır..
bundan başka cros square gibi tram çeşitleride vardır.
Bu tramlamayı herhang bir programda yapamazsın. Baskı sırasında baskıyı yapan cihazın bir özelliğidir. Gelişmiş yazıcılarda tram çeşidi seçeneği vardır.
Farklı renk skaları kullanılarak söz konusu dijital görüntü tramlanarak renklerin tonu oluşturulur. örneğin CMKY modunda renk tonuna göre C, M, Y, K tonları tramlarla oluşturulur. Bu tramlarda farklı açılarla dizilir. yani tram noktacıkların hizası her renkte farklı açıda olmalıki neticede doğru renk tonu çıksın.
Senin otobüs duraklarında gördüğün afişlerdeki Lpi değeri çok düşük tramlamadır. Lpi dediğimiz şey çözünürlük gibi düşünülsede Dpi nin aynısı değildir. Afişlerdeki çözünürlüğün düşük olmasının sebebi uzaktan bakanların noktacıkları zaten görmeyeceğinden yüksek çözünürlüğün dezavantajı olan megabayt büyüklüğünün önüne geçmektir.

Tram çeşitleri, Açıları ve tramlamayla ilgili temel bilgi sahibi olmak istersen poşotoptaki bir görüntüyü önce gray scala moduna çevir.. sonrada bitmap moduna çevir bitmapa çevirirken çeşitli çözünürlük yükseltme ve düşürme değerlerini uygulayarak gözlem yap.. halftone seçimini yaptıktan sonra poşotop sana hangi noktacık şekliyle çevrilmesini istediğini soracak, o seçimleri teker teker deneyerek hangi tramın hangi açıyla verilebildiğini görebilirsin..
yanlış anlama bu baskıya göndereceğin bir işte yapman gereken bir çevrim değildir.. yalnızca "NOKTACIKLANMAYI" (tramlama) çeşitli varyasyonlarda yaparak farklı tek renk bir görsel elde etmen için tasarlanmıştır.

 

Tarih: 25 Şubat 2008, 13:56 - İp: 88.***.**6.93
hekiro
hekiro (üye)
İzmir / Amatör

açıklamamı yapmıssın şowmu yapmıssın.
neyse ben arastırıyorum yapayım ondan sonra resım olarak gonderırım.ne istediğimi biliyorum fakat onun adını bılmıyorum neyse eyvallah.bu gonderdıgın yazıyı arkadaslarına gosterde hava at .
not: photoshopu bılıyorumda poşotop un ne oldugunu bılmıyorum heralde program ısmı

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 17:29 - İp: 88.***.**1.158
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Okuma özürlü arkadaşım.. Bilgi sahibine nasıl davranacağını ve hitabedeceğini öğren..


Bir şey gider, bir şey baki kalır demiştim ya.. Gene aynı durum..

#mete007' tarafından 27.02.2008 14:44:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Şubat 2008, 14:33 - İp: 85.***.**2.181
  • 1