Van Kedisi

deagressive

  • Van Kedisi

  • Kamera icon Canon EOS 450D
  • Lens icon Canon Efs 18-55mm Is
  • 1191
  • 12 Nisan 2009
  • Hayvanlar (Evcil) Kediler - Köpekler
  • Van yöresinde, Van halkı tarafından kediye “Pişik” denir. Van kedisi, yöre halkı tarafından yalnız bir süs kedisi veya fare ve böcekleri avlaması yanında, bir dost ve ailenin bir bireyi olarak kabul edilir.

    Van kedisinin eskiden yaz aylarını dağlarda, kış aylarını ise evde geçirdikleri söylenir. Bugün ise yaz aylarını Erek Dağı’nın sırtlarında avcılıkla geçiren ve kış aylarında evine dönen Van kedisine çok az rastlanır.

    Yöre halkı tarafından yere sürünecek kadar uzun-beyaz ipeksi kürklü uzun vücut yapılı kaplan yürüyüşlü, tilki kuyruğuna benzeyen uzun ve kabarık kuyruklu, değişik göz renkli (Diskromatopsi), zeki, çevik bir kedi olarak tarif edilen Van kedisinin temizliği, cana yakınlığı, oyunu çok sevmesi sahibine bağlı oluşu, onu nadide hale getiren başlıca özellikleridir. Ancak 1950’li yıllardan sonra Avrupalılar tarafından dünyaya tanıtılmaya çalışılmış ve bu eşsiz güzellikteki özellikleri tam olarak tanıtılmamıştır.

    Begenilerinize... Sarp ILHAN...

grafiker08
12 Nisan 2009

merhabalar,
güzel fotoğraf netlik ve kadrajda harika
tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim... Selamlar

deagressive
12 Nisan 2009

Begenmenize sevindim... yorumlariniz icin tesekkur ederim =)))
Saygilarimla...
Sarp ILHAN...

f.fayzin
12 Nisan 2009

DEAGRESSİVE
KARENİ GÜZEL SUNMUŞSUN..
TEBRİK EDERİM EVLAT.
FARUK FAYZİN AMCAN...

deagressive
12 Nisan 2009

tesekkurler faruk amca begenmenize sevindim. yorumlarinizi esgirmediginiz icin tesekkur ederim ))

pazarbey
12 Nisan 2009

biraz netlik zayıf ama harika görünüyor genede. Hele 2 farklı renkli göz muhteşem.

deagressive
12 Nisan 2009

netlik zayif dogru soyluyorsunuz ama zayif olmasinin nedeni dusuk isik , kedinin bir turlu poz vermek istememesi ve huysuz olmasi , dusuk isikta 50mm f1.8 lens kullanmayip 18-55mm IS lens kullanma yanlisligimdir... 50mm f1.8 ile cekipte koyucam buraya hic merak etmeyin siz =)))
yorumlariniz ve elestirileriniz benim icin cok onemli,cok tesekkur ederim =)))

ellez52
12 Nisan 2009

öndeki göze odaklanıp arka (mavi )göz flu kalmıs biraz cık amma.. verilen bilgiyede ayrıca tesekkurler ellerinze sağlık

deagressive
12 Nisan 2009

yorumlariniz ve elestiriniz icin cok tesekkur ederim... daha iyisinide sunacagim sizlere =)))
saygilarimla =)))

pinar.p
17 Kasım 2009

cnm çok güzel olmş ellerine sağlık

deagressive
17 Kasım 2009

tekrar ve tekrar tesekkur ederim pinarcim =)

altayphoto
4 Şubat 2013

Güzel kare elinize sağlık...

trombone
4 Şubat 2013

dik kadrajda ilgi çekici ve başarılı bir kare olmuş tebrikler.
selamlar...