umtbyrktr
umtbyrktr (üye)
İstanbul / Amatör

D3100’ün Yanında Verilen Aksesuarlar

Arkadaşlar iyi akşamlar. 2 gün önce aldığım Nikon D3100'ün yanında ferrit çekirdeği ve dk-5 göz merceği kapağı verildi, fakat ben bunların ne işe yaradıklarını bilmiyorum. İnternette araştırma yaptım fakat hiç bir döküman bulamadım. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Tarih: 13 Eylül 2011, 21:25 - İp: 78.***.**5.72
emreaksoy
emreaksoy (üye)
Antalya / Amatör

Dk-5 bakaç kapağı
"Bu ufak plastik, bakaç için. Normalde orada bulunan plastiği söküp yerine takıyorsunuz. Bu sayede makinenin arkasından gelen bir ışık, bakaç içine kaçamıyor. Eğer makineniz, özellikle arkasında sizin olmadığınız tripodlu kullanımlarda, arkadan ışık alıyorsa, iki şey olabilir. Birincisi bakaçtan giren ışık bir ihtimal algılayıcıya düşebilir. Bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünmekle birlikte, ayna sistemi eskimiş bir makinede risk daha büyük. Normalde ayna kalktığında, bakaçtan gelebilecek bir ışık algılayıcıya ulaşamaz. Ama hafif bir aralık söz konusu olursa bu mümkün.

Esas problem, buradan gelen ışığın ölçüm sistemini yanıltması ve hatalı pozlamaya sebep olması. Eğer elle pozlama yapıyorsanız problem yok. Ama ölçümü makineye bıraktıysanız, bakaçtan gelen ışık yanlış ölçüme sebep olabilir. Bu durum özellikle uzun pozlamalarda soruna yol açabiliyor. En ufak ışık sızıntısı uzun pozlanan bir gece fotoğrafında probleme yol açabilir. Bu sebeplerle makine arkadan ışık alıyorsa, bakaç kapatılır."



link

#emreaksoy' tarafından 14.09.2011 00:27:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 00:27 - İp: 78.***.**3.114
aslidmr
aslidmr (üye)
İstanbul / Meraklı

ferrit cekirdeği denilen seyler ise birini usb kablosuna tak diğerini ise alacağın bir micro hdmı kablosuna tak..eger yeni nesil bir ceptelefonun varsa onun sarj kablosuna bak nedemek istediğimi anlayacaksın..

 

Tarih: 14 Eylül 2011, 02:58 - İp: 88.***.**7.163
  • 1