caretta86
caretta86 (üye)
İstanbul / Amatör

Holga135 Bc Tlr Ve Filmler

herkese merhaba !
öncelikle daha önce diana f ve lomo fisheye kullandım fakat 120mm urasmak zor oldu ve diana çok ışık isteyen bir makına sanırım ve fisheye da ole yuksek asalı fılmlerde pahalı gerçi ben pek anlamam ama beni bilgilendirirseniz sevinirim . Şuan bir holga 135bc tlr almaya kararverdım tlr olayı yukardan bakıp pozu gorebılmek ıcın sanırım ve holgaların daha tercıh edıldıgını ogrendım dıanaya gore hem parca olarakta daha ucuz lens lerı vs banada onerılerde bulunursanız . 135 serısınınde 35 mm kulabılmek acısında kolay olucagını dusundum . ayriyetten lomo fılm alacagım 400 asa lı ve 800 asalı vardı yanlıs hatrlamıyorsam ve redscala 100 asabunlar hakkında bılgı ve onerılerınızı beklıyorum. son olarak fish eye ve tele almak ıstyorum heralde eskı lomom aynı goruntuyu alırım diye dusunuyorum bunlar hakkında bana bılgı verırsenız ve onerılerde bulunursanız cok sevınırım .
herkese iyi günler !

Tarih: 21 Mayıs 2011, 05:27 - İp: 121.***.**2.93
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

tt

 

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:04 - İp: 221.***.**3.132
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Daha once niye TT diye bir cevap vermisim anlamadim ama ben lomoda Lomo LC-A buldum 200 dolara ve alsammi diye dusunuyorum.Maksat lomo geyigi olsun,bizde cilginlik yapalim.Sanirim en kalitelisi ve pratigide bu marka...

Buraya tiklarsan benim favorimi gorebilirsin


Buda original bisey ve meshur bildigim kadariyla

#ozansan' tarafından 04.06.2011 12:19:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 4 Haziran 2011, 11:45 - İp: 221.***.**3.132
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaş soruyu soralı epey zaman olmuş ama, bir yanıt da ben vereyim...

Holga'ların Diana'lara göre ışık isteme durumu çok farklı değildir. Her iki tip makine de sabit bir örtücü hızı (yaklaşık 1/100 sn) ve 2-3 diyafram değerine sahiptir (f:8 ve f:11 gibi, Diana'da fazladan f:16 ve pinhole var).

Şimdi değerler böyle olunca belli ki; 100 ASA film ile ancak güneşli havada çekim yapabilirsiniz. Biraz gölge ve bulutlu ortamda çekim yapacaksanız 400 ASA kullanılmalı. Ama tabi epey loş ortamlarda çekecekseniz, 800 hatta belki 3200 ASA'lara çıkmak lazım. Flaş bir çözüm ve flaş ile yine 400 ASA rahatlıkla kullanılabiliyor.

Bu arada neden 135 BC TLR istedğinizi anlamadım. Bu tamamen, ekstradan üstten bakma değişikliği isteyenler için uydurulmuş bir makine. Özellikler bakımından 135 BC'den bir farkı yok. Benim tavsiyem normal 135BC olur. Daha ufak ve kompakt bir makine.

Lomo film almanızı tavsiye etmem. Gereksiz yere bir dünya para vermiş olursunuz. İstanbul'da görünüyorsunuz. Gidin Sirkeci'den çok daha ucuza bir dünya film alın.

Lens vs aksesuarlar konusunda Holga'lar rahattır. Zaten kıytırık bir plastik parçası (!) (kendimi kınıyorum) olduğundan her türlü modifikasyonu kendiniz de yapabilirsiniz. Zaten ebay'de fiyatları da ucuz olduğundan; 20-30 $ gibi; genelde insanlar iki tane alıp, birini normal kullanıp diğerini de modifiye ediyorlar.

Özetle; Holga 135BC size 35mm film kullanma avantajı sağlar ama aynı ışık koşullarında Diana'ya göre hiç bir avantaj sağlamaz. TLR de gereksiz bence. Lomo film yerine Sirkeci'yi de ayrıca tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 21:17 - İp: 212.***.**8.178
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Bir yorum da Ozansan'a...

Lomo LC-A konusunda kesinlikle haklısın. Holga ve Diana'lardan çok farklı elbette. Herşeyden önce pozometresi var. f:2,8 lensi var. Hal böyle olunca Holga ve Diana'larda çokça insanın başına gelen simsiyah ya da bembeyaz fotoğraf durumu LC-A'da yok.

Diğer yandan LC-A aslında özellikle merkezde çok keskin görüntü veren bir lense sahip. Köşeler dağılıyor. Gerçi bu kimseyi rahatsız etmiyor, ayrı

Ama bence niyetin varsa bir LC-A almaya, düşünme al. Gidip lomography'den 250€'ya almak zorunda değilsin; ebay'de ikinci el daha uygun fiyata bulunabilir.

Bir de bu makine bu kadar eder mi tartışmasına da hastayım.. Evet, açıklıyorum. Etmez. 10$ etmez. Ama bu kadar kült olunca bir alet, bulabilen kaçırmasın 10$'a..

Hee, denebilir ki o iş başka makinelerle de yapılır. Hiç itirazım yok. Ama olay sadece cross process değil ki. Dediğim gibi lensi ortada keskin köşelerde flu, ayrıca kuvvetli bir vinyet etkisi, köşelere doğru tünel efekti; hem de f:2,8 - f:22 lens, üstelik 32mm odaklı bir başka alet varsa gösterin. Türlü türlü makine denedim, çok yakın etki veren bir alet daha bulamadım.

O yüzden dijital makinelerle hiiiiiç karşılaştırmaya girmeden; gerçekten hevesi, merakı olan bir insan LC-A ya da yeni nesil LC-A+ alabilir bence.

Ozansan; alırsan fotolarını görmek isterim doğrusu.

Selamlar.

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 21:24 - İp: 212.***.**8.178
  • 1