mmarvas
mmarvas (üye)
Ankara / Meraklı

Hiçbirşey Bilmiyorum.

ya arkadaşlar herhalde sizi meşgul edecem ama fotograf çekmeye çok meraklandım.o yüzden panasonic lumix dmc fz30 aldım. fotograf diline çok yabancı olmakla beraber(hemen hemen hiç anlamıyorum sadece deklanşöre basabilecek kadar da sayılabilir) bana yardımcı olabilirmisiniz? nasıl güzel fotograf çekilebilir.sahip olduğum makina ile ne tür özellikleriyle nelere yapabilirim. kısacası bana ufacık da olsa birşey öğretebilir misiniz?

Tarih: 3 Eylül 2007, 19:10 - İp: 212.***.**4.2
ercanicke
ercanicke (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba
size en iyi tavsiyem bir yerden national geographic eğitim cd'lerini bulup bir göz atmanız. umarım cok işinize yarar..

 

Tarih: 3 Eylül 2007, 19:48 - İp: 85.***.**8.161
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

Basitce şöyle denebilir;fotoğraf ve resim sergilerini gezmeğe başlayınız oradaki çerçeve (dikdörtgen veya kare )içerisine yerleştirilmiş görüntülerdeki objelerin yerleri ve aydınlatılmaları,büyüklük küçüklük orantıları,şekilleri(kare,dikdörtgen koni ,prizma,küp),aydınlık karanlık kısımları güzelce kafanıza yerleştirin,gözünüze güzel görünen görüntülere dikkat edin ışık, renk kompozisyon ve orantıları yerli yerindekiler hoşunuza gidecektir işte size basit bir ipucu .Siz de onlara benzeterek birşeyler üretebilirsiniz ve giderek daha güzel olacaklardır emin olunuz.Başarılar dilerim.

 

Tarih: 3 Eylül 2007, 20:09 - İp: 88.***.**4.115
musti999
musti999 (üye)
Kayseri / Meraklı

Doğru yerdesin sitede birçok bilgi var biraz araştırma

 

Tarih: 3 Eylül 2007, 20:41 - İp: 88.***.**8.164
drego
drego (üye)
Kocaeli / Amatör

dürüstçe söylemek gerekir ki buradaki arkadaşların hiçbiri size online kurs veremez! eğer talebiniz buysa? yok ben çalışır çabalarım siz yol gösterin diyorsanız arkadaşlar zaten yazmışlar... ben sadece birkaç kitap alın okuyun diye küçük bir ekleme yapayım. fotoğraf dili yabancı bir dil değil korkmayın. sadece birkaç teknik terimi bilirseniz işiniz kolaylaşacaktır. deklanşörü biliyorsunuz mesela!(yıllarca fotoğraf çekmiş ama onun adını bilmeyen insan tanıyorum) işin tekniğine girmeseniz de ışık, kompozisyon, kadraj(çerçeveleme) gibi konularda okuyarak daha fazla bilgi edinebilirsiniz kanaatindeyim. sormak istediğiniz bişey olursa da msj atın cevaplamaya çalışayım. saygılarımla.. not: 25 eylüle kadar tatildeyim...

 

Tarih: 3 Eylül 2007, 20:46 - İp: 81.***.**3.145
mmarvas
mmarvas (üye)
Ankara / Meraklı

öncelikle hepinize çok teşekkür ederim. tabiki kimse on-line kurs veremez ama doğru bilgiye nasıl ve nerden ulaşılabileceğini bilmediğimden böyle bi talepte bulunmuştum.ercanicke tavsiyenize göre hareket edicem en yakın zamanda bi cd ile çalışmalara başlayacam.fotoasli ve musti999 size de teşekkürler. drego o zaman tatil dönüşü sizinle daha sık bi şekilde yazışmak isterim. herkese kolay gelsin

 

Tarih: 4 Eylül 2007, 09:25 - İp: 212.***.**4.2
mmarvas
mmarvas (üye)
Ankara / Meraklı

ya son yazdığımla sanki tüm aradığımı bulmuş gibi bir izlenim oluşturmuşum.ama öyle değil. fotograf makinam nasıl,ve nasıl fotograf çekebilirim? yardımlarınızı bekliyorum.

 

Tarih: 4 Eylül 2007, 18:05 - İp: 212.***.**4.2
polia
polia (üye)
Samsun / Meraklı

bence bunu kendın yapmalıısn fotugraf makınanı tanımaya calıs zamanla onun dılını anlıcaksın dostun bıle olabılır

 

Tarih: 4 Eylül 2007, 20:22 - İp: 88.***.**8.44
mveysel08
mveysel08 (üye)
İçel / Özel Gün Fotoğrafçısı

çok çok meraklıysan benim gibi aöf fotoğraf-kameramancılık ta okuyobilirsin seneye. bu sene açıldı. radyo-tv okuyorken bir de buna başvurdum. 2 yıllık ama hem öğrenirsin herşeyi. hemde diploman olur. en zor aöf bölümü diyebilirim. çok fazla içine giriyorsun kameranın ve kamera tarihinin ama seviyorsan zevkli.

 

Tarih: 17 Haziran 2010, 04:35 - İp: 85.***.**7.39
yeacube06
yeacube06 (üye)
Ankara / Meraklı

Bende hiçbirşey bilmiyordum bir yıl öncesine kadar. Sana tavsiyem fotoğraf makinanın kitapçığını okuyarak başla. Sonra terimleri öğren. Fotoğrafçılıkla ilgili birkaç püf noktasını öğren altın noktalar vs... Fotoğrafçılık forumlarını takip et. Çevrende bu konuda ilgili, bilgili insanlar varsa onlarla fotoğraf, fotoğrafçılık, fotoraf makineleri hakkında sohbet tartışma vs birşeyler yap. Belki fotoğrafçılıkla ilgili derneklere katılabilirsin. Örneğin bizim FDT derneğimiz var 5000 e yakın fotorafçı üyesi var. Facebooktan takip edebilirsin. FDT yaz çıkar. Sonra bol bol gez etkinliklere yarısmalara katıl fooğraf cek. Daha sonra ne istedigine karar ver ne cekeceksin cicek mi böcek mi insan mı manzara mı hepsi mi. Yolun acık olsun benden bu kadar

 

Tarih: 17 Haziran 2010, 19:14 - İp: 95.***.**8.40
tugbakiraz
tugbakiraz (üye)
Balıkesir / Amatör

arkadaslar bu knuyla alakası yok ama . minolta filmli fotgraf makinaları baslangc icin nasıldır sizce bana blgi wereblrmisiniz ltfen?

 

Tarih: 1 Temmuz 2010, 19:56 - İp: 85.***.**3.90
  • 1