geceyuruyen78
geceyuruyen78 (üye)
Karabük / Amatör

Analog Makine Ayarları Lütfen Yardım !

Öncelikle Merhaba;

16 Yaşındayım, fotoğrafçılıkla uğraşıyorum hobi olarak. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum analog makineyi, Canon A1 var elimde, fakat ISO ayarlanmıyor. Yani bi yuvarlak var ASA yazıyor üzerinde, 1/2 - 1/4 değerleri var bir de 1280e kadar sayılar var fakat yuvarlak çevrilmiyor ayarlanmıyor ISO. Enstantene ve diyaframı ayarlayabiliyorum, fakat onları da değerleri nerde, nasıl havada kaç almalıyım bilmiyorum, o yüzden sadece gün ışığında çekebiliyorum. Bulunduğum şehir Karabük, ve fotoğrafçılık ölmüş gibi çok az kişi var böyle tutkusu olan, onlarda DSLR ile çekiyor zaten, sanırım analog kullanan bir ben kaldım ama halimden memnunum çok güzel bir makine. Neyse, bi fotoğrafçıyla anlaştım banyoyu falan ona yaptırıyorum oda çok pahalı olduğu için hani az fotoğraf çekiyorum yada paralı çekiyorum. Şimdi asıl konuya dönersek sizlerden öğrenmek istediğim: Nerde, hangi alanda, şu ışıkta hangi ayarları almalıyım. Enstantene ve diyafram kaç almalıyım. Mesela karanlıkta yanan bir mumu çekerken kaç alırım bu değerleri. Bunları bilen bir analog kullanıcısı varsa lütfen yardımcı olsun, eğer bu değerleri daha iyi öğrenemezsem, daha çok para harcıycam, öğrenciyim zaten çok masrafım oluyor bu konuda :/. Yardımcı olursanız teşekkürler lütfen bekliyorum..

Tarih: 29 Eylül 2012, 07:26 - İp: 88.***.**8.125
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

srorunuzuncevabını iyi bilmiyorum lakin 400d alıp kullanmaya başlayabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-slr-canon-eos-400d?sorting=price_asc&viewType=Gallery

 

Tarih: 29 Eylül 2012, 12:38 - İp: 88.***.**8.210
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

İki senedir analog kullanıp pozlamadan haberdar olmamanız ilginç;
-Analog makinalarda İSO ayarlayamazsınız, kullandığınız filmin iso/asa değerini makinaya tanıtırsınız. Tekerlek bozuk ise tamir ettirin.
-Makinanızda pozlamayı doğru ayarlayıp ayarlamadığınızı gösteren pozometre vardır. Kullanmayı öğrenin, eğer bozuk ise tamir ettirin.
-Bazı pozlama kuralları olsada (güneşli f16 gibi) şu ışıkta bu değerler ile çekin demek zor. Tecrübeli kullanıcı değilseniz pozometreye güvenin yada otomatik modda çekin.
-Diyafram, enstantane ve iso üçlüsü arasındaki ilişkiyi öğrenin ve kullanın.
-Tüm bilgilerin fazlasını internette ve temel fotoğrafçılık kitaplarında bulabilirsiniz.
Selamlar.

 

Tarih: 29 Eylül 2012, 22:31 - İp: 78.***.**5.160
evrendemir
evrendemir (üye)
İzmir / Meraklı

http://forum.netfotograf.com/analog/canon-a1-kullanimi-37807-1.html

 

Tarih: 1 Ekim 2012, 14:01 - İp: 78.***.**0.80
oguzhanoz
oguzhanoz (üye)
Antalya / Amatör

yeğen bende ae-1 var. onun iso yu o çarkın dışı tırtıllıdır azcık tırnaanla yukarı çekiver o işlevsel hale gelir zaten.

 

Tarih: 3 Ekim 2012, 01:53 - İp: 95.***.**4.133
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Temel kurallari bilmediginiz halde nasil para alarak fotograf cekiyorsunuz bilmiyorum..?! Her turlu isik ortaminda her turlu cekebilirsiniz, istediginiz sonuca bagli, karanlikta detay istiyormusunuz, veya isikli kisimlar tamamen yanmis mi olcak , yoksa tum fotograftaki isik dengeli mi? Sonra o film nasil yikanacak? 400 iso bi filmi 1600 iso gibi cekebilirsin , ozaman degerler farkli olcak ?Bu isin formulu olsa makinalarda pozometre olmazdi. Ansel Adams konumuna geldigimizde ozaman goz karari istedigimiz gibi sonuclar alabiliriz... Kompozisyonu kurduunuzda sizin icin onemli olan nesne golgede olabilir veya direk isik altinda olabilir - ozaman isler dahada zorlasiyor..

 

Tarih: 4 Ekim 2012, 13:07 - İp: 217.***.**3.225
mert1996
mert1996 (üye)
İzmir / Amatör
  • 1