demir.ugun
demir.ugun (üye)
İstanbul / Amatör

Baskı Derdi-bitmeyen Çilem

Herkese merhaba,
Uzun seneler banyo ve baskılarda yaşadığım muhtelif problemlerden sonra dijital ortamda da sıkıntıdan kurtulamadım.
Casio Ex-z750 ile çektiğim fotoğraflar bilgisayar ekranı ile makinanın lcd ekranı arasında farklılık gösteriyor. Monitör kalibrasyonu genel bir problem. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalarla elimden geldiğince kalibre etmeye gayret ettim ama olmadı, olmadı. Neticede çektiğim fotoğraflardan bazılarını düzgün ve ciddi görünüşlü bir stüdyoda üzerine basa basa ''aman düzeltme yapmayın'' diyerek bastırdım. Olmadı, fotoğraflar nerdeyse lcd ekran göre 1-1,5 stop daha karanlık, renklerde tutmuyor. Burası olnadı dedim 3 yere daha bastırdım yine olmadı. Ama neticede elimde bracketing yapmış gibi fotoğraflarımdan 4'er adet oldu Ödüllü, profesyonel bir arkadaşımla derdimi paylaşınca beni Altunizade'de Eurocolor'a yönlendirdi. Anında baskı beklerken iki günden önce veremeyeceklerini söylediler. İstanbul trafiğinde gidip gelemk dert ama denize düşen misali gözüm bir şey görmedi. İyiki de görmemiş. İki gün sonra elimde lcd ekranda görünenlerle tıpatıp fotoğraflar vardı.
Hem paylaşmak istedim, hem de benzer dertleriniz varsa duymak isterim.
Saygılar

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:12 - İp: 85.***.**4.47
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Ben de bu basım işinde ağzı yananlardanım.Özene bezene çektiğim resimleri dün maalesef fotoğrafçı bayan bir arkadaş mahvetti.Bundan önceki baskılarıda aynı yerde yaptırıyordum.Ama başka bir kişi basıyordu.Bu bayan arkadaş baskı öncesi müdahelerle fotoğrafları çamur gibi yaptı sağolsun.Başka bir müşteride benden önce baskılarını görünce serzenişte bulunmuştu.Ben de baskılardan memnuniyetsizliğimi dile getirince bunun benim çekimimden kaynaklandığını söyledi.Ne diyeyim.Monitörde güzel duran resim kağıtta çamur gibi.Hatta bir yerde fotoğraftaki kişinin burnunda bir leke vardı.Artık başka bir yere baskı yaptıracağım.Ya da maaliyete katlanıp evde ben basacağım. Gaziantepte bu işi iyi yapan bir fotoğrafçı bilen varsa söylesin lütfen.

 

Tarih: 10 Temmuz 2007, 14:36 - İp: 88.***.**0.96
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Gaziantep'de DİMAGE fotoğrafçılığa giderseniz.. aradığınız kaliteyi bulacaksınız.. Oranın sahibi İsmail beyi görme imkanınız olursa, gebze den metenin selamı var derseniz sevinirim.. ban bıraktığı antep fıstıkları için tekrar teşekkür ettiğimi belirtirim...

reklam gibi görünmesin.. birkaç sene önce rastlantı sonucu tanıştık.. fotoğraf fuarında tekrar karşılaştık.. makine - ekipman ve laboratuvar konusunda, itinalı bir meslekdaşımızdır..

 

Tarih: 11 Temmuz 2007, 20:27 - İp: 85.***.**2.58
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Sayın mete007, ilginiz için teşekkürler.

 

Tarih: 14 Temmuz 2007, 01:20 - İp: 81.***.**5.177
  • 1