mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Baskı Fiyatları ???!!!????!!!

Dijital Minilab almayı düşünen yada Dijital Minilabı olan arkadaşlar baskı fiyatlarının yerlerde süründüğü bir dönemde,Almayı düşündüğünüz dijital Minilabın taksitlerini iyi düşünün

#mine05' tarafından 22.08.2006 12:00:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ekim 2004, 20:00 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

O halde biryerlerden başlamak lazım gibi gözüküyor. Sizce ne yapılabilir bu konuda. Tüm arkadaşlardan fikirlerini belirtmelerini rica ediyorum.
Saygılarımla..

 

Tarih: 24 Ekim 2004, 20:23 - İp: yok
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bir kaç yöntemi var aslında .Birincisi yerel örgütlenmeler ile işe başlanmalı yerel toplantılarla ilk önce kendi meslektaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. Sonrasında bunu tüm Türkiyeye yaymalıyız.

İkincisi Türkiye genelinde bölgesel etkinliği olan meslektaşların girişimleri ile bölgesel toplantılarla meslektaşlarımızı bilinçlendirmeliyiz. ve bunu Türkiyeye yaymalıyız. Zor ve zahmetli bir süreç . Ama fotoğrafçılar Türkiyede bir şekilde örgütlenmeli yoksa mesleklerini kaybedecekler.

 

Tarih: 25 Ekim 2004, 09:31 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

sayın mine05, yedi yıldır türkiyenin her yerini geziyorum ve yüzlerce fotoğrafçı tanıdım. söylediğiniz boyutta bir örgütlenme İM-KAN-SIZ!

 

Tarih: 28 Ekim 2004, 00:48 - İp: yok
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Önümüzde iki yol var .Ya örgütlenip mesleğin onurunu kurtarıp
yaptığımız yatırımların karşılığını alacağız.
Yada bir gün batacağız.

 

Tarih: 28 Ekim 2004, 09:39 - İp: yok
İSMİM
İSMİM (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

dijital minilabların baskı ünitesi ömrü çok düşük olan ve çok iyi olan minilablar tabi ki olacaktır. Burada önemli olan doğru minilabı bulmak. biz HASGÜL Dijital Fotoğrafçılık olarak yaklaşık 5 yıldır çok yüksek kapasitede makinemizi çalıştırıyoruz ve gerçekten hiç denecek kadar az sorun oldu bugüne kadar. bizim makinamız Frontıer 370. kimi zaman gece geç saatlere kadar çalıştırmamıza rağmen şimdiye kadar baskı ünitesinde ve lazer olarak bir sorun yaşamadık.

 

Tarih: 11 Kasım 2004, 11:23 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar forumdaki feryatlarınızı takip ediyorum.Söylediğiniz maliyetler karşısında feryat etmemekte mümkün değil.Bu işi yapan insanlar olarak maliyetleri de en iyi sizlerin bildiğinizi düşünüyorum.Ancak anlamadığım bazı hususlar var.Madem maliyetler bu kadar yüksek neden hergün yeni bir fotoğrafçı açılıyor?İnsanlar bir işe karakuşi girmezler(genelde)Bu insanların hepsi salak değil heralde.Neden ara sokaklardaki artık sadece kendini oyalamaya çalışan yaşlı amcaların dükkanlarından başka dükkan batmıyor?Ben edirnede okuyan bir öğrenciyim ve böyle küçük bir şehirde bile nasıl oluyorda aynı caddede 15 tane fotoğrafçı oluyor;ve hepsi dijital minilab kullanıyor?Son olarak diğer fotoğrafçılarla rekabet edememenize neden olan şey sizin fiyatlarınıza 40.000TL eklemenizmi?Bu söylediklerime lütfen kızmayın.Çünkü ben 15 fotoğrafçı nasıl oluyor diye düşünürken siz bir de bu maliyetleri sıralayınca çok şaşırdım...

 

Tarih: 11 Kasım 2004, 12:51 - İp: yok
eos
eos (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sevgili Analog
konu her ne kadar baskı fiyatları adıyla açılmış olsada burada konuşulan asıl şey fotografçılığın çirkin bir ticarete dönüşme tehlikesi. İnsanlar artık fotografın niteliğiyle değil fiyatıyla ilgileniyor ve buna neden olan da fotografçılar. Elbette satın aldığınız bir şeyin fiyatı sizi ilgilendirecektir. Ancak satın aldığınız şey fotografsa niteliği, içeriği ve kalitesi de önemli olmalı. Verilen emekler karşılıksız kalırsa emek verenler hayatta kalamaz. Üzüntümüz bundandır.
Saygılarımla..

 

Tarih: 14 Kasım 2004, 01:31 - İp: yok
queen
queen (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

çevrenizdeki son on yılda kapanan fotoğrafçılara bir bakın. minilab alıp kağıt ve banyo maliyeti hesabı yaparak aylık ödeyeceği taksit ve faiz tutarını çıkarmaya çalışan meslektaşlarınızın şimdiki haline bir bakın. bu akılda devam etmeye kararlıysanız sattığınız evden, arabadan elinizi ayağınızı kesin, işallah bütün bitmessiniz.

 

Tarih: 19 Kasım 2004, 12:39 - İp: yok
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Benim anlatmaya çalıştığım şeyde bu zaten.
Fotoğrafçıların satacak bir şeyi kalmadığında ne yapacaklar?
Bütün meslektaşlarımız içten içe eriyorlar.
Ama farkında değiller.

 

Tarih: 19 Kasım 2004, 12:46 - İp: yok
cem50
cem50 (üye)
Ankara / Amatör

mine05 olaya bakışınız gerçekten taktir edilmesi gereken bir konu
bir işhanında 50 tane terzi yanyana çalışa biliyor ancak aynı sokakta hatta aynı caddede iki fotoğrafçı barış içinde çalışamıyor
düşük fiyat politikası ile uzun vadede tek ve sadece kendine zarar verdiginin farkında
olamayacak kadar dar görüş açısına sahip insanlar bu düşük fiyat politikasını izlemekte (tek hesaplanması gereken kagıt ve banyo maliyeti degil,makina amortismanı ve çalışamayacagınız veya işi bırakmaya karar verdiginizde elinizde kalan birikiminizde olmalı)
bu insanlar gecmişte ucuz çalışan ustalarının akıbetinden hiçmi ders almamaktalar
ŞUNU HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYALIMKİ YAPTIGIMIZ İŞE TALEP ETTİGİMİZ RAKAM
MALİYETİMİZİ ÇIKTIKTAN SONRA KENDİMİZE BİÇTİGİMİZ BEDELDİR
bunu çok iyi analiz edebilecek saglıklı beyinlerle ancak bu meslek ayakta kalıp ekmek yedirir
hepinize mutlu,huzurlu,saglıklı,bereketli yıllar dilerim

 

Tarih: 31 Aralık 2008, 14:22 - İp: 88.***.**7.151