chordata
chordata (üye)
İstanbul / Meraklı

Analog Makinemi Kompakt Makinemi ?

Merhaba arkadaşlar ben bir fotoğraf makinesi almayı düşünüyorum elimde bir kodak easyshare c813var ama bu bana yetmiyor,asıl isteğim dslr bir makine almak ama şuanki maddi durumum ona elvermiyor malum öğrenciyim,o yüzden analog düşünmeye başladım bi kaç model baktım: Asah pentax sp1000 ve pentax k1000 ama bir yandanda aklım kompakt bir makine olan fujifilm finepix 2950de ben taksitle almaya düşündügüm için napıcagımı bılmıyorum açıkcası bi yardım ederseniz sevinirim,çekmek istediğim fotoğraf türü daha çok porte,sokak resimleri,gece resimleri,evler.

Tarih: 8 Mart 2012, 17:41 - İp: 78.***.**8.124
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Bence analogu bu saatten sonra düşünmeyin.Benim 3 analog makinem var.Ama çektiğim fotoğrafların %99'unu dijitalle çekiyorum.Kaliteli banyo ve baskı yapan yer bulma sıkıntısı beni iyice soğuttu filmden. Bir kaç yıla kadar film bulmak da imkansız hale gelecek sanırım.Ama dijitalin yanın da analog bir makinem de olsun derseniz uygun fiyatlı bir filmli makine alabilirisniz.

 

Tarih: 8 Mart 2012, 20:00 - İp: 78.***.**2.237
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Kompakt makina gerçekten kompakt olmalı, cebe sığmalı. Burada cebe sığmasından kastım hem fiziksel olarak küçük olması, hem de finansal olarak küçük olması, fiyatının 300 TL'yi aşmamasıdır. Küçük sensörlü, "büyük cüsseli" birşeye haddinden fazla yatırım yapmamalı insan.

Film kullanacaksanız en ucuzundan Canon EOS SLR alın, hem en dandik modeli bile sizin beklentinizi aşar, hem de yarın öbürgün Canon DSLR edinirseniz aynı lensi, flaşı vs. kullanmaya devam edebilirsiniz. Aynı şey Minolta AF lensler için de geçerli, Minolta AF lensler bugünkü Sony SLR/SLT gövdelerde eksiksiz çalışır. Nikon ve Pentax'ın eski lenslerinin bugün hangi makinada hangi özellikleri destekleyerek çalıştığını bilmekse tam bir uzmanlık işi, seçiminiz Nikon veya Pentax olacaksa bunu göze alın.

Alacağınız SLR :
1. P A (Av) , S (Tv), M modlarında çalışabilmeli
2. AF yapabilmeli
3. Kendinden flaşı olmalı

İstanbul'da oturan birisi olarak film bulmakta ve iyi banyo yaptırmakta sıkıntı yaşamadığımı söyleyebilirim.

 

Tarih: 9 Mart 2012, 08:14 - İp: 78.***.**8.242
r.oncul
r.oncul (üye)
Nevşehir / Amatör

bende analog minolta var. af lensi var. otomatik çekim . makro vs.. çekim modları falan da mevcut. ancak banyo ve tarama da cok kalite kaybı yaşıyorum. kompakt makinem bile daha iyi sonuçlar veriyo... bence değmez almayın slr like bile daha iyidir...

 

Tarih: 9 Mart 2012, 18:00 - İp: 78.***.**5.183
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

r.oncul, işte benim derdim de bu.

 

Tarih: 10 Mart 2012, 02:03 - İp: 78.***.**3.1
perfutkan
perfutkan (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

bence siz aramadığınız için bulamıyorsunuz... madem memnun değlsiniz banyodan ilinizdeki üniversitelerdeki fotoğraf topluluklarına başvurun çoğunun karanlık odası var. belli bir ücret karşılığı(aylık 10 lira veriyorum mesela ben) size kullandırtıyorlar haa biz üşengeciz bir yere gidemeyiz bir şey yapamayız diyosanız o zaman niye analog aldınız doğru soru olur. analog emek istiyor armut piş ağzıma düş pek mümkün değil... bu arada karanlık oda için nereye gidiyorsun diyorsanız yıldız teknik üniversitesinde bir adet mevcut beşiktaş kampüsünde...

#perfutkan' tarafından 10.03.2012 11:01:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Mart 2012, 10:59 - İp: 217.***.**5.247
r.oncul
r.oncul (üye)
Nevşehir / Amatör

nevşehirde maalesef öyle bir imkan yok. burdaki fotoğrafçıların bile karanlık odası artık yok. butun hepsi 1 tane ortak bir yerde yapıyorlar bu işi. orada bile kaliteli olmuyorsa bu işler uğraşmaya gerek yok.

 

Tarih: 10 Mart 2012, 13:48 - İp: 78.***.**6.139
selinkr
selinkr (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben de dslr sevdasına düşmüştüm,öğrenciyim ve peşin alamazdım.Para biriktirip hayyam pasajından almayı düşünüyordum fakat bir anda analog makineleri farkettim. Hem çok çok uyguna gelecek hem de fotograflarda tam istediğim renk tonlarını yakalayabilicektim.Banyo sorunu olacağını hiç düşünmeyin çünkü bu işi sirkeci civarında yapan çok.Ayrıca analog bir makinede fotograf çekmenin zevki hiçbir dslr yok.Dslr de kullandım analog da,dslr sizi yönlendirir size fotograf çektirir ama analog bir makine sadece size aracı olur.

 

Tarih: 11 Mart 2012, 18:08 - İp: 85.***.**1.148
perfutkan
perfutkan (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

@selinkaradayi katılmamak mümkün değil insanlar alışmış enstanteneyi isoyu diyaframı herşeyi dslr yapıcak bende photoshop yapıcam sonrada bu fotoğraf benim olcak geçiniz tembellikse dslr fotoğrafsa analog...

 

Tarih: 11 Mart 2012, 21:09 - İp: 217.***.**5.25
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

İstanbulda yaşayanlar sanırım her yeri İsanbul sanıyorlar. Bu ve benzeri sitelerde nedense Türkiye sadece İstanbul'dan ibaretmiş gibi bir algı var sanırım.
Filmli makine kullanmanın zevki vb farklıdır.Ancak;
-DSLR makinelerde de diyaframı, perde hızını,netlemeyi vb siz kendiniz elle ayarlayabilirisniz.
-Filmli makinelerin hepsi de tamamen manuel değildirler.Sadece denklanşöre basmaktan başka bir uğraş gerektirmeyen filmli makineler de vardır.
-İsterseniz DSLR makinenizde eski lensleri kullanarak; diyafram ve netlemeyi eski usul elle yapabilirsiniz.(Ki ben öyle yapıyorum.)
-Filmli makineler sadece siyah beyaz fotoğraf çekmezler.Renkli film de kullanabilirisniz.Karanlık odada siyah-beyaz banyo ve baskı hadi neyse de renkli zor iş.

İstediğiniz marka ve özelliklerde film bulma sıkıntısı, doğru dürüst banyo yapan yer bulamama sıkıntısı nihayetinde bir gerçek.Özellikle küçük şehirlerde.

Filmli makine kullanmak(özellikle manuel netleme yapan eski makineleri) çok zevklidir.Ama bu, gerçekleri de göz ardı etmeyi gerektirmez.
Not:Ben Zenit 12XP, Minolta X-700 ve Canon 55 makinelere sahibim.Elimde bir çok da eski lens vardır.Bu makine ve lesnleri kullanmayı da bilirim.Ama filmi mükemmel pozlamanız size mükemmel fotoğraf baskıları alacağınzı garantilemez.

 

Tarih: 12 Mart 2012, 01:25 - İp: 78.***.**5.61
ismailfidan
ismailfidan (üye)
İstanbul / Amatör

slr/dslr seçimi tamamen sizin fotoğraf makinesini ne amaçla, hangi sıklıkla, zaman kaygınız olup olmamasıyla alakalı birşey.yani bu daha iyi bunu al, bu daha kötü bunu alma diyemeyiz.sizin fotoğraftan beklentinizle alakalı.
örnek vereyim, güzel bir kompak makinem var, 2-3 yıldır belkide 1000lerce fotoğraf çektim.arasından aklıma kazınmış olan, belleğimde yer eden fotoğraf sayısı sanırım bi elin parmağını geçmez.
bu sene bi şekilde zenit am marka 50mm f2.0 lensli bi analog makine aldım.şuana kadar henüz 1 renkli 1 sb makara çıkarttım.2sindede mükemmel sonuçlar aldım.heleki portreler mükemmel.toplam 72 poz aldıysam 15 tane çok beğendiğim fotoğrafım oldu.
tabi analog makineyle çekim zevkininde ne kadar keyifli olduğunu tatmış oldum.
şunuda belirtmem lazımki bulunduğunuz yerde banyo yapan yer yoksa yada kötü banyo ediyorsa analog fotoğrafçılık sizin için zor olur.gerçi makaraları istanbula kargolayıp çıktı olarak gönderen yerler var.onları kullanabilirsiniz.mesela 5 makarada bir gönderim yapsanız kargo ücreti tek olacağından kendi ilinizde baskı almış gibi olursunuz.ben eskişehirdeyim ve şanslıyım.karanlık odaya bile girip filmleri beraber banyo edebiliyorum.
analog makina alacaklar fotoğraf makinasından beklentilerinden önce fotoğraftan beklentilerini gözden geçirsinler.

 

Tarih: 12 Mart 2012, 13:10 - İp: 46.***.**7.217
  • 1