hi-tough
hi-tough (üye)
Ankara / Amatör

Pentax Teknik Servisi ???

Pentax ürünlerinin Türkiyede teknik servis durumu nedir. Bugün biyerle görüştüm Pentax ın teknik servisinden memnun olmadıkları için satmadıklarını falan söyledi benimde kafam karştı tam k100d alma arefesinde. Yani ABD den ürün getirtme ihtimalim de var. Arada 500 YTL falan farkediyo sizce değer mi ???

Tarih: 13 Şubat 2007, 12:41 - İp: 85.***.**8.186
pentaxser.
pentaxser. (üye)
İstanbul / Firma

Türkiyede pentax'ın yetkili servisliğini optik elektronik olarak biz yapmaktayız.O görüştüğünüz arkadaş anladığım kadarıyla satıcı bir firma memnun olmama sebebini bilmiyorum ama satıcı firmalarda müşteriye farklı markaları satmak amaçlı olarak bilmeden yorum yapabiliyorlar buda hoş birşey değil sonuçta biz servis olarak pentax'ın bütün fotoğraf makinalarına bakıyoruz.

 

Tarih: 13 Şubat 2007, 13:21 - İp: 85.***.**0.193
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Konu hizmet sektörü olunca insanların % 100'ünü memnun etmek imkansız gibi birşeydir. İnsanın doğası gereği...
6 değişik marka araç kullandım. Hiçbirinin servisinden memnun kalmadım. Hatta bazılarında hiç bir servisi beklentilerimi karşılamadığı için marka değiştirdiğim oldu. Bu nedenle hizmet sektöründe birisinin iyi dediğine de, kötü dediğine de inanmayın. Aynı şey değişik kişiler tarafından iki farklı yönde algılanabiliyor.

Pentax servisi ile henüz işim olmadı... Ama Bükey'den başlayan ilginin servislerinde de devam edeceğini tahmin ettiğimden, daha önce adını hiç duymadığım bu marka ürünü korkmadan aldım.

Hele bir de servisin derhal sorunuza cevap verecek kadar yakınımızda olduğunu görünce ne kadar doğru seçim yaptığımı anladım.

 

Tarih: 13 Şubat 2007, 15:34 - İp: 213.***.**1.171
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

Yaklaşık 3 hafta önce ufak bi dikkatsizlik sonucu makinam K10D yere düştü, görünürde bir tek alt kapakta kırık vardı sonra card errror mesajı verince ciddi bir problem olduğunu düşünerek Optik elektroniğe gönderdim. ertesi gün makinamın problemi ile ilgili Sunay bey bilgi verip benden değişmesi gereken parçaların okeyi aldı ve bir gün sonra makinam teslim edildi. Bu arada altını çizmek istiyorum makinam K10D yani Türkiyede satışına henüz başlanmış bi cihaz. Flash bordu, kart yuvası ve alt kapağı değişti toplam geçen süre 48 saat.

Makinamdan, Bükey Fotoğrafcılık'tan, ve teknik servis olarak Optik Elektronik'ten çok memnunum.

hi-tough arkadaşım sana Pentax'ın servisinden memnun olmadığını söyleyen satıcıya benim mesajımı okut.

Bende yorum yapmıyorum olay aynen yukarda olduğu gibidir.

Yorum sizin..



 

Tarih: 13 Şubat 2007, 18:31 - İp: 85.***.**8.161
hi-tough
hi-tough (üye)
Ankara / Amatör

Herkese çok teşekkür ederim. Galiba insanlar ticari kaygıyla çok kolay çamur atabiliyo. Ben yeterince ikna oldum.

 

Tarih: 14 Şubat 2007, 17:29 - İp: 85.***.**8.186
fakyol
fakyol (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar ben size pentax servisleri hakkında başımdan geçen bir olayı anlatayım. burdaki amacım sizi biraz olsun bilgilendirmek;

Pentax Optio s-40 fotoğraf makinemi garanti süresinin dolmasına az süre kala optik elektronik (Eminönü nimet abla gişesinin karşısı) servisine işlemcisindeki bir arızadan dolayı götürdüm. Anakartı olduğu gibi değiştirdiler (umarım) makinemin başka bir arızası kesinlikle mevcut değildi. Fakat ne yazık ki makineyi bu servise teslim ettiğimden beri iflah olmadı.
Makinayı ilk teslim aldığımda objektif kısmında (çevresindeki kapaklarda) büyütmesini çalıştırınca problem yaşandı. Makinayı tekrar geri götürdüm ve teslim ettim.
Bir hafta sonra gittiğimde tabi ki sorun bölgesi olan zoom’u kontrol ettim ve düzgün çalıştığını gördüm. Sonradan anladım ki bu benim en büyük hatam oldu.
Çektiğim fotoğraflara bilgisayarda yani büyük bir ekranda baktığımda resimlerde bu seferde netlik sorununun olduğunu fark ettim. Yavaş yavaş sinirlenmeye başladım ve üçüncü bir hafta sonumu optik elektronik’e ayırmak zorunda kaldım.
Neyse bir hafta sonra makineyi aldım. Fotoğraf makinesini alırken yine problem olan bölgeleri kontrol ettim ve bir sorun olmadığını gördüm.
Ama daha bitmedi.
Bir video kaydı yaptım. Daha sonra bilgisayarda çekimi seyrettiğimde gördüm ki görüntü var ama ses yok. Daha sonra birçok ses kaydı yaptım ama sonuç nafile.
Göya yetkili servise bir makine teslim ettim aletin bozulmadık yeri kalmadı.
Bende diğer bir Pentax servisi olan Elitel fotoğrafçılığa makineyi götürdüm. Sağolsunlar çok ilgilendiler. Uzaktan geldiğimi söyleyincede yarım saatte makineye baktılar (yani bana git gel yaptırmadılar). Yarım saat sonra gördük ki meğer mikrofon kablolarının leğim bağlantıları yapılmamış.
Şimdi soruyorum böyle bir yanlışlık yetkili bir servis tarafından yapılabilir mi?

sonuç olarak ben elitel fotoğrafçılıktan memnun kaldım ama tabi ki sizlere illa ki buraya gidin diyemem. fakat sanırım şunu diyebilirim ki optik elektroniğe kesinlikle makinenizi emanet etmeyiniz.

 

Tarih: 1 Mart 2007, 13:30 - İp: 193.***.**4.1
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma



#burkay' tarafından 25.07.2010 21:16:52 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Mart 2007, 19:15 - İp: 88.***.**0.230
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

yalçınlar foto da pentax la ilgili sorunlar olduğu için satmadıklarını söyledi.ne kadar doğru bilmiyorum.ama yalçınlarda büyük bir mağaza.

 

Tarih: 4 Mart 2007, 12:42 - İp: 85.***.**4.36
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma



#burkay' tarafından 25.07.2010 21:17:11 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 5 Mart 2007, 09:54 - İp: 88.***.**6.143
  • 1