fatuba
fatuba (üye)
Manisa / Haber Fotoğrafçısı

Sony A100 (acill Yardım))

Değerli üyeler.. geçtiğimiz hafta sony a100 ile eşim ve ben amatör olarak fotoğrafçılığa merak sardık. balkonumuzdaki kırlangıcın fotosunu çekmeye çalışırken havanın sıcaklığını düşünerek biraz su bırakmak istedik. ellerimde kalan suyu sonradan farkettim. gerçi 1-2 damla bişey geldi makinaya. lensi çıkarıp kontrol etmek istedim. geri takınca 4-5 saniye motor sesi geldi. önce 0X50 sonra 0X60 hatası verdi. 1-2 foto çektim ve tamamen kapandı. hiç açılmıyor. sizce sorun ne olabilir. İzmirde oturuyorum. Beni üzmeyecek bir servis biliyormusunuz?

Tarih: 8 Haziran 2009, 22:51 - İp: 78.***.**7.122
fatuba
fatuba (üye)
Manisa / Haber Fotoğrafçısı

mail: [email protected]

 

Tarih: 8 Haziran 2009, 23:20 - İp: 78.***.**7.122
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Ayıptır söylemesi yapılacak en kötü işi yapmışsınız. Sadece makınayı ıslatmamışsınız, bir de lensi açıp içeri su sızmasına sebep olmuşsunuz, dahası şansınızı fazla zorlayıp bir de o şekilde makinayı kullanmışsınız. Dünya üzerinde buna dayanacak bir makina yok.

Gerçi Pentax K10D, K20D veya Olympus E3 suya dayanıklı modeller, ama sadece su sızdırmayan lensler üzerlerine takılıyken. Aslını ararsanız sadece ıslak elle tutarak hiçbir makinayı kolay kolay bozamazsınız, ama lensi çıkarınca, işte o zaman durum kötü.


Aklınızda bulunsun, elektrikli veya elektronik herhangibir aletin içine su sızdığından şüphe ediyorsanız asla ve asla kullanmaya devam etmeyin, derhal elektrikten çekin veya pilleri çıkarın, kuruduğundan iyice emin olana kadar bekleyin. Böylece suyun kısa devreye yolaçıp elektronik devrelere zarar verme ihtimalini bir nebze düşürürsünüz. Aynı durum hassas mekanik aksam içinde geçerli ( perde, ayna, AF motoru, diafram selenoidi ve gövde içi stabilizasyon, bunlar mekaniktir)

Bir de sizin sağlığınızla ilgili bir durum var. Malumunuz flaş denen meret yüksek voltajla yüklenmiş kapasitansla çalışır, aynen elektrikli şok cihazları gibi. Flaşı ıslak kullanmak tehlikelidir.

Şimdi gelelim sadede :

Muhtemelen makinanızı Manisa'daki en yetkili etkili Sony servisine vereceksiniz, o da makinayı istanbula Mekel Elektronik (Maçka) veya Özenis'e (Sirkeci) yollayacaktır. Böyle bir makina muhtemelen daha önce kendilerine gelmediği için bu durumu Sony'nin merkezine telefon ettikten sonra olayı idrak edecek ve durumu size bildireceklerdir.

İstanbul'a git gel, stokta parça yoksa bekle falan, çözüm zaman alabilir. Meselnin bir de maliyet kısmı var. Olayı garanti kapsamında yutturabilir misiniz bilemeyeceğim (bence yutmazlar) ama mesele basit tek bir parçanın değişmesiyle hallolabileceği gibi, lensi açıp üstüne bir de çekim yaptığınız için aynayı, perdeyi bozup, sensörü, stabilizasyon selenoidlerini ve en kötüsü kısa devre yüzünden anakartı yakacak kadar tatsızlaşabilr. Fatura hakkında hiçbir fikrim yok, ama kabarık olursa şaşırmam.

Sony/Minolta servis tecrübemi sizinle paylaşayım :

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=18762

 

Tarih: 9 Haziran 2009, 00:44 - İp: 85.***.**2.206
fatuba
fatuba (üye)
Manisa / Haber Fotoğrafçısı

aslını sorarsan objektifin içerisine su girme ihtimali yok denecek kadar az. makinaya gelen su sadece 3-5 damladan ibaret. ama sanırım problem ayna ile oynamamdan kaynaklandı. önce 0X50 sonra 0X60 hatası verdi. sonrada tamamen kapandı. su ile ilgili bir problem olacağını sanmıyorum. gelen seslere bakarsak aynadan kaynaklandığını sanıyorum amatörlük kötü

 

Tarih: 9 Haziran 2009, 01:09 - İp: 78.***.**7.122
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

servise verirken ne olduysa aynen anlatın. Aynen anlatınki onlarda hatayı aramakla vakit kaybetmesin.

 

Tarih: 9 Haziran 2009, 01:33 - İp: 78.***.**7.44
fatuba
fatuba (üye)
Manisa / Haber Fotoğrafçısı

izmirde güvenebileceğimiz bir servis tanıyor musunuz?

 

Tarih: 9 Haziran 2009, 01:41 - İp: 78.***.**7.122
  • 1