cibuti
cibuti (üye)
İzmir / Meraklı

Analog

Herkese merhaba. Analog konusunda çok az bilgiye sahibim. Yaklaşık bir aylık bir zaman zarfının sonunda Minolta x700 ve Olympus Om-1 olarak belirledim seçeneklerimi.

1-)Şu ilana rastladım.Minolta x700 İki adet lens olması fiyatın haklı olabileceğini düşündürdü bana. Sizce alınır mı yoksa görmezden gelip aramaya devam mı edeyim?

2-) Öncelikli olarak İzmir ve Denizli olmak üzere, satılık Minolta x700 veya Olympus Om-1 gören, duyan, bilen varsa yazabilir mi?

#Cibuti' tarafından 03.09.2014 20:55:35 tarihinde düzenlendi.


#Cibuti' tarafından 04.09.2014 21:17:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Eylül 2014, 20:54 - İp: 88.***.**1.143
cibuti
cibuti (üye)
İzmir / Meraklı

Yardımcı olabilecek analogcu arkadaşlar yok mu?

 

Tarih: 11 Eylül 2014, 00:58 - İp: 88.***.**9.220
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Fotograf makinasi secimi aslind agorundugunden daha onemli ola bilir. Bir insanin cekecegi ve yonelecegi cekim stilini tamamen etkiliye bilir... sokak mi, protre mi, manzara mi, vahsi yasam mi..
Simdiye kadarki fotografcilik deneyimin nedir?

 

Tarih: 11 Eylül 2014, 09:26 - İp: 217.***.**3.225
cibuti
cibuti (üye)
İzmir / Meraklı

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Şu ana kadar bir kaç kare çekim haricinde fotoğraf makinesi deneyimim yok. Terimlere bir süredir aşinayım. Yani enstante, diyafram açıklığı, net alan derinliği, güneşli f/16 kuralı vb.. şeyler hakkında az çok kulak dolgunluğum var. Bunları pratiğe dökmek istiyorum. Daha çok anı olarak bende kalacak türden fotoğraflar çekmek var içimde şimdilik. Sokağa biraz daha yatkın gibi yani. Ara sıra da, fırsat buldukça gittiğim yerlerde çekeceğim.

#Cibuti' tarafından 11.09.2014 21:25:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Eylül 2014, 21:24 - İp: 88.***.**3.123
turntablism
turntablism (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Asilben tesekkur ederim. Forumda yaptigim son 10 yorumdan tek buna cvp geldi soru sorandan. Anlamaliyim ki su an sizi daha cok ilgilendiren elinize o karmasik yapidaki aleti alip onu kullanmak. Bu hissi ve zevki tatma arayisi icersindesiniz. Dogru tahmin edebildimmi. Makinanin kalitesi, icindkei mekanizma, cikarttigi ses, ince ayarlariyla fotografa hakimiyeti icinizi kipir kipir ediyor.

Veya durum baska turlu de olabilir. Fotografi cekerkenki zevktense , sonrasinda ortaya cikan fotografa bakarken alinan zevke onem vermek.

Ikinci durum fotografi biraz daha iyi yonde etkiler. Cunku makinaya bagamli degilizdir, ayarlarla ugrasmak , makinaya tapmak degildir amacimiz , iyi bir kare yakalamaktir. O anda duruma uygun bi makinayi daha kolay secer insan. MEsela sokakta goze batmamak icin kucuk bir Smena8, veya Minox makina, veya cep telefonu. Ama bunlarin hicbiri minolta gibi tank gorunumune sahip degildir, basittirler, amaclari sadece fotograf cekmektir ama cogu s1k1nt1l1 anda bir yere yoneltip tusa basablirsiniz cekmek icin. Ama olympusu dogrultmadan once dusunursunuz, utanirsiniz bazen, simdi insanlar ne der. Ben simdi durup bunu ceksem bana bakarlar mi, ben en iyisi bu fotografi sokaklar biraz daha bosken cekeyim gibi dusunceler gelebilir. Ozaman makina sadece tasidigimiz agir birseye donusur cunku herzaman kullanmaya korkariz. Etraftakilerin ozeline girme hissi uyandiirir bazen buyuk makina... Tum bu dusunceler tabiki sokak fotografi icin gecerli. Insan manzara cekerken bunlar onu ilgilendirmez, akraba cekerkende ilgilendirmez, porte de oyle... ama hayati resmetmek zordur.. Ama en can alici fotograflarda hayattan cikmistir. Hayat kucuk kullanisli ve bazi ayarlarini otomatik yapabilen bir makine gerektirir belkide.. yeni basliyan biri icin onemlidir bu seyler. Cok yillik bir fotografci okadar alismistir ve hakimdirki duruma eminim buyuk formatla bile cekebilir sokagi belki kim bilir... Seciminizde basarilar. Ben Bulgaristanli oldugum icin makinayi nereden alabileceginiz konusunda pe k yardimci olamiyorum, kusura bakmayin (isterseniz Bulgardan alin, fiyatlar cok normal. Turkcemin kusuruna bakmayin..)

 

Tarih: 12 Eylül 2014, 10:20 - İp: 217.***.**3.225
cibuti
cibuti (üye)
İzmir / Meraklı

Aslını söylemek gerekirse iki durumda benim fotoğraf çekme isteiğimin temelinde yatıyor, zaman içerisinde değişkenlik arz etseler bile. Fakat kararımı Minolta yönünde verirken birinci durum biraz daha ağır bastı. Gerek görünüşündeki ağırlık( veya olgunluk/oturaklılık diyeyim ben ona), gerekse hakkında duyup okumuş olduğum olumlu yorumlar beni Minolta'ya yönelten etkenler oldu. Bu arada daha önce de dediğim gibi Olympus Om-1 hakkında da çok iyi şeyler duydum ve gördüm. Bu yüzden onu da ihtimaller dahilinde tuttum. Yani bahsettiğiniz, sokaktaki rahat çekim olayını göz ardı etmişim, fakat şu an düşününce Minolta ve Olympus hala cazip seçenekler olarak görünüyor bana. Şu anda sizden ve forumdaki diğer analog kullanıcısı arkadaşlardan ricam, bahsettiğim ilan hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum yapmaları. Bu ilana ek olarak, 250 Tl fiyatında bir Minolta x700(fakat bu tek lens 28 mm f2.8) daha var ve ikisi arasında kalmış durumdayım. Tabi önceliği bu ilanlar almışsa da, haricindeki satımlara da açığım her zaman. Orada fiyatların uygun olduğunu pek çok forumda vb yerlerde okumuştum. İzmir kargo açısından sıkıntı oluşturmayacağını düşündüğüm bir il olsa da, gümrük vs. işlerinden pek anlamadığım için o işe girmeyi hiç düşünmedim.

 

Tarih: 12 Eylül 2014, 12:21 - İp: 88.***.**3.123
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Bende X700 var.Bir makara film çektim sadece.Şimdi kutuda duruyor.Ben ebay'den almıştım.Ben bu vakitten sonra filmli makinelerle fotoğrafçılığın pek pratik olamadığını düşünüyorum. Kolay gelsin.

 

Tarih: 12 Eylül 2014, 16:52 - İp: 92.***.**3.80
  • 1