megokce
megokce (üye)
İstanbul / Amatör

Fujı S5600 Tarih Yazma Sorunu

Merhaba,

Digital fotografçılığa bu sitede incelediğim Fuji S5600 alarak adım attım.
Makinayı incelememe ve kullanım kılavuzunu tamamen okumama rağmen henüz resimlere tarih atmayı başaramadım. Bu konuda bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 19 Ocak 2006, 00:18 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle, makinenizin çektiği fotoğrafların üzerine tarih atma özelliği olup olmadığına iyice emin olun. Kullanım klavuzunda "var" diyor mu? Demiyorsa yoktur. Varsa, bu fonksiyonu açmak için ne diyor?

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:17 - İp: 85.***.**5.234
megokce
megokce (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Kullanma kılavuzunda boyle bir bilgi yok. Bazı kılavuzlarda nadir de olsa eksik bilgi maalesef bulunabiliyor. Fakat makina ayarlarında tarih ve saat ayarı bulunduğundan, seyahat şartları için geçici düzenleme de mevcut olduğundan dolayı böyle bir özellik olması gerektiğine inandım. Ayrıca bu derece gelişmiş bir slr like cihazın en basit sayılacak özelliklerde eksi durumda kalacağını da mantığım almadığı için yardım istemeyi uygun buldum.

İlginiz için çok teşekkür ederim.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:28 - İp: 85.***.**5.9
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Makinenizdeki ayarlanan tarih ve saat exif bilgilerine yazılır ve arzu edildiğinde oradan bakılabilir. Makinenizin gelişmiş bir slr-like olduğu doğrudur ama *bence* fotoğrafların üzerine tarih atmaması bir eksiklik sayılmaz. İlk başlarda bu fonksiyon cazip gelebilir ama inanın daha sonra hiç kullanmak istemeyeceksiniz. Üzerine tarih atılan bir fotoğraf, tüm estetiğini anlatımını ve varsa sanatsal niteliğini kaybediyor. Üzerine tarih attırdığım çok fotoğrafım için "keşke yapmasaydım" dediğim ve daha sonra PS ile temizlediğim çok olmuştur.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:40 - İp: 85.***.**5.234
megokce
megokce (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Amatör çektiğim fotograflarda zaten ihtiyac duymuyorum, ama işim için cekmiş olduğum fotograflarda tarih gerekebiliyor. Yoksa aklıma bile gelmeyecegine emin olabilirsiniz. Bende sizin gibi üstünde tarih olan fotograflardan hoşlanmıyorum, hatta fotografı bozduğuna inanıyorum. Fakat dediğim gibi iş için bazen şart oluyor. Karışıklıkları engellemek adına maalesef gerekli. Göstermiş olduğunuz yakın ilgi için size tekrar teşekkur etmek isterim.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 10:57 - İp: 85.***.**5.9
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

selam megokce,
hoşgeldin netfotoğraf ailesine öncelikle, sanırım daha yakın zamanda kayıt oldun..

bende bir s5600 kullanıcısıyım.. ama bildiğim kadarı ile makinenin tarih atma özelliği yok..yalnız yanında verilen yazılım ile fotoğraflara tarih atman mümkün bildiğim kadarı ile.. ama tam emin değilim.. tabi sen makineden fotoğrafları çekerken atmalıyım, yoksa işime yaramaz diyorsan öyle bir imkanın yok sanırım..

sağlıcakla,

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 19:59 - İp: 85.***.**3.64
megokce
megokce (üye)
İstanbul / Amatör

sıcak karşılama ve bilgilerini benimle paylaşan ocaklilar ve applemac' a teşekkur ederim. Sorunuma gelince, sanırım yazılım ile çözmek zorundayım, başka çare kalmadı.

 

Tarih: 19 Ocak 2006, 23:52 - İp: 81.***.**3.10
  • 1