elwin
elwin (üye)
Yalova / Amatör

Analog Mu?dijital Mi?

slm arkadaşlar..
bu işte daha amatörüm bu yüzden nasıl bir makine alacağıma karar veremedim...analogmu yoksa dijital mi ??bu konuda bana yardımcı olursanız sevinrim..önerilerinizi bekliyorum...

Tarih: 29 Mart 2005, 16:51 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Dia çekmeyecekseniz ve/veya siyah beyaz çekip banyo işine girmeyecekseniz analogla başlamak çok gereksiz bence.Ben daha ileride ne yapacağımı bilemem diyorsanız ve sadece renkli baskılar size yetecek gibiyse ortalama bir dijital makine alın başlayın.Bakalım nasıl gidecek fotoğrafçılığınız.Analoga bir sürü para yatırıp sonra küçük boy baskılardan öteye gitmeyenlere hayret ediyorum.3mp lik bir dijital ayni işi çok daha iyi ve hızlı yapabiliyorken...

 

Tarih: 29 Mart 2005, 19:40 - İp: yok
maminci
maminci (üye)
Malatya / Doğa Fotoğrafçısı

Teknolojinin getirdiği yenilikler insan yaşamını fotoğraf alanında da kolaylaştırıyor fakat bu arada götürdükleri de var! Dijital fotoğrafçılık, film banyosu gerektirmemesi, hatanın anında giderilebilmesi ve daha pratik olması yönleriyle avantajlı gibi görünüyor ama aslında dijital fotoğrafçılık ile analog fotoğrafçılık 'iki farklı sanat alanı' bence. Analogta daha çok, var olanı en iyi biçimde resmetme çabası yatarken, digjitalde ise görüntü üzerinde her çeşit oynama imkanınızla ortaya hayal gücünün de girdiği ürünler çıkarılabiliyor, bu da bir zevk ve tarz meselesi bence. Bir başka konu, analog fotoğrafçılıkta, fotoğrafçının bilgisi arttıkça sonucun daha iyi olduğunu görürsünüz ve acemiliğinde de ustalığında da çeken aynı zevki alır ama dijital fotoğraf makineleri neredeyse herkeste var bu durum fotoğrafçılığın saygınlığını 'düşürüyor', ayrıca daha önce analog kullananların çoğu dijitalden aynı hazzı almadıklarını belirtiyor. Ne fotoğrafı çekeceğinize karar verip ona göre analog veya dijital seçimi yapmalısınız..

 

Tarih: 30 Mart 2005, 22:49 - İp: yok
elwin
elwin (üye)
Yalova / Amatör

haklısnız ..
bende dijitalin istediğim ayrıntıları bana verebileceğini düşünmüyorum..dediğiniz gibi dijitalle daha çok bilgisayarında sayesinde hayal gücünüzle daha yaratıcı ve gerçek dışı görüntüler elde edebilirsiniz..ama benim istediğim çevremdeki ve doğadaki ayrıntıları çekebilmek..
buyüzden analog daha uygun sanırım..
cevaplar için sağolun maminci ve alito

 

Tarih: 31 Mart 2005, 10:33 - İp: yok
alito
alito (üye)
İstanbul / Amatör

Dijital fotoğrafların görüntü işlemcilerinde değiştirilerek fotoğraf yaratılması tartışmalı bir konu da yapılması şart değil ki.Bugün en gelişmiş bir dijital makine tamamen klasik fotoğrafçılık yapmak üzere kullanılabilir.Yüksek megapixelli bir makine ile büyük boy pırıl prıl, klasik fotoğraf sınıfında fotoğraflar çekilebilir,çok kimse de yapıyor bunu zaten.

Çok eski bir analogcu ve yeni dijitalciyim,dijital fotoğraflarımı bilgisayarda sadece eskimiş monitörüm daha aydınlık göstersin diye değiştiriyorum.
Yeni başlıyorsunuz,çevremdeki ,doğadaki ayrıntıları çekmek istiyorum diyorsunuz.Bunu sadece renkli baskı elde etmek üzere yapacaksanız eğer dijitalle daha iyi sonuç alırsınız diyorum ben.Bugün bir sürü para verip yeni nesil gelişmiş bir analog alacaksınız,üzerinde düşük kaliteli bir standart zoom olacak,sonra en fazla 13x18 baskılar yaptıracaksınız öte yandan 3 mp lik bir dijitalle ayni fotoğraf daha net daha pırıl pırıl çekilebilir olacak, çekim ve baskı pratikliği vb gibi dijitalin diğer avantajları cabası.
Kendimden örnek vereyim:Çok kaliteli analog makineler kullandım zamanında.Canon A75 imle çektiğim fotoğrafları bastırdığımda eski renkli baskılarımdan daha güzel çıktıklarını görüyorum.Ama diapositiflerime baktığım zaman dijitalin daha çok yol katetmesi gerektiğini de görüyorum.
Kolay gelsin,iyi fotoğraflar.

 

Tarih: 31 Mart 2005, 13:34 - İp: yok
tıram
tıram (üye)
İstanbul / Amatör

slm arkadaş digital bence tembelik bak ekrana olmadı sil fakat uzun kısa vade ucuz ..... analogda ise beklemek var sabretmek var daha iyi icin caba var filim banyo tab masrafına karşı dünya daha dikkatli bakmak var ... digitalde teyze kızları hemen müdahale eder ğüzel cıkmamışım HEMEN SİL,,,,,,önlem olarak eos 300 analog kullanıyorum yada calışıyorum

 

Tarih: 2 Nisan 2005, 19:31 - İp: yok
buba
buba (üye)
İstanbul / Amatör

yani bizim gibi amatörler için bence analog ağır gelir. bence senin için dijital daha iyi olur çünkü begenmediğinde hemen sil ama analogta fotograf tap edilmeden fotografın nasıl olduğunu anlayamıyoruz ve o an kaçabiliyo. hem bilgisayara hemen atıp photoshopta da oynama olanağın var.

 

Tarih: 3 Nisan 2005, 16:42 - İp: yok
sdigis
sdigis (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba
senin fotograftan ne istediğine bağlı arkadaşım.şayet aile,gezi fotoğrafı falan cekeceksen hiç analog makine alma bence .piyasada çok ucuz ve kaliteli dijitaller var.yok ama dia pozitif filmler kullanıp fotograf çekeceksen sr tip makine almanı öneririm.hoşçakal.

 

Tarih: 4 Nisan 2005, 20:15 - İp: yok
_naruto_
_naruto_ (üye)
İstanbul / Amatör

Yaşasın analog

 

Tarih: 14 Mayıs 2005, 23:00 - İp: yok
adopro
adopro (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

arkadaşım artık analog işi bitti eğer teknolojiye ayak uydur mak istiyorsan dijital al nikon ürünlerini araştır sana nikon dijitalleri önerebilirim.

 

Tarih: 16 Mayıs 2005, 21:18 - İp: yok
  • 1