ilhami_27
ilhami_27 (üye)
Gaziantep / Amatör

Sony W1

slm benim size soracağım konu sizce sony w1 iyi bir makine mi? yani iyi fotografcılığa yeni başlayan biri için iyi bir makine mi?

Tarih: 12 Ekim 2005, 20:19 - İp: yok
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Merhaba ben can çok profesyonel değilim ama ben de senin gibi bir yerden başladım baya zaman geçti..Şimdi w-1 in iyi bir makine olduğunu hatta bi zamanlar benim de gözde makinelerimden biri olduğunu önce belirteyim.Ama bu sorunun cevabı senin beklentilerine göre verilmeli aslında.Eğere heryere cebinde götürebileceğin güzel fotoğraf çeken basit bir makine istiyosan w serisi süper..Fakaaat ben fotoğrafçılığa meraklıyım bu yönde kendimi geliştirmek istiyorum diyorsan daha detaylı ve manuel ayarları olan bir makine edinmen daha iyi olur.Şöyle söyliyeyim imkanın varsa yani bu makineyi yakın zamanda veya iyice çözdükten sonra değiştirebileceksen sorun değil ama tek şansın varsa ve fotoğraf işini çözmekse amacın,manuel ayarlar önemli..Son olarak örnek vereyim ben ilk başladığımda amacım sadece fotoğraf çekmekti ama kendimi geliştirince aldığım makine isteklerime cevap veremedi ve değişitirmek zorunda kaldım w1 harika makinedir ama ben senin yerinde olsam o fiyat civarında veya biraz daha ekleyip manuel ayarları olan bir makine alırdım.

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 19:00 - İp: yok
ilhami_27
ilhami_27 (üye)
Gaziantep / Amatör

slm can cevap verdiğin için sağol. bilmiyorum ben bu makineyi mayısta aldım ve çok araştırdım. bunu tavsiye ettiler. birde kendimi nasıl geliştiririm. sen nasıl geliştirdin.

 

Tarih: 15 Ekim 2005, 19:17 - İp: yok
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Aldığın makine süper hatta dediğim gibi ben bi ara w serisine kafayı takmıştım ama benim daha önceki makinem de özellik olarak onun hemen hemen aynısıydı neyse tavsiyeler doğru yani..Eğer fotoğraf çekmeye yeni başlamış biriysen bu makine seni fazla fazla karşılar.Zaten bu işe ilgin varsa zamanla ortaya çıkacaktır sanırım,ya bu makineyle güzel resimler çekip ihtiyaçlarını karşılayacaksın ya da benim gibi kafayı yiyip daha da ilerlemek isteyeceksin onu senin ilgi alanın belli edecek.Hemen örnek vereyim f değerinin shutter speed in ne olduğu?gibi soruların hiçbirinin cevabını veremezken şimdi fotoğraf işinde en basit terimler olduğunu öğrendim neyse acele etmeye gerek yok zamanla kendi kendine her şey olur valla bende öyle oldu,tabi meraklı bir kişilik olmamın da etkisi çok sanırım.Şimdi sana tavsiyem bu sitede fazla zaman geçir varsa fotoğrafçılıkla ilgili dergi vs.(bilgisayar dergileri verir sıkça)okuman temelini kavraman.En önemlisi ise makineni eline alıp bolca resim çekmen 6 ay,1sene sonra geldiğin yere inanamazsın.Makinen seni baya idare edecek zaten ona sen karar vereceksin.Ne zaman dersen ki artık daha üst sınıf bir makine alayım bu beni kesmez oldu o zaman gelişim sağlanmış demektir.Bunlar benim fikirlerim örnek olarak kendimi gösterebilirim valla aynen bende öyle oldu.

 

Tarih: 17 Ekim 2005, 20:13 - İp: yok
  • 1