nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma Sa-7 & Canon Eos 3000v

Arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım. Sigma SA-7 mi, yoksa Canon EOS 3000V mi ? Araların da baya fark var ama Sigma makinalar hakkında bilgiye sahip değilim. Hangisini tavsiye edersiniz. ?

Vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla

Tarih: 29 Kasım 2004, 22:53 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

ben eos 300v kullanıyorum aralarında 3000v ile fark yok gibi bir şey....al eos serisinden bir şey rahat et öyle sigma,hp markalar falan yalan ama sigmanın bazı modelleri fena olmayabilir....

 

Tarih: 30 Kasım 2004, 22:35 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

merhaba,
3000v kullanıyorum iyidir hoştur ama plastik.lens bayoneti bile plastik.bir de çok soğuklarda donuyor.paran varsa eos30v date al.mükemmel makine.benim param yoktu alamadım ama süper bir makine.sigmayı bence boşver,tamam lensleri çok iyi -bende 70-300 apo macro var harika ve ucuz-ama makineye girme.

 

Tarih: 1 Aralık 2004, 14:34 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

umutakdag merhaba.
Canon makinaların bayonetlerinin geneli sanırım sert pilastikten yapılıyor. Bir süre geçtikten sonra heleki 300mm. bir objektif takınca durum içler acısı olabiliyor.. ) Ama seninde dediğin gibi eos30v baya baya pahalı kalıyor. Yarın sirkeciye gidicem birde orada araştırma yapayim. Bir sonuca varmak lazım artık.. )

Cevaplar için teşekkürler.

 

Tarih: 1 Aralık 2004, 16:45 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

evet haklısın.yine de iyi düşün almadan önce pişman olma.bak ben eos 3000v aldım seviyorum ama kesmiyor artık.daha hızlı olsun daha ağır olsun vs.vs istiyorum.ama sizin oralarda güzel ikinci el de bulunur.iyi bi eos-5 veya eos-50 yi temiz alabilirsin.şimdiden hayırlı olsun.filmli makinadan şaşma,yanında bi tane sensia dia filmi al çek bak renklere dijital halt etmiş.

 

Tarih: 1 Aralık 2004, 17:18 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

yapmayın arkadaşlar hiç digital makine filmli makinanın yerini tutar mı yaa?o sizin basacağınız boyuta bağlı orta boy basarsınız görürsünüz arada fark olup olmadığını..

 

Tarih: 1 Aralık 2004, 17:38 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

murat 856, D-SLR ile SLR makinaları arasında farklar var. Ama benim görüşüm filmli makinalardır. İşin zevkli yanı filmdir, o filmi basmak, çektiğinde nasıl çıktığını merak etmek v.s. v.s. seçenekleri böyle çok. Dediğin gibi belki büyük boyutlar da film sorunlar yaşatabilir ama D-SLR makinalar bence iki seçenek için var oldular.

1. İş nedeni ile acele çekimler gerekiyorsa.
2. Üşengeçler )

İşin şakası bir yana tabi, bir kaç sene sonra eğer bu dijital çılgınlığı hayla devam ediyor olursa, bizim gibi filmler ile uğraşanlar tamamen klasik iş yapıyo olacaklar gibime geliyor.

Saygılar

 

Tarih: 2 Aralık 2004, 00:24 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Dadanagast arkadaşımızın dediği gibi;
"Digitale geçmek attan arabaya binmeye benzer"bence çok doğru bir söz...Elbet bir gün filmli makinalar teknolaji yenik düşecek...Bence üşengeçlikten çok pratiliğe kaçyor gibi geliyor bana..Dslr lerin avantajı bitmez en basit avantajı;çekim yapınca görüntü hemen lcd ekrana geliyor ve hata olup olmadığını görüyorsun...filmli makinalarda baskı yaparken üzerlerinde oynanabiliniyorlar..

 

Tarih: 2 Aralık 2004, 17:40 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

Haklısın bu konuda. Filmli makinalar teknolojiye yenik düşecektir. Aslında bi nevi düştüde bizim gibiler ayakta tutmaya çalışıyor..
Üşengençil değil, pratiklik daha doğru bir kelime dediğim gibi ama üşengeç insanlar daima pratik çözümler üretir.. )

Bu arada bugün makinamı aldım. EOS 300 baya güzel bişeye banzıyor. Bakalım sonuçlar nasıl olucak..

iyi bakın kendinize

 

Tarih: 2 Aralık 2004, 20:15 - İp: yok
umutakdag
umutakdag (üye)
Ankara / Amatör

eos-300 mü 300v mi aldın.herneyse hayırlı olsun. arkadaslar dünyada en iyi fotoğraflar her zaman filmli makinayla çekilir(fotomuhabirleri hariç).bakınız yabancı dergiler (photoghrapy monthtly-ing-, pop photo-ame-, practical photography-ing-).her zaman renkler daha sature(doymuş),daha gerçek.çözünürlük ve detay herzaman daha iyidir.ayrıca burası analog (filmli) makine forumu dijitali tartışmaya gerek yok.o da ayrı bir dal hayırılı olsun.Ayrıca korkma hiçbir zaman yenik düşmez.Dünyanın en iyi makineleri Hala!! canon eos1v ve minolta dynax 9 dur.

#umutakdag' tarafından 03.12.2004 18:38:40 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 18:40 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

yenik mutlaka düşecektir...dergi fotomuhabirleri daha önce digital olmadığı için filmli mak.kullanıyorlardı..yavaş yavaş digitale geçeceklerdir.çünkü belli bir süre sonra analog üretilmeyecek ve çok geri kalacaktır..ayrıca mak.haırlı olsun ..sıfır mı aldın?kaç para?

 

Tarih: 3 Aralık 2004, 18:47 - İp: yok