yamach
yamach (üye)
İstanbul / Amatör

Hangi Makina?

siyah beyaz fotoğraf çekmek için hangi makinayı önerirsiniz? ve açıkçası tekniği söylermisiniz yani nasıl siyah beyaz çekildiğini?

Tarih: 13 Mayıs 2005, 23:45 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Siyah beyaz çekmek için özel bir teknik ve makine yoktur.Herhangi bir eli yüzü düzgün analog makineyle siyah beyaz fotoğraf çekebilirsiniz.Değişen sadece makineye taktığınız filmdir.Renkli negatif film yerine siyah beyaz negatif film alıp takacak ve çekeceksiniz.
Sorunuzdan işin çok başında olduğunuz anlaşılıyor.Oysa siyah beyaz fotoğraf başlı başına bir ilgi alanıdır.S/b fotoğraf çekenler genellikle film banyosu ve baskı işini kendileri yapan ileri amatörlerdir.Bu İşin zevki de oradadır.Yine de ben en başından başlayıp s/b çekmek istiyorum derseniz fotoğraf stüdyolarında s/b banyo ve baskı yaptırma işini araştırıp sormak lazım.Aslında dijital makineyle de s/b çekiliyor ama baskısı nasıl oluyor hiç görmedim ve yaptırmadım.Bunu ilgili forumlara ve dijital fotoğraf basan yerlere sorabilirsiniz.Belki sizin için en uygunu bu olacaktır.


 

Tarih: 18 Mayıs 2005, 14:04 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

siyah beyaz fotoğtafı çekmek için profesyonel makina alırsan daha kaliteli çekim yapabilirsin bunun için siyah beyaz film alıyorsun konuya göra diyafram ve estantane yapıyor nesneye odaklanıyor ve kadrajını iyi yapıyorsun

 

Tarih: 18 Mayıs 2005, 15:44 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Özel bir filme gerek yok.Banyo ve baskı yaptırırken siyah-beyaz istediğini söylersen yapıyorlar.

 

Tarih: 18 Mayıs 2005, 22:08 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Özel bir filme gerek yok derken dijitali mi kastediyorsunuz?Yazdıklarınızdan makineye renkli film takıp sonra onu siyah beyaz bastıracaksınız gibi bir anlam çıkıyor.

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 13:05 - İp: yok
temas
temas (üye)
İstanbul / Amatör

tek yapman gereken prof.makinana bir siyah beyaz film takmaktır.her fotoğrafçıda bulunmuyor ama yinede rahatça bulabilirsin.marka olarak ILFORD'u öneririm.FORTE'de var daha ucuz ama daha kalitesiz.film yıkamayıda öğrenmelisin,siyah bayaz çalışacaksan.zevklidir.yıkamada ilford daha rahat yıkanır biraz daha pahalıdır ama daha yumuşak bir filmdir.neyse çok abarttım galiba öncelikle siyah beyaz film kullanırken makinene hakim olmayı öğrenmelisin..kolaylıklar dilerim..

 

Tarih: 19 Mayıs 2005, 21:39 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Sayın ailto dijitalden bahsetmiyorum.Ben Çanakklede istediğim zaman renkli filmden negatif baskı alabiliyorum...

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 20:21 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Murat 856,teşekkürler, ben de yeni bir şey öğrenmiş oldum.Peki sonuçlar s/b negatif filmden alınan sonuçlarla karşılaştırınca nasıl hiç denediniz mi? Şimdi nette şöyle bir baktım çelişen görüşler var.Ayni konuları farklı filmlerle denemek en iyisi sanırım.

 

Tarih: 21 Mayıs 2005, 23:34 - İp: yok
macromurat
macromurat (üye)
İstanbul / Firma

merhaba siyah beyaz çekmek için her hangi bir makina kullana bilirsin sadece poz değerlerin iyi olsun yani ışık doğru ve kadrajın iyi olsun ama işe yeni başlıyorsan poz taraması yaparsan iyi olur mutlaka yazarak poz tara

 

Tarih: 5 Haziran 2005, 23:33 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

Sayın alito,
Hiç karşılaştırmadım fakat sanırım özel s/b filmle daha iyi sonuçlar alınabilir.Denemekte fayda var aslında.

 

Tarih: 6 Haziran 2005, 21:56 - İp: yok
retina
retina (üye)
Ankara / Amatör

arkadaşım senin aradığın cevap burda yok sen en iyisi bir fotoğrafcıya git burada dikkat etmen gereken tek şey fotoğrafcının 50 yaş üzerinde olması bilgiyide malzemeyi nereden alacağını ondan öğrene bilirsin buradaki yorum ve öneriler sadece aklını karıştırır unutma ......

#retina ' tarafından 07.06.2005 09:23:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Haziran 2005, 09:27 - İp: yok