hilal12345
hilal12345 (üye)
Konya / Amatör

Tripod

Arkadaşlar tripod alıcam araştırdım biraz ama tabi kullananlara sormak lazım. su terazisi nedir. birde tripod alırken nelere dikkat etmeliyim? şimdiden teşekkürler.

Tarih: 8 Temmuz 2012, 13:30 - İp: 78.***.**7.196
burak33
burak33 (üye)
Ankara / Meraklı

su terazisi bildiğiniz inşaatlarda kullanılan su terazilerinden bizim kullanma amacımız ise makinanın ufuk çizgisine paralel bir şekilde konumlamasını sağlamaktır yani makina düz mü değilmi su terazisinden kolaylıkla ayarlayabilirsin.

alacağın tripot öncelikle hafif olmalı yani bir yere gittiğin zaman tripotu ağır veya çok büyük diye evde bırakmayacağınız bişey olmalı. ve son olarak makinanızın ağırlığını kaldırabilmeli. bu ne demek derseniz makinanın ağırlığını kaldırmayan bir tripotta çekim sırasında kaymalar olur titremeler olur buda fotoğrafın netliğini etkiler makina ve objektifinize uygun ağırlığı kaldırabAailen bir tripot şeçin

 

Tarih: 8 Temmuz 2012, 22:16 - İp: 78.***.**5.163
hilal12345
hilal12345 (üye)
Konya / Amatör

teşekkür ederim peki makinamın ağırlığını kaldırıp kaldıramadığını nasıl öğrenicem ?

 

Tarih: 9 Temmuz 2012, 13:08 - İp: 78.***.**4.87
ugurbelen
ugurbelen (üye)
Ankara / Amatör

merhaba hilal tripot alırken bence agırlıgı ve saglamlıgına dikkat etmelisin. plastikten ziyade metal olması ve ayakların zemine uyumu önemli. öne cıkan kalitede ödün vermeyen modeller var. araştır internette. tabi biraz kalite dersen paraya kıyacaksın
fotografcılık hayatında başarılar dilerim

 

Tarih: 21 Temmuz 2012, 23:05 - İp: 212.***.**4.3
azagthoth
azagthoth (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

4 ay önce tripod almak için araştırma batağına düşen biri olarak size söyleyebileceğim şunlardır;

Bir tripod almak için öncelikle hangi fotoğraf makinasını kullandığınız önemlidir. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi fotoğraf makinasının ağırlığını ve kullandığını objektifin ağırlığını, kendi web sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Bunları öğrendikten sonra aşağıdaki linkte örneğini verdiğim sayfada göreceğiniz "Taşıma Kapasitesi" sizin makinanınız ağırlığına eşit ya da biraz daha büyük olmalı.

http://www.klasfoto.com.tr/Manfrotto-MKC3-H01-Compact-Photo-Movie-Kit-Siyah,PR-4214.html

Bir de tripodlardaki kafalar var. Çekim tarzınıza göre "Ball Head" veya "Three-way" kafalar mevcut. Ball headler genelde action sporlar veya kuş fotoğrafçılığı için iyidir düye düşünüyorum. Manzara fotoğrafçılığında ise genelde "Three-Way" kafalar kullanılıyor. Bu kafalarda zaten 3 kol vardır. Bunlar kafanın hareket yönlerini kontrol eder.

Tripodda bacakların sağlamlığı çok önemlidir. Bu nedenle genelde Manfrotto,Benro gibi ürünler tercih ediliyor. Ancak daha yeniyseniz Slik'in de düzgün modelleri var diye biliyorum.

Bunların haricinde tripod'un kendi ağırlığı da önemlidir. Mesela bende markasız bir tripod vardı. 4 gün boyunca sabah 07:00 gece 01:00'e kadar sırtımda taşıdım. Ciddi ağrılarla uğraşmıştım. Bu nedenle çok gaziyorsanız çok ağır olmayan ortalama kafa ile birlikte 1,5 kg olan Manfrotto MKC3-H01 Compact Photo ve ayrıca Amerika'da bulduğum kafa ile birlikte 1,3 KG olan Oben AC-1400 4-Section Aluminum Tripod with BA-00 Ball Head fena gözükmüyor.

Şunu unutmayın ki 2 ayrı tripod kafasını da kullanmanız mümkün. Bu nedenle, manzara çekiyorsanız ve çok seyahat eden biriyseniz, ayrıcaçok sırtınızda dolaştıracaksanız three-way yerine ball head kafa almanız da mümkün olacaktır.

En son olarak tripod bacaklarının kilitleme mekanizmaları konusunda da birşey okumuştum. Bazıları kilitli, bazıları ise çevirmeli mekanizmalardır. Bunların hangisi iyi diye sorarsanız genellikle mandal mekanizmaları olanlar yoğunlukta. Ancak çevirmeli olanlar sanırım daha iyi. Tabi olan markaya bağlı. Bende Manfrotto 190XProb var ve manfrottonun mandal mekanizması gerçekten süper. Dandik bir marka alırsan muhtemelen belli bir süre sonra yalama olacaktır.

Yanlışlarım mutlaka olmuştur şimdiden kusura bakmayın.

Saygılar.

#azagthoth' tarafından 14.12.2013 10:28:46 tarihinde düzenlendi.


#azagthoth' tarafından 14.12.2013 10:36:33 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Aralık 2013, 10:27 - İp: 212.***.**5.194
  • 1