cagdasezgin
cagdasezgin (üye)
İstanbul / Amatör

Analog Makine

Merhaba, Analog makine almak istiyorum. Bunun için yeterli bilgiye sahip değilim. Neye dikkat etmeli. Alırken nereleri kontrol etmeli bilmiyorum. Uzun sürede internette kaynak aradım fakat dijital makinelere oranla analog için fazla kaynak bulamadım. Hemen ayırdığım parayıda belirtmek isterim. Makine için yaklaşık 100 lira ayırdım. Daha düşükte olabilir. Zenit bunun için ideal midir? Bunun dışında önerebileceğiniz var mı? Zenit 12 uygun mudur?
Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler

Tarih: 8 Kasım 2011, 23:31 - İp: 85.***.**0.126
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Sizin durumunuzda birisi Zenit'le uğraşmasa daha iyi eder. Yani Zenit'e özel bir bir merakınız yoksa, makina sağlam mı, "olağan şüpheli" dediğimiz hastalıkları nedir, neresine bakmalı bilemezsiniz. Alırsınız, 2 gün sonra size masraf çıkarır daha pahalıya patlar.

1990'dan sonra üretilmiş, üzerinde P, A (Av) , S (Tv), M modları olan, kendinden flaşlı, AF yapabilen Canon, Nikon, Pentax veya Minolta makinaları tercih etmelisiniz. Bunlar kolay kolay bozulmazlar, kare sektirmezler. Dikkat : "hiç bozulmazlar" demiyorum, bozulma ihtimalleri çok daha düşük diyorum.

Bunlar Zenit'e göre pahalı olabilir ama makinada sorun çıksa 2-3 makara yaksanız, masraf çıksa maliyet aynı olacak, zahmeti, hayalkırıklığı cabası.

 

Tarih: 9 Kasım 2011, 16:53 - İp: 88.***.**3.224
  • 1