barankeser
barankeser (üye)
Ankara / Meraklı

Pentax K1000 28-200 Mm Lens

Merhaba arkadaşlar fotoğrafçılığa uzun süredir merakım olmasına rağmen ancak fırsat bulabildim bu işe elatmaya.. Ve biraz hızlı bir başlangıç oldu galiba Kimseye sorma etme fırsatı bulamadan bi bakmışım elimde Pentax K1000 28-200 mm Lens var. İtiraf etmek gerekirse diyafram ve enstantane ayarlarını birkaç gün önce öğrenmek için yola çıktım. Teorik olarak yaladım yuttum diyebilirim. Simülasyon sayesindede bir nebze öğrendiklerimi sınayabildim fakat elime makinayı almaya korkar oldum. Malum makineyi alırken ne olacak yaw öğreniriz diyerek aldım ama sonra gördümkü pekte kolay değilmiş. Keşke dijital ile başlasaydın diyenler oldu ama aldık artık ne yapalım.. Hem arkadaşların dijital makinelerini alıp manuel çekim yapmaya çalşıncada pek beğenmiyorum.. Bir kaç film yakmayı göze alıp deneme çekimleri yapmak istiyorum. Çektiğim her pozun değerlerinide makinenin kılıfına iliştirdiğim kağıt parçasına not alıyorum.. Peki sizce hangi tür çekimler denemeliyim. Eminim 100 lerce kombinasyon oluşturulabilir ama ben hangileriyle başlamalıyım ?
Ayrıca DOF çekimleriyle ilgili detaylı bir kaynak linki verebilecek arkadaşa şükranlarımı borç bilirim

Tarih: 15 Nisan 2012, 02:53 - İp: 178.***.**1.209
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

Fotograf çekimine başlayanlar için oldukça iyi, bir çok yerde talebelere önerilen ilk makinadır. Alırken söylediler mi ama pozometresi pil ile çalışır ve lensin önü açık kaydığı süre çalışır,
lens ön kapağı kullanılmaz ise piliniz çok çabuk biter, pozometreniz düzgün gösteriyor ise oradaki ayarlar ile harika fotograflar çekebilirsiniz, özellikle elinize geçerse Pentax M 50mm 1.7 lens ile kullanılması tavsiye edilir.

 

Tarih: 15 Nisan 2012, 13:31 - İp: 78.***.**9.254
  • 1