allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

Önermiyorum (türçe Kılavuz)

Arkadaşlar türkçe kullanma kılavuzunun hiç bir yararı yok.En azndan Canon Eos 30D için bu böyle.
Nereden neyi yaptığınızı söylüyor güya ama zaten on/of seçenekleriyle biz bunu görüyoruz ama bunun yararını söylemiyor.Ayrıcada yanıltıcı (ör: odak onaylama ışığı yanarsa resim çekilir,onay ışığı yanarsa çekilmez) böyle anlatılır mı bu ! Uzun yanarsa,kısa yanarsa falan de bari ki herhalde öyledir farkında değilim.Aynı işlemde hem çekilir,hem çekilmez olmaz.
shoot W/on card.açıklamada yine ne olduğu belli değil.
En iyisi herkesinde dediği gibi temel bilgilere sahipseniz bilmediğiniz özellikleri bilen ve o makinayı kullanan birinden öğrenmek,yoksa bu kılavuz insanı çileden çıkarır.Benden söylemesi.

Tarih: 11 Nisan 2007, 14:43 - İp: 85.***.**5.181
orbb
orbb (üye)
Ankara / Amatör

bende canon eos 400d var türkçe kulanma klavuzu acayip güzel bana göre. ynai başvuru kayneğı gibi kullanabildim kullanıyorumda hala.
30d yi bilemeyeceğim tabi.ama standartları ne kadar değişebilir onuda bilmiyorum..

 

Tarih: 12 Nisan 2007, 01:07 - İp: 85.***.**9.216
allegro
allegro (üye)
İzmir / Amatör

yurtdışındaki kılavuzu birebir çevirmeye kalkmışlar.Önce kalite ve kullanışlılık açısından ciddi farkı görüyorsunuz.bizim kılavuz dağılacak gibi duruyor.
aynı sayfaları aynı frmatta bire bir çevirmişler,ne anlatmaya çalıştığına bakmadan.bırakın onu hiçbir kontrolden geçmemiş belliki zira sadece tek bir sayfada 3 tane hata buldum,tapaj hataları ve bizzat anlamı değiştirecek,kullanıcıyı yanıltacak bir hata.böyle ciddiyetsizlik olur mu.erkayaları canon head office şikayet etmeyi düşünüyorum,ciddi ciddi yazacağım.saygısızlık bu.

 

Tarih: 12 Nisan 2007, 09:24 - İp: 85.***.**5.181
dunesea
dunesea (üye)
İstanbul / Amatör

çevirileri kime yaptırıyorlarsa eğer...sağolsun...hepsi aynı

kullanma kılavuzunu anlamak için bir kılavuz daha gerekiyor...

350D vardı bende...aynı sorunu bende yaşadım

 

Tarih: 12 Nisan 2007, 14:33 - İp: 212.***.**4.63
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Böyle bir konu açılması iyi olmuş.Çünkü ben de benzer dertten muzdaribim.Canon A610'a ait klavuzu inceledim kalın ve açıklayıcı bir klavuz aslında.Ama bazı konular açıkca belli değil.O kadar kalın kitapçık basarsın be adam neden yaz mıyorsun bu makine şu kapasitede, şu özellikte hafıza kartı kullanır, pil kullanır diye.Hem anlatım Türkçe ama resimler İngilizce. Yoksa çok şey mi istiyoruz, köy buldun da müslüman mı soruyorsun hesabı?

 

Tarih: 13 Nisan 2007, 19:39 - İp: 88.***.**4.217
  • 1