nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma Sa-7 & Canon Eos 3000v

Arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım. Sigma SA-7 mi, yoksa Canon EOS 3000V mi ? Araların da baya fark var ama Sigma makinalar hakkında bilgiye sahip değilim. Hangisini tavsiye edersiniz. ?

Vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

Tarih: 29 Kasım 2004, 22:53 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

dostum dergi foto muhabirlerinden bahsetmiyorum o dergiler ingilterenin ve amerikanın en ünlü fotoğraf dergileridir ve oraya fotoğrafçılar,fotoğraf sanatçıları,amatörler fotoğraf gönderir ve onların çektiği en iyi fotoğraflar film makineyle çekilmiştir.

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 20:32 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

umutakdag, filmli makinalar konusunda sana sonuna kadar katılıyorum.. İmzanda yazdığı gibi 'dijitali boşver hayat filmde' aynen öyle.
eos-300 aldım baya iyi görünüyor şuan için, yani en azından istediğim herşeye uzun bir süre cevap verebilecek tipte bir makina. Hayyamdan 550YTL. ye aldım. Çanta, 28-90mm, UV v.s. dahil. ( YTL'ye de alışmak lazım )
Makinalar hakkında bizim burada tanıdığım bir fotoğrafçı abim var. Ondan bi çok konu hakkında yardım alıyorum. Bu konuda cidden çok bilgili, kendisi '78den beri bu işle meşgul ve o bile hayla analog makinalardan yana. Hatta onun çok değerli bir makinası var. Belki markasını yanlış yazıyor olabilirim ama aklımda kaldığı ile 'Mamiya' çok değerli ve çok güzel bir makina..

İyi akşamlar

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 21:36 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Mamiya evet doğru yazmışsın çok eski makinalardan...Onun için kesinlikle menevi değeri yüksektir...

 

Tarih: 4 Aralık 2004, 14:15 - İp: yok
acu
acu (üye)
İstanbul / Amatör

Bence yeni başlayan biri dijitalde başlamalı. Fotoğrafçılığı, ayarları ve doğurduğu sonuçları gördükten, gözü kapalı istediği fotoğrafı çekebilir hale geldikten, hatta dijital artık kendisini kesmedikten sonra analog kullanabilir. Tabi film/dia başına maliyetleri kaldırabilecek bütçesi de varsa.
Hele d70, 20d gibi makinalar da kendisini kesmiyorsa analog tek çözüm gibi görünüyor
Bugün nikon 5 milyon dijital, 1 milyon analog makina satıyor. Çok yakın gelecekte analog diye bir şey belki kalmayacak. Dijitalin performans olarak analog kalitesini yakalayacağından hiç şüphem yok. Analog makinayı zevkli kılacak etkenler kaliteden çok çektiğini merak etme, fim banyosu yapmaktan alınan keyif vs gibi etkenler olacak.
Bu arada analog slr'yi hakkıyla kullanabilene de şapka çıkarırım

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 00:06 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

acu, Analog SLR kullanımı belki D-SLR'ye göre zor olabilir. Dijital makina kullandım ama D-SLR kullanmadım.
Ancak şöyle bir durum var. Dijital nakinalar son zamanlarda çok hızlı bir şekilde artmaya başladı, bu durumda Analog SLR makinaların yerini dijitale bırakacağı düşüncesini doğurdu.
Fakat, yabancı fotoğrafçıları işin içine katmıyorum, Türkiye'deki bir çok fotoğraf sanatçısının açıklamaların da Dijital makina bu güne kadar kullanmadım, kullanmam da gibisinden oluyor.
Sanırım, dijital makinalar işin zevkini ve zorluluğunu ortadan kaldırıyor.

Tabi herkezin görüşü aynı olmayabilir, ama benim tercihim daima Analog SLR makinalardan yana olacaktır.

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 03:22 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

selam acu kardeşim senin önerin çok güzel ama önerdiğin makineler 2000-3000 $.gözünü seviyim ben o paraya stüdyo kurarım. film slr benim işimi hayli hayli görüyor ve nightmare nin işinide görecek.ayrıca ben film slr den para kazanıyorum. senin dediğin makineler 8mp maximum ben dia çekiyorum minimum 30mp eşdeğer.bir de renkleri gör..en kral dijital makine(şu an canon 1ds) fuji velvia ya da kodak 100vs filmin verdiği ne çözünürlüğü ne de rengi verebilir.bu arada şapka çıkarman gereken insanlar var.yanlış anlama da (yani seni kastetmiyorum)eline dijital makine alıp iki fotoğraf çekip kendini fotoğrafçı sanalardan değiliz biz.

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 16:54 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün Canon EOS 300'ün FUJICOLOR SUPERIA X-TRA ( 400 ASA ) film ile sonuçlarını aldım. Enstantane ve diyafram ayarları birbirini tamamladığı pozlar tamamen gerçek gibi.
Benim bir düşüncem var, herkezinkine de saygı duyarım ama benim görüşüm şu; Analog SLR makinalarda da tam otomatiğe alıp resim çekmesini biliyoruz, veya dijital makinalarda da. Önemli olan, yani kendimize amatör fotoğrafçı veya fotoğrafçı diyebilmemiz için, makinamızı tam manuel kullanmamızdır. Yani herşeyini bizim ayarlamamız gerekir. Sonuç ortaya çıktığı zaman işte bunu ben yaptım diyebilmeliyiz. Yoksa dijital de sadece yapabileceğimiz, güzel kareleri yakalamak. Onu analog SLR makinalarda yapıyor tam otomatik modunda ve dijital makinanın çözünürlülüğünden kat ve kat daha iyi şekilde.

Saygılarımla..

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 18:27 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

ben makinemi çoğunlukla diyafram öncelikli kullanırım(yani AV).bu durumda alan derinliğine ben karar veririm makine enstataneyi ayarlar.herkese de bu modu öneririm çünkü kontrol tamamem bende,kararları ben veriyorum makine bana yardım ediyor.genelde hareketli konu çekmediğim için enstantane öncelikli(yani TV)kullanmam.program modu işe yaramaz.manueli boşver-pozometre yoksa-.herkese bol fotoğraflı günler ve geceler.FOTOĞRAF BİR TUTKUDUR..bu arada DİJİTALİ BOŞVER HAYAT FİLMDE

 

Tarih: 7 Aralık 2004, 20:05 - İp: yok